Mladi za mlade: 12. Žur z razlogom in Umek

Avtor — 30.08.2013
Tudi letos bo na zadnjo počitniško soboto v avgustu, 31. 8., na dvanajstem Žuru z razlogom nastopil Umek. Naš najuspešnejši didžej bo z elektronskimi ritmi mlade ponovno opozoril na pomen dobrodelnosti in odgovornosti.

Umek, ki se zagotovo uvršča med najboljše, kar lahko Slovenija glasbenega ponudi svetu, bo sam odvrtel sedemurni set. Dogodek se bo začel ob 16. uri na tradicionalni lokaciji v ljubljanskem parku Tivoli. Vstop na dogodek bo možen ob plačilu vstopnine z namenom v višini 1 EUR.

Da ima Žur z razlogom zanj poseben pomen, je Umek dokazal tudi s tem, da se je odpovedal nastopu na glavnem odru popularnega festivala elektronske glasbe Electric ZOO v New Yorku. Družbo priznanih elektronskih megazvezdnikov, kot so Guetta, Avicii in Tiesto, je tako zamenjal z manjšim, a dobrodelnim slovenskim prizoriščem.

Mladi bodo tudi letos sami izbrali, kdo bo prejemnik sredstev, zbranih v okviru Žura z razlogom. Mladi lahko izbirajo med šestimi finalisti letošnjega razpisa Žura z razlogom, glas za svojega favorita pa lahko oddajo do 29. avgusta na spletni strani ORTO.

Odločijo se lahko za projekt Hiša SRCe – Hiša rešitev za mlade Zavoda Študentska svetovalnica, Orto huda soba / Orto hud flet organizacije Trash design, PKP Pogumni. Kreativni. Podjetni. organizacije TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo, Pripravniki Mladinske mreže MaMa, S project Zavoda za ustvarjanje priložnosti za mlade S ali Z Otoka v svet – mednarodno usposabljanje na evropskih filmskih festivalih organizacije Otok, zavoda za razvijanje filmske kulture Ljubljana.

Žur z razlogom je projekt znamke ORTO.

O Žuru z razlogom

Od 10. decembra 2004, ko se je v centru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za vrstnike, do danes, je preko 153.000 mladih skupaj s Si.mobilom in partnerji na enajstih dogodkih zbralo več kot 235.000 EUR. Donacije so lahko mladi sprva prispevali s pomočjo SMS donacije, od leta 2009 naprej pa z vstopnino z namenom v znesku 1 EUR.

Mladi so tako do sedaj v okviru Žura z razlogom podprli fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka in društvo Beli obroč Slovenije, ki opozarja na problematiko nasilja med mladimi in nad njimi. V letu 2012 so bila sredstva prvič podeljena s pomočjo razpisa in glasovanja. Mladi so največ glasov namenili projektu Služba me ne išče zavoda Nefiks.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje