Mlada podjetnica leta 2013 je Kristina Kočet

Mlada podjetnica leta 2013 je postala Kristina Kočet iz podjetja Tiko Pro d.o.o.. Mlado, svetovalno podjetje je nastalo v letu 2010, od takrat naprej pa dosega odlično rast pri poslovanju. Kristina je komisijo prepričala predvsem z izrednim smislom za organizacijo ter jasno začrtano vizijo.
Mlada podjetnica leta 2013 je Kristina Kočet

Kristina Kočet, mlada podjetnica leta 2013 ter zmagovalca izbora 2012

Mlada podjetnica leta 2013 je postala 29-letna Kristina Kočet, ki ima podjetništvo tako rekoč v krvi. Izhaja namreč iz podjetniške družine, oče podjetnik ji je že v mladosti neprestano delil pomembne podjetniške nauke ter znanja. Po nekajletnem delu na različnih projektih v večjih podjetjih, s poudarkom na planiranju razvoja podjetij, poslovnih načrtih ter organizaciji, se je odločila, da poskusi srečo ter gre na svoje. 

Tako je nastalo podjetje Tiko Pro, katerega osnovna dejavnost je pomoč podjetjem pri pridobivanju nepovratnih sredstev. »Za poslovnega partnerja poiščemo razpis, pripravimo razpisno dokumentacijo, po pozitivnem sklepu vodimo projekt, pripravimo vsa poročila in še 5 let po zaključku projekta skrbimo za uspešen zaključek projekta«, je Kristina zapisala v prijavi na izbor. Podjetje pomaga tudi tujim podjetjem pri vstopu na slovenski trg, tako pri ustanovitvi kot tudi pri iskanju poslovnih partnerjev. Poudarek v izboru za Mladega podjetnika leta dajemo na podjetnika samega, ne toliko na samo idejo oziroma podjetje. Kristini je uspelo uspešno postaviti sistem, v katerem podjetje vodijo ter razvijajo zaposleni, kar bi moral biti cilj vsakega podjetnika«, je dejal Aleš Lisac, predsednik komisije.

Glavni razlog, ki je prepričal komisijo, da se je odločila za Kristino, je odlična organiziranost ter vodenje podjetja. Kristina se je kot mlada mamica leto nazaj umaknila iz operativnega vodenja podjetja, pred tem pa je uspela vzpostaviti podjetje, ki za delovanje ne potrebuje stalne prisotnosti in predvsem operativne vloge lastnika. »Na ta način se namreč podjetnik lahko posveti osnovnim nalogam: od razvijanja novih produktov, kovanja strategije ter širitvi na nove trge«, je še dodal Lisac.Kljub temu, da mlada podjetnica nima več vloge prve operativke v podjetju, je podjetje uspelo v neugodnih gospodarskih razmerah ne samo zadržati svoj položaj, pač pa po prihodkih ter številu ekipe še vedno lepo raste, prav tako pa ima tudi zelo lepe obete za prihodnost. Hkrati je Tiko Pro tudi mednarodno usmerjen. Podjetje prek poslovnega partnerja že posluje v Italiji, v letošnjem letu pa so pričeli tudi s širitvijo na hrvaški trg. »Zaradi dobrega sistema delovanja podjetja je komisija zelo optimistična glede širitve podjetja na tuje trge«, je dejal Domen Česnik iz Zabec.net, član komisije.

Razglasitev je potekala v okviru celodnevnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki se ga je v Tehnološkem parku Ljubljana udeležilo preko 250 mladih podjetnikov. Organizatorji so za letošnji izbor, ki je bil odprt dobra dva meseca, prejeli preko 60 prijav.

V finale sta se poleg Kristine uvrstila še Petar Berić (27 let) iz Letalske.si ter Luka Kankoša (24 let) iz podjetja Delutech. Prvi se ukvarja s prodajo letalskih vozovnic ter sorodnih storitev prek spleta, drugi pa s proizvodnjo stavbnega pohištva. Izbor je letos potekal tretjič, v 2011 je zmagal Admir Latič, v 2012 pa sta bila zmagovalca Maja Švener in Gregor Koprivnik iz Ličila.si.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje