Mladim podjetjem primanjkuje izvirnosti

Strokovnjake je letos na dvodnevni konferenci TechCrunch 50, ki išče najbolj razburljiva nova podjetja na svetu, razočaralo pomanjkanje izvirnosti in strasti sodelujočih podjetij, ki večinoma nimajo potenciala, da bi vidneje vplivala na svetovne trge.
Mladim podjetjem primanjkuje izvirnosti

Podjetja naj si upajo tvegati. (Vir: myopera.com)

Mlada podjetja navadno še nimajo izkušenj, tržnega deleža ali sredstev s katerimi bi lahko konkurirala na področju očitnih poslovnih priložnosti, zato se morajo osredotočiti na nekaj povsem novega in razburljivega, kar bo navdušilo ljudi in vplivalo na svetovni trg.

Na letošnjem TechCrunchovem dogodku so le redka podjetja navdušila spletne vizionarje kot so Reid Hoffman, Marc Andreessen, Tim O’Reilly in Tony Hsieh, saj se vse preveč podjetnikov odloča za varne, že preizkušene poslovne ideje in le manjše izboljšave že obstoječih proizvodov ali storitev. Med redkimi svetlimi izjemami je bilo podjetje CitySourced, ki je ocenjevalce navdušilo zaradi originalne poslovne ideje, ki lahko vpliva na življenja ljudi.

Pomanjkanje ambicij in originalnosti pri mladih Web 2.0 podjetjih naj bi bilo povezano z doseženo točko v start-up ciklu, kjer so inovativna podjetja uspeh že dosegla, ostala pa zaradi pomanjkanja sredstev in časa ter problemov s katerimi se sooča Silicon Valley niso pripravljena tvegati.

 

Vir: TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje