Mlada podjetnica leta 2013 je Kristina Kočet

Mlada podjetnica leta 2013 je postala Kristina Kočet iz podjetja Tiko Pro d.o.o.. Mlado, svetovalno podjetje je nastalo v letu 2010, od takrat naprej pa dosega odlično rast pri poslovanju. Kristina je komisijo prepričala predvsem z izrednim smislom za organizacijo ter jasno začrtano vizijo.
Mlada podjetnica leta 2013 je Kristina Kočet

Kristina Kočet, mlada podjetnica leta 2013 ter zmagovalca izbora 2012

Mlada podjetnica leta 2013 je postala 29-letna Kristina Kočet, ki ima podjetništvo tako rekoč v krvi. Izhaja namreč iz podjetniške družine, oče podjetnik ji je že v mladosti neprestano delil pomembne podjetniške nauke ter znanja. Po nekajletnem delu na različnih projektih v večjih podjetjih, s poudarkom na planiranju razvoja podjetij, poslovnih načrtih ter organizaciji, se je odločila, da poskusi srečo ter gre na svoje. 

Tako je nastalo podjetje Tiko Pro, katerega osnovna dejavnost je pomoč podjetjem pri pridobivanju nepovratnih sredstev. »Za poslovnega partnerja poiščemo razpis, pripravimo razpisno dokumentacijo, po pozitivnem sklepu vodimo projekt, pripravimo vsa poročila in še 5 let po zaključku projekta skrbimo za uspešen zaključek projekta«, je Kristina zapisala v prijavi na izbor. Podjetje pomaga tudi tujim podjetjem pri vstopu na slovenski trg, tako pri ustanovitvi kot tudi pri iskanju poslovnih partnerjev. Poudarek v izboru za Mladega podjetnika leta dajemo na podjetnika samega, ne toliko na samo idejo oziroma podjetje. Kristini je uspelo uspešno postaviti sistem, v katerem podjetje vodijo ter razvijajo zaposleni, kar bi moral biti cilj vsakega podjetnika«, je dejal Aleš Lisac, predsednik komisije.

Glavni razlog, ki je prepričal komisijo, da se je odločila za Kristino, je odlična organiziranost ter vodenje podjetja. Kristina se je kot mlada mamica leto nazaj umaknila iz operativnega vodenja podjetja, pred tem pa je uspela vzpostaviti podjetje, ki za delovanje ne potrebuje stalne prisotnosti in predvsem operativne vloge lastnika. »Na ta način se namreč podjetnik lahko posveti osnovnim nalogam: od razvijanja novih produktov, kovanja strategije ter širitvi na nove trge«, je še dodal Lisac.Kljub temu, da mlada podjetnica nima več vloge prve operativke v podjetju, je podjetje uspelo v neugodnih gospodarskih razmerah ne samo zadržati svoj položaj, pač pa po prihodkih ter številu ekipe še vedno lepo raste, prav tako pa ima tudi zelo lepe obete za prihodnost. Hkrati je Tiko Pro tudi mednarodno usmerjen. Podjetje prek poslovnega partnerja že posluje v Italiji, v letošnjem letu pa so pričeli tudi s širitvijo na hrvaški trg. »Zaradi dobrega sistema delovanja podjetja je komisija zelo optimistična glede širitve podjetja na tuje trge«, je dejal Domen Česnik iz Zabec.net, član komisije.

Razglasitev je potekala v okviru celodnevnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki se ga je v Tehnološkem parku Ljubljana udeležilo preko 250 mladih podjetnikov. Organizatorji so za letošnji izbor, ki je bil odprt dobra dva meseca, prejeli preko 60 prijav.

V finale sta se poleg Kristine uvrstila še Petar Berić (27 let) iz Letalske.si ter Luka Kankoša (24 let) iz podjetja Delutech. Prvi se ukvarja s prodajo letalskih vozovnic ter sorodnih storitev prek spleta, drugi pa s proizvodnjo stavbnega pohištva. Izbor je letos potekal tretjič, v 2011 je zmagal Admir Latič, v 2012 pa sta bila zmagovalca Maja Švener in Gregor Koprivnik iz Ličila.si.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje