Mladinski startup leta 2014 je WIVU

Na zaključni konferenci, Ustvarjalnikovem sklepnem dejanju za to šolsko leto, je strokovna žirija izbrala najboljši mladinski startup leta 2014. Med ekipami iz vse Slovenije je strokovno žirijo najbolj prepričala mobilna aplikacija WIVU, ki uporabnike izzove, da delijo svoj pogled na svet.
Mladinski startup leta 2014 je WIVU

Mladinski startup leta 2014 je WIVU (Vir slike: Ustvarjalnik)

Največjega startup tekmovanja za mlade med 16. in 20. letom starosti v Evropi se je udeležilo 17 ekip, katerih člani so udeleženci Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov. Dogodek je dal jasno vedeti, da mladi hočejo in znajo biti podjetni, če jim le damo prava orodja.

Jaka Blažon, dijak tretjega letnika Gimnazije Vič je ob prejemu nagrade povedal, da mu je udeležba na podjetniških krožkih spremenila njegov pogled na svet. “Pred letom dni sem bil zgubljen, nisem vedel, kaj naj počnem v življenju, zdaj pa sem našel svoje poslanstvo v svetu startupov!”

Najbolj všeč so mi ljudje. Ustvarjalnik nam daje tisto, česar si želimo, da lahko delamo in kaj naredimo, priložnost, da izkoristimo svoj potencial.” je povedal Gregor Klančar, ki sodeluje pri dijaških projektih Calypso in Vičstock.

Ful mi je bilo všeč, ker sem imela skupino samih fantov, in ker se lahko res ogromno naučiš od mladih in ker na krožkih vlada ful dobra energija.” Mentorica Katarina Jazbec

Zaradi narave svojega dela sem se v zadnjih letih ogromno selila, ampak šele odkar sem našla Ustvarjalniku sem se počutila res kot doma. Je kot nek “ekonom lonec” poln idej, ki samo čakajo, da jih odpihne ven,” pa je povedala Maja Švener, ustanoviteljica podjetja Ličila.si in članica komisije, ki je izbrala zmagovalca.

S tem dogodkom se je za Ustvarjalnik sklenilo šolsko leto 2013/14. Visoka udeležba na vseh dosedanjih dogodkih vključno s tem dokazuje, da se v Sloveniji krepi duh podjetništva. Mladi so spet dokazali, da jih ne gre podcenjevati, saj so s svojimi startupi kos marsikateremu starejšemu podjetniškemu kolegu. So odgovorni, zanesljivi, inovativni in kreativni in s svojo predanostjo delu lahko vzor vsem nam.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje