Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Se še spomnite, kako ste preživeli poletne počitnice, ko ste bili stari 13 let? Najverjetneje ste se s kolesom podili po soseski in zapravljali zadnje prihranke za kepico sladoleda. Stvari se spreminjajo, saj se v podjetništvo vključujejo vedno mlajši.
Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni (Vir slike: sxc.hu)

Tega se zavedajo tudi pri ameriškem računalniškem podjetju Apple, ki je organiziral posebno konferenco prav za mlade razvijalce mobilnih in tabličnih aplikacij, stare od 13 do 17 let.

Phil Schiller, vodja marketinga pri podjetju Apple, je pojasnil, da so bili navdušeni nad tem, da so sodelovali z mladimi razvijalci, starimi okoli 18 let. Applov operacijski sistem iOS pa je privabil zanimanje tudi razvijalcev programske opreme, ki še niso dopolnili 18 let. Dobili so ogromno prošenj mladih tehnoloških navdušencev, starih 14, 15 ali 16 let, ki so želeli sodelovati na konferenci in predstaviti svoje dosežke na področju razvoja mobilnih aplikacij.

Izkazalo se je, da imajo omenjeni mladoletniki poleg tehnološkega znanja tudi pravo podjetniško žilico. Mnogi izmed njih že uspešno tržijo svoje produkte, del dobička pa dajejo v dobrodelne namene. K uspehu zagotovo močno prispeva njihova mladostniška naivnost, saj pogosto verjamejo v stvari, ki se odraslim zdijo nemogoče. In prav spodbujanje kreativnosti in inovativnosti pri mladih je ključnega pomena za njihov nadaljnji razvoj v tej smeri.

Apple bo v prihodnosti najverjetneje znižal starostno mejo in vstop na konferenco omogočil tudi mlajšim od 13 let. Kdo ve, morda bodo sčasoma pritegnili tudi zanimanje investitorjev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje