Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Se še spomnite, kako ste preživeli poletne počitnice, ko ste bili stari 13 let? Najverjetneje ste se s kolesom podili po soseski in zapravljali zadnje prihranke za kepico sladoleda. Stvari se spreminjajo, saj se v podjetništvo vključujejo vedno mlajši.
Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni (Vir slike: sxc.hu)

Tega se zavedajo tudi pri ameriškem računalniškem podjetju Apple, ki je organiziral posebno konferenco prav za mlade razvijalce mobilnih in tabličnih aplikacij, stare od 13 do 17 let.

Phil Schiller, vodja marketinga pri podjetju Apple, je pojasnil, da so bili navdušeni nad tem, da so sodelovali z mladimi razvijalci, starimi okoli 18 let. Applov operacijski sistem iOS pa je privabil zanimanje tudi razvijalcev programske opreme, ki še niso dopolnili 18 let. Dobili so ogromno prošenj mladih tehnoloških navdušencev, starih 14, 15 ali 16 let, ki so želeli sodelovati na konferenci in predstaviti svoje dosežke na področju razvoja mobilnih aplikacij.

Izkazalo se je, da imajo omenjeni mladoletniki poleg tehnološkega znanja tudi pravo podjetniško žilico. Mnogi izmed njih že uspešno tržijo svoje produkte, del dobička pa dajejo v dobrodelne namene. K uspehu zagotovo močno prispeva njihova mladostniška naivnost, saj pogosto verjamejo v stvari, ki se odraslim zdijo nemogoče. In prav spodbujanje kreativnosti in inovativnosti pri mladih je ključnega pomena za njihov nadaljnji razvoj v tej smeri.

Apple bo v prihodnosti najverjetneje znižal starostno mejo in vstop na konferenco omogočil tudi mlajšim od 13 let. Kdo ve, morda bodo sčasoma pritegnili tudi zanimanje investitorjev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje