Mladim podjetjem primanjkuje izvirnosti

Strokovnjake je letos na dvodnevni konferenci TechCrunch 50, ki išče najbolj razburljiva nova podjetja na svetu, razočaralo pomanjkanje izvirnosti in strasti sodelujočih podjetij, ki večinoma nimajo potenciala, da bi vidneje vplivala na svetovne trge.
Mladim podjetjem primanjkuje izvirnosti

Podjetja naj si upajo tvegati. (Vir: myopera.com)

Mlada podjetja navadno še nimajo izkušenj, tržnega deleža ali sredstev s katerimi bi lahko konkurirala na področju očitnih poslovnih priložnosti, zato se morajo osredotočiti na nekaj povsem novega in razburljivega, kar bo navdušilo ljudi in vplivalo na svetovni trg.

Na letošnjem TechCrunchovem dogodku so le redka podjetja navdušila spletne vizionarje kot so Reid Hoffman, Marc Andreessen, Tim O’Reilly in Tony Hsieh, saj se vse preveč podjetnikov odloča za varne, že preizkušene poslovne ideje in le manjše izboljšave že obstoječih proizvodov ali storitev. Med redkimi svetlimi izjemami je bilo podjetje CitySourced, ki je ocenjevalce navdušilo zaradi originalne poslovne ideje, ki lahko vpliva na življenja ljudi.

Pomanjkanje ambicij in originalnosti pri mladih Web 2.0 podjetjih naj bi bilo povezano z doseženo točko v start-up ciklu, kjer so inovativna podjetja uspeh že dosegla, ostala pa zaradi pomanjkanja sredstev in časa ter problemov s katerimi se sooča Silicon Valley niso pripravljena tvegati.

 

Vir: TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje