Mladi za mlade: 12. Žur z razlogom in Umek

Avtor — 30.08.2013
Tudi letos bo na zadnjo počitniško soboto v avgustu, 31. 8., na dvanajstem Žuru z razlogom nastopil Umek. Naš najuspešnejši didžej bo z elektronskimi ritmi mlade ponovno opozoril na pomen dobrodelnosti in odgovornosti.
Mladi za mlade: 12. Žur z razlogom in Umek

Mladi za mlade: 12. Žur z razlogom in Umek (Avtor fotografije: Žiga Intihar)

Umek, ki se zagotovo uvršča med najboljše, kar lahko Slovenija glasbenega ponudi svetu, bo sam odvrtel sedemurni set. Dogodek se bo začel ob 16. uri na tradicionalni lokaciji v ljubljanskem parku Tivoli. Vstop na dogodek bo možen ob plačilu vstopnine z namenom v višini 1 EUR.

Da ima Žur z razlogom zanj poseben pomen, je Umek dokazal tudi s tem, da se je odpovedal nastopu na glavnem odru popularnega festivala elektronske glasbe Electric ZOO v New Yorku. Družbo priznanih elektronskih megazvezdnikov, kot so Guetta, Avicii in Tiesto, je tako zamenjal z manjšim, a dobrodelnim slovenskim prizoriščem.

Mladi bodo tudi letos sami izbrali, kdo bo prejemnik sredstev, zbranih v okviru Žura z razlogom. Mladi lahko izbirajo med šestimi finalisti letošnjega razpisa Žura z razlogom, glas za svojega favorita pa lahko oddajo do 29. avgusta na spletni strani ORTO.

Odločijo se lahko za projekt Hiša SRCe – Hiša rešitev za mlade Zavoda Študentska svetovalnica, Orto huda soba / Orto hud flet organizacije Trash design, PKP Pogumni. Kreativni. Podjetni. organizacije TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo, Pripravniki Mladinske mreže MaMa, S project Zavoda za ustvarjanje priložnosti za mlade S ali Z Otoka v svet – mednarodno usposabljanje na evropskih filmskih festivalih organizacije Otok, zavoda za razvijanje filmske kulture Ljubljana.

Žur z razlogom je projekt znamke ORTO.

O Žuru z razlogom

Od 10. decembra 2004, ko se je v centru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za vrstnike, do danes, je preko 153.000 mladih skupaj s Si.mobilom in partnerji na enajstih dogodkih zbralo več kot 235.000 EUR. Donacije so lahko mladi sprva prispevali s pomočjo SMS donacije, od leta 2009 naprej pa z vstopnino z namenom v znesku 1 EUR.

Mladi so tako do sedaj v okviru Žura z razlogom podprli fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka in društvo Beli obroč Slovenije, ki opozarja na problematiko nasilja med mladimi in nad njimi. V letu 2012 so bila sredstva prvič podeljena s pomočjo razpisa in glasovanja. Mladi so največ glasov namenili projektu Služba me ne išče zavoda Nefiks.


Oznake: , , , ,