MP leta 2012 sta Maja Švener in Gregor Koprivnik

Avtor — 15.06.2012
Zavod mladi podjetnik je v Tehnološkem parku Ljubljana na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! drugo leto zapored razglasil mladega podjetnika leta. Letos sta mlada podjetnika leta dva: Maja Švener in Gregor Koprivnik iz podjetja Konverzija d.o.o., ki upravlja s portalom Ličila.si.
MP leta 2012 sta Maja Švener in Gregor Koprivnik

Priznanje Mladi podjetnik leta 2012 sta prejela Maja Švener in Gregor

LJUBLJANA, 15. junij 2011 – Zavod mladi podjetnik je v Tehnološkem parku Ljubljana organiziral brezplačno izobraževanje Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! Izobraževanje je sedaj že tradicionalno, saj je potekalo že tretje leto zapored. Tudi letos se ga je udeležilo lepo število ljudi, čez celoten program se je zvrstilo preko 150 obiskovalcev.

Ob zaključku dogodka so razglasili tudi zmagovalca drugega izbora mladega podjetnika leta. Letos sta to postala podjetniški par Maja Švener in Gregor Koprivnik, ki prihajata iz podjetja Konverzija d.o.o., podjetje upravlja s spletno trgovino z ličili – Ličila.si. Zmagovalca je razglasil vodja komisije za izbor mladega podjetnika leta 2012, Uroš Čimžar, nagradni bon pa je predal marketinški guru Aleš Lisac.

Poglejte si galerijo: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! ter Izbor MP leta.

Žirijo sta mlada podjetnika prepričala s poslovnim modelom, ki temelji na prodaji prek spleta. “Ličila.si so zgodba o uspehu. Prepričala nas je predvsem hitra rast, 180.000 evrov prihodkov v drugem letu poslovanja, prav tako pa tudi velika osebna angažiranost tako Maje kot Gregorja. Gre za primer, ki lepo kaže, kakšnega pomena je v podjetništvu dejstvo, da podjetnik sam preizkuša in uporablja svoje produkte. Hkrati pa verjamemo, da bo podjetje v svoji panogi, glede na dobro zasnovan poslovni model in jasno izraženo vizijo uspešno ustvarjalo še naprej”, nam je zaupal vodja komisije za izbor, Uroš Čimžar iz Domovanje.com.

Preberite si svež intervju z Majo in Gregorjem!

Maja in Gregor sta tako na prestolu Mladega podjetnika leta nadomestila Admirja Latića, ki je v letu 2011 postal prvi mladi podjetnik leta po izboru Zavoda mladi podjetnik. Zmagovalca sta poleg priznanja Mladi podjetnik leta 2012 prejela še za preko 10.000 evrov nagrad. Od izobraževanja “Silicijeva dolina”, ki jo prispeva Hekovnik, do izobraževanja o direktnem marketingu, ki jo prispeva podjetje Lisac & Lisac. Hkrati pa bosta zmagovalca prejela še celo vrsto storitev, od orodja za e-pošto, računovodskega programa in računovodje, spletnega gostovanja, bančnih storitev, IT opreme, orodja za preverjanje bonitete podjetij, pomoč pri izterjavi dolgov, do najema pisarne.

Na izbor za mladega podjetnika leta se je letos prijavilo skoraj 50 kandidatov, kar je več kot v lanskem letu, ko je bil izbor izveden prvič. “Samo tekmovanje ocenjujemo kot zelo uspešno, mladi podjetniki so se v letošnjem letu zelo angažirali, k temu je pripomogel tudi bogat denarni sklad. Tako naš kot tudi sorodni izbori so zelo pomembni za promocijo podjetništva, saj bodočim podjetnikom ponujajo zgled”, pravi Borut Borštnik iz Zavoda mladi podjetnik.

Izbor se bo nadaljeval tudi v prihodnjem letu, potekal bo dlje časa ter bistveno bolj sistematično.

Več informacij o programu dogodka in sponzorjih dobite na spletni strani:

https://mladipodjetnik.si/izbor-za-mladega-podjetnika-leta

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje