miniMAX vedno bolj priljubljen med uporabniki računalnikov Mac

Samostojnim kreativcem ter majhnim podjetjem s področja oblikovanja, arhitekture in agencijskih storitev miniMAX omogoča kakovostnejše in gospodarnejše poslovanje.

Iz podjetja SAOP, vodilnega proizvajalca poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, so sporočili, da se je v letu 2010 bistveno povečala uporaba spletnega poslovnega programa miniMAX med podjetniki, ki se ukvarjajo z ustvarjalno dejavnostjo. Kar 6 % novih uporabnikov miniMAXa tako prihaja s področja grafičnega oblikovanja, arhitekture in agencij, kjer kot primarno orodje uporabljajo računalnike Mac. SAOP je namreč v prvi polovici leta 2010 zagotovil delovanje miniMAXa tudi v spletnem brskalniku Firefox, s čimer je razširil njegovo uporabo tudi na vse ostale računalnike, ki ne uporabljajo operacijskih sistemov Windows.

V številnih ustvarjalnih podjetjih so primorani uporabljati več računalnikov ali vsaj več operacijskih sistemov, saj na računalnikih Mac, ki so med najbolj priljubljenimi računalniki v tovrstnih podjetjih, večina poslovnih programov, izdelanih za okolja Windows, ne deluje. To jim povzroča dodatne stroške ter onemogoča sodelovanje z računovodskim servisom v smislu e-računovodstva. „Ustvarjalni zaposleni so nadpovprečni uporabniki interneta ter različnih spletnih storitev, ter hitro usvajajo model e-računovodstva, kot ga ponuja miniMAX,“ je povedal Marko Češnovar, vodja prodaje miniMAX v SAOP. „V SAOP smo ponosni, da smo tudi podjetnikom na področju ustvarjalnih panog omogočili uporabo spletnega poslovnega programa, s katerim uredijo in poenostavijo poslovanje, zmanjšajo obseg administrativnega dela in znižajo stroške poslovanja.“

Lažja dostopnost miniMAXa za kreativce pomeni pomemben korak naprej v kakovosti njihovega poslovanja. S tem spletnim programom si namreč zagotovijo interaktiven pregled nad poslovanjem ter sami izvajajo vrsto postopkov, za katere so pred tem morali čakati na računovodski servis, na primer vnos prejetih računov ter izpisovanje poročil in posameznih poslovnih podatkov. Poleg tega v miniMAXu izdajajo račune, obračunavajo plače, vodijo potne naloge in spremljajo amortizacijo sredstev, izdelujejo medletne bilance ter ugotavljajo uspešnost poslovanja v primerjavi s prejšnjimi leti. Po drugi strani izboljšajo sodelovanjem s svojim računovodskim servisom, ki uporablja iste podatke in dokumente za računovodsko-knjigovodsko vodenje njihovega poslovanja, pri čemer lahko celotno poslovanje med stranko in računovodstvom poteka elektronsko.

miniMAXs svojo podporo za operacijske sisteme Mac pa tudi linux, uporabnikom ne povzroča dodatnih stroškov in prilagajanj. Oblikovalci in drugi ustvarjalci lahko začnejo miniMAX uporabljati praktično takoj po naročilu storitve. Za uporabo prek Firefoxa potrebujejo samo kvalificirano spletno digitalno potrdilo, ki ga enostavno namestijo v brskalnik. Uporaba je popolnoma enaka, kot pri uporabi prek brskalnika Internet Explorer na operacijskih sistemih Windows. Tako lahko kreativna podjetja, kot stranke računovodskega servisa, uporabljajo miniMAX na svojih primarnih računalnikih Mac, medtem ko njihov računovodja do programa dostopa prek svojega sistema Windows.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje