Mini Seedcamp v Ljubljani: zmagovalec Oust.me!

Ta mesec se je v Ljubljani odvijal mini Seedcamp, kjer se je predstavilo 20 ekip s kar 80 mentorji in odličnim start - up vzdušjem. Tako mentorji kot ekipe so prišli iz celega sveta: iz Slovenije, Velike Britanije, Nemčije, Francije, Turčije in ZDA. Zmagovalna ekipa pa je bila iz Slovenije.
Začenjajo se izbori za Seedcamp 2010

Prijave na Zagrabški Mini Seedcamp se zaključijo 27. januarja. (Vir: seedcamp.com)

Tokratni zmagovalec Mini Seedcamp-a v Ljubljani je bila ekipa iz Slovenije s projektom Oust.me.

Obiskovalci tokratnega Seedcamp-a so bili pozitivno presenečeni, tako nad mentorji in ekipami, kot tudi nad vzdušjem in Ljubljano. Udeleženci so bili po številnih predstavitvah povabljeni še v mestno hišo, kjer so se srečali s podžupanom in nato nadaljevali mreženje z obiskom enega izmed številnih lokalov ob Ljubljanici.

2 zmagovalca Seedcamp-a

  1. Super-zvezda tokratnega mini Seedcamp-a je bilo slovensko podjetje Oust.me, ki ponuja geolokacijsko igro, kjer uporabnik povezuje ‘svoje’ lokacije v teritorije in tekmuje s prijatelji koliko sveta je njegovega.
  2. Ekipa iz Estonije, ki je predstavila Sportlyzer, avtomatiziranega spletnega trenerja.

Več o Oust.me

Projekt Oust.me se je začel razvijati iz preproste ideje – povezati obstoječe geolokacijske servise (Foursquare, Gowalla, Facebook Places) in uporabnikom preko Oust.me igre omogočiti da namesto zbiranja lokacij, začnejo graditi teritorije. Igra daje uporabnikom možnost, da s svojimi check-ini poskušajo narediti čim več teritorijev in posledično tekmujejo s svojimi prijatelji, ne glede na to, kateri servis uporabljajo.

Precej preprosta igra, boste rekli! Vendar ni vse tako preprosto, kot mogoče izgleda na prvi pogled. Tri točke (ali več), ki so osnova za sam teritorij, med seboj ne smejo biti oddaljene več kot dva kilometra in uporabnik mora biti Ouster na teh treh točkah – kar se izračuna s posebnim algoritmom, ki gleda število check-inov v določenem časovnem obdobju in le to ovrednoti. Igra pa ima še eno posebnost – med temi tremi točkami ne sme biti točke, na kateri bi bil nekdo drug Ouster – to pomeni, da igra postaja strateška in da je potrebno načrtovati, katere točke je potrebno pridobiti, da se poveča, oz. ustvari večji teritorij.

V dveh mesecih Privat Beta faze je igra pridobia 2000 uporabnikov, ki testirajo Oust.me. Razvijalci igre se sproti odzivajo na njihove želje in prilagajajo sistem, ki postaja vse bolj nativen in preprost do uporabnika. Teritorij se preračunavajo v realnem času in ravno igralna povezava realnega in virtualnega sveta, kjer lahko postaneš Ouster je tisto, kar ljudi privlači.

Vir: seedcamp.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje