Mladi podjetniki v Ameriki

Avtor — 17.09.2008
Bralci spletne strani BusinessWeek so izbrali finaliste tekmovanja za najboljše ameriške podjetnike, mlajše od 25 let. Predstavljamo vam le nekatere izmed njih.
Mladi podjetniki v Ameriki

Izbirajo najboljšega ameriškega mladega podjetnika.

Richard Ludlow, 22-letni ameriški podjetnik, je zavrnil dobro plačano službo in ustanovil Academic Earth, organizacijo, ki si prek spleta prizadeva ljudem po celem svetu omogočiti možnost izobrazbe. Ludlow se zavzema za znižanje stroškov šolanja z nudenjem brezplačnega dostopa do akademskega materiala.

Jasmine Lawrence, star 17 let, se je po slabi izkušnji s kemičnim preparatom za ravnanje las, odločil za ustanovitev podjetja Eden Body Works, kjer strankam ponuja alternativne načine ravnanja las brez kemičnih pripomočkov.

Marcellus Alexander III, 23,  Brandon Davenport, 24 in Elwood Green III, 25, so ustvarili Vesta Mobile Solutions, podjetje, ki televizijam omogoča ustvarjanje bolj interaktivnega programa s pomočjo sms sporočil. Danes je podjetje zelo uspešno in sodeluje z uglednimi strankami kot so Hearst Argyle Television, Comcast in Downtown Locker Room.

Skupna značilnost večine je, da se v veliko primerih samostojna podjetniška ideja razvije iz dela pri kakšnem izmed podjetij iz sorodnega področja. Veliko mladih ob svojem delu išče izboljšave, ki jih nekateri realizirajo v svojem podjetju.

Vir: BusinessWeek