Mini Seedcamp v Ljubljani: zmagovalec Oust.me!

Ta mesec se je v Ljubljani odvijal mini Seedcamp, kjer se je predstavilo 20 ekip s kar 80 mentorji in odličnim start - up vzdušjem. Tako mentorji kot ekipe so prišli iz celega sveta: iz Slovenije, Velike Britanije, Nemčije, Francije, Turčije in ZDA. Zmagovalna ekipa pa je bila iz Slovenije.
Začenjajo se izbori za Seedcamp 2010

Prijave na Zagrabški Mini Seedcamp se zaključijo 27. januarja. (Vir: seedcamp.com)

Tokratni zmagovalec Mini Seedcamp-a v Ljubljani je bila ekipa iz Slovenije s projektom Oust.me.

Obiskovalci tokratnega Seedcamp-a so bili pozitivno presenečeni, tako nad mentorji in ekipami, kot tudi nad vzdušjem in Ljubljano. Udeleženci so bili po številnih predstavitvah povabljeni še v mestno hišo, kjer so se srečali s podžupanom in nato nadaljevali mreženje z obiskom enega izmed številnih lokalov ob Ljubljanici.

2 zmagovalca Seedcamp-a

  1. Super-zvezda tokratnega mini Seedcamp-a je bilo slovensko podjetje Oust.me, ki ponuja geolokacijsko igro, kjer uporabnik povezuje ‘svoje’ lokacije v teritorije in tekmuje s prijatelji koliko sveta je njegovega.
  2. Ekipa iz Estonije, ki je predstavila Sportlyzer, avtomatiziranega spletnega trenerja.

Več o Oust.me

Projekt Oust.me se je začel razvijati iz preproste ideje – povezati obstoječe geolokacijske servise (Foursquare, Gowalla, Facebook Places) in uporabnikom preko Oust.me igre omogočiti da namesto zbiranja lokacij, začnejo graditi teritorije. Igra daje uporabnikom možnost, da s svojimi check-ini poskušajo narediti čim več teritorijev in posledično tekmujejo s svojimi prijatelji, ne glede na to, kateri servis uporabljajo.

Precej preprosta igra, boste rekli! Vendar ni vse tako preprosto, kot mogoče izgleda na prvi pogled. Tri točke (ali več), ki so osnova za sam teritorij, med seboj ne smejo biti oddaljene več kot dva kilometra in uporabnik mora biti Ouster na teh treh točkah – kar se izračuna s posebnim algoritmom, ki gleda število check-inov v določenem časovnem obdobju in le to ovrednoti. Igra pa ima še eno posebnost – med temi tremi točkami ne sme biti točke, na kateri bi bil nekdo drug Ouster – to pomeni, da igra postaja strateška in da je potrebno načrtovati, katere točke je potrebno pridobiti, da se poveča, oz. ustvari večji teritorij.

V dveh mesecih Privat Beta faze je igra pridobia 2000 uporabnikov, ki testirajo Oust.me. Razvijalci igre se sproti odzivajo na njihove želje in prilagajajo sistem, ki postaja vse bolj nativen in preprost do uporabnika. Teritorij se preračunavajo v realnem času in ravno igralna povezava realnega in virtualnega sveta, kjer lahko postaneš Ouster je tisto, kar ljudi privlači.

Vir: seedcamp.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje