miniMAX 8.0 - nov mejnik v poslovanju majhnih podjetij

Avtor Borut Borštnik — 17.06.2009
Komentiraj!
Nova različica vodilnega spletnega programa za vodenje poslovanja majhnih podjetij omogoča vključevanje virov znanja, svetovalnih storitev ter poenostavlja integracijo s spletnimi trgovinami. Možna uporaba tudi na računalnikih z operacijskimi sistemi Mac OS in linux.
miniMAX 8.0 - nov mejnik v poslovanju majhnih podjetij

MiniMAX odslej deluje tudi v ostalih brskalnikih!

Podjetje SAOP d.o.o., vodilni razvijalec prilagojenih poslovnih rešitev za mala in srednja podjetja ter javne ustanove, je ponudilo novo različico spletnega poslovnega programa miniMAX 8.0. Glavna novost v miniMAXu 8.0 je, da deluje tudi v spletnem brkljalniku Mozilla Firefox, kar razširja njegovo uporabo na sisteme Mac in linux. Novi miniMAX prinaša pomembne inovacije pri povezovanju z zunanjimi ponudniki storitev na spletu, kot so storitve poslovnega svetovanja in povezave s katero koli spletno trgovino. Na področju poslovnih funkcionalnosti so v SAOPju nadgradili zmožnosti za maloprodajo, izboljšave pa segajo tudi na področje računovodskega dela, saj so hitrost dela z glavno knjigo povečali na raven namiznih aplikacij.    

 

miniMAX 8.0 bodo zagotovo pozdravili v podjetjih, kot so oblikovalski studii, fotografi, agencije in arhitekturni biroji ter tehnološka podjetja, kjer za osnovno dejavnost uporabljajo operacijske sisteme Mac ali linux. Ta podjetja so namreč morala do sedaj za vodenje poslovanja uporabljati dodatne računalnike z operacijskim sistemom Windows, saj niso imela na voljo ustrezne programske opreme, ki bi delovala v njihovem osnovnem delovnem okolju. „Podpora za spletni brkljalnik Mozilla omogoča dodatno znižanje stroškov in izboljšanje poslovanja povsem novim skupinam uporabnikov, predvsem s področja kreative in tehnologij,“ je povedal Marko Češnovar, vodja prodaje miniMAX.

SAOP je v spletni poslovni program miniMAX vgradil številne novosti, med katerimi je še posebej pomembna možnost povezovanja z drugimi spletnimi storitvami. Novi miniMAX omogoča vključevanje storitev ponudnikov poslovnega svetovanja, do katerih uporabniki dostopajo prek dodatnih zavihkov. V novi različici so tako že na voljo storitve svetovnega ponudnika Verlag Dashöfer. „V novem miniMAXu smo omogočili, da lahko različni spletni ponudniki vključijo svoje storitve prek standardnih spletnih servisov,“ je povedal Matevž Jenko, vodja produkta miniMAX in poudaril, da je to pomembna pridobitev za vse uporabnike miniMAXa, ki istočasno predstavlja tudi nove poslovne priložnosti za ponudnike spletnih storitev. Podjetja, ki uporabljajo miniMAX, bodo tako spremljala prodajo pri različnih ponudnikih storitev spletne trgovine, lahko pa bodo z miniMAXom povezala lastno spletno trgovino in si s tem dodatno poenostavila poslovanje vse do knjiženja zalog in izdanih računov v glavno knjigo. Trenutno lahko uporabniki miniMAXa dostopajo do svoje spletne trgovine na portalu enaa.com.

Kot je še povedal Marko Češnovar, novi miniMAX predstavlja rešitev tudi za poslovna okolja z več uporabniki. „MiniMAX 8.0 je pripravljen za delovanje v večuporabniškem okolju, saj omogoča enostavno določanje uporabniških vlog. Na tak način se lahko posameznim zaposlenim omeji uporabo, na primer da lahko prodajnik nadzoruje poslovanje v spletni trgovini, spremlja zaloge in izstavlja račune, nabavnik pa lahko pregleduje prejete račune in druge dokumente povezane z nabavnim procesom.“ Na ta način je zagotovljena tudi večja zasebnost podatkov zaposlenih, saj na primer do podatkov za obračun plač dostopa le vodstvo, kadrovnik ali računovodja.    

SAOP je pri razvoju novega miniMAXa upošteval zahteve računovodij, predvsem na področju vnašanja podatkov v glavno knjigo. „V novem miniMAXu smo uporabili sodobne tehnološke pristope, ki računovodjem omogočajo, da s spletnim programom delajo enako hitro kot z namiznimi aplikacijami,“ je še povedal Jenko. miniMAX 8.0 recimo bistveno pohitri vnašanje temeljnic, kar je zlasti pomembno za računovodske servise, ki za svoje stranke še vedno izvajajo storitve vnosa podatkov v glavno knjigo.

Več informacij o spletnem poslovnem programu miniMAX je na voljo na spletni strani: www.minimax.si.

 

Prijavi se na e-novice!