Mladostna agencija Idejum se vse bolj obrača proti tujini

Miha in Danijel, ki sta ustanovila nepremičninsko agencijo Idejum, sta v dobre pol leta od našega zadnjega pogovora dobro razvejala ponudbo po celotni Sloveniji, največ jo je še vedno na štajerskem koncu. Pravita, da ima njuna agencija nekaj več od konkurence.
Mladostna agencija Idejum se vse bolj obrača proti tujini

V naslednjih mesecih se bosta Miha in Danijel predstavila s spletno stranjo, ki bo na voljo v več jezikih (Vir slike: Idejum).

Stranke sicer večinoma prihajajo iz domačega kroga, a nekaj povpraševanj sta prejela tudi iz tujine, natančneje iz Nemčije in Ukrajine: »V splošnem je problem, ker najina spletna stran ni prilagojena za tuje jezike, toda tudi to je zdaj v planu.« Prenova je v načrtu do konca junija, ponujala pa bo unikatno vsebino v več jezikih. To jima bo, kot pravi, odprlo vrata k tujini, predvsem v sosednjo Avstrijo.

Nepremičnina je življenjsko delo

Kolikšnemu številu strank sta že pomagala, težko povesta, saj dnevno prejemeta najrazličnejša vprašanja, vse od povpraševanja po nepremičnih, smortnosti nakupa, tudi vprašanj o pridobivanju gradbene dokumentacije (Idejum je tudi arhitekturni biro, zato nudita tudi možnost pridobitve gradbene dokumentacije). »Letos gredo stvari po načrtu, čeprav za vsako pomoč nisva nagrajena. Nepremičnina je za marsikoga življenjski projekt, zato je o številkah govoriti zelo nehvaležno,« dodajata.

Pred obnovo … (Vir slike: Idejum)

Svoj poslovni model, pravita, najboljše opišeta z dejanskim primerom, ko sta prodala stanovanjsko enoto v bloku v Mariboru: »Popolnoma zapuščeno stanovanje je bilo kupljeno s strani nove lastnice po zares ugodni ceni. S pomočjo argumentov zmožnosti obnove in vizualizacije sva dobila naročilo za obnovo. Kmalu po ureditvi vseh formalnosti za prepis lastništva se je začela obnova, katera bo svojo končno podobo dobila v naslednjih dneh.«

Kako je nastala agencija Idejum? >>

Obljubiva in izpolniva še več

Do trenutnega modela ju je pripeljalo leto sprememb, nenehnih prilagoditev. »Ogledi, merjenja, priprave ponudb, risanje so tiste stvari, ki so povezane s časom in stimulacijo, ki jo je posameznik pripravljen plačati. Potrebno je optimizirati svoje delo ter hkrati tudi delati kompromise. Ker potrebujeva referenčne primere, se nama dogaja tudi, da objubiva in izpolniva še več, kot je zapisano v ponudbi,« dodajata.

… med obnovo … (Vir slike: Idejum)

Sprva pisarne doma, zdaj v najetih prostorih

Januarja letos sta se od doma preselila v poslovne prostore, ki sta jih najela v Mariboru. »Pisarna je pripomogla k boljši učinkovitosti in hitrejšemu pretoku informacij,« razložita in pojasnita, da nista iskala le poslovne izložbe z velikim pretokom mimoidočih. »Najin prvi stik so telefonski pogovori, obisk na nepremičnini, v zadnjem času pa je že tudi veliko stikov zaradi dobrih izkušenj preteklih strank.«

Srednja starost je najin alibi

Kljub svoji mladosti nimata težav pri strankah. »Srednja starost«, kot sta jo označila, jima je pravzaprav nekakšen alibi, saj sta »zagotovo bolj zagnana od tistih, ki so dali skozi tiste lepe čase nepremičninske dejavnosti«. Ena od njunih strank ju je poimenovala za drugo generacij agencij oziroma drugi val posrednikov. »Imava vse, kar potrebuje uspešna organizacija. Ljudje cenijo rezultate, zato še raje vidijo mladega človeka, ki ima ideje, zagnanost in ne nazadnje tudi uspehe.«

Največji problem so garancije za odobritev kredita

V kratkem bosta spremenila tudi pravno obliko, kar jima bo omogočilo možnost dodatnega financiranja. Pojasnjujeta, da sta nekaj priložnosti za razpise sicer zamudila, a njun največji imperativ je investicija. »V načrtu imava kar nekaj različnih projektov, ki bi zagotovo veliko pripomogli k bivalni problematiki v Sloveniji. Ozirava se predvsem k projektom, ki bi reševali mladega človeka oziroma mlade družine. Največji problem so garancije za odobritev kredita, katere je na žalost pri nas težko zagotoviti,« zato so številni odvrnjeni od nakupa nepremičnine. Slika levo prikazuje stanje po obnovi (Vir slike: Idejum).

Kritična do neurejenega lastništva praznih stanovanj

»S tem, ko bo rastlo gospodarstvo, bo tudi nepremičninski trg rastel. Čeprav se že občutijo spremembe na boljše, so posamezniki še vedno vse preveč sramežljivi pri odločitvah,« glede na analize pa napovedujeta boljše rezultate. Kritična sta sicer do neurejenega lastništva vseh praznih stanovanj v Sloveniji, kar se predolgo vleče, škoda pa je na nepremičninskem trgu enormna. »Zgradbe so dobile klavrno podobo, zato je v prvi vrsti potrebno sanirati obstoječe, da bi lahko zaživeli novi projekti. V Sloveniji se bomo morali naučiti delati predvsem kvalitetno in ne na kvantiteto, zato bi lahko strokovno opravljene obnove povrnile zaupanje ljudi,« dodajata.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje