Mladinski startup leta 2014 je WIVU

Na zaključni konferenci, Ustvarjalnikovem sklepnem dejanju za to šolsko leto, je strokovna žirija izbrala najboljši mladinski startup leta 2014. Med ekipami iz vse Slovenije je strokovno žirijo najbolj prepričala mobilna aplikacija WIVU, ki uporabnike izzove, da delijo svoj pogled na svet.
Mladinski startup leta 2014 je WIVU

Mladinski startup leta 2014 je WIVU (Vir slike: Ustvarjalnik)

Največjega startup tekmovanja za mlade med 16. in 20. letom starosti v Evropi se je udeležilo 17 ekip, katerih člani so udeleženci Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov. Dogodek je dal jasno vedeti, da mladi hočejo in znajo biti podjetni, če jim le damo prava orodja.

Jaka Blažon, dijak tretjega letnika Gimnazije Vič je ob prejemu nagrade povedal, da mu je udeležba na podjetniških krožkih spremenila njegov pogled na svet. “Pred letom dni sem bil zgubljen, nisem vedel, kaj naj počnem v življenju, zdaj pa sem našel svoje poslanstvo v svetu startupov!”

Najbolj všeč so mi ljudje. Ustvarjalnik nam daje tisto, česar si želimo, da lahko delamo in kaj naredimo, priložnost, da izkoristimo svoj potencial.” je povedal Gregor Klančar, ki sodeluje pri dijaških projektih Calypso in Vičstock.

Ful mi je bilo všeč, ker sem imela skupino samih fantov, in ker se lahko res ogromno naučiš od mladih in ker na krožkih vlada ful dobra energija.” Mentorica Katarina Jazbec

Zaradi narave svojega dela sem se v zadnjih letih ogromno selila, ampak šele odkar sem našla Ustvarjalniku sem se počutila res kot doma. Je kot nek “ekonom lonec” poln idej, ki samo čakajo, da jih odpihne ven,” pa je povedala Maja Švener, ustanoviteljica podjetja Ličila.si in članica komisije, ki je izbrala zmagovalca.

S tem dogodkom se je za Ustvarjalnik sklenilo šolsko leto 2013/14. Visoka udeležba na vseh dosedanjih dogodkih vključno s tem dokazuje, da se v Sloveniji krepi duh podjetništva. Mladi so spet dokazali, da jih ne gre podcenjevati, saj so s svojimi startupi kos marsikateremu starejšemu podjetniškemu kolegu. So odgovorni, zanesljivi, inovativni in kreativni in s svojo predanostjo delu lahko vzor vsem nam.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje