Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Se še spomnite, kako ste preživeli poletne počitnice, ko ste bili stari 13 let? Najverjetneje ste se s kolesom podili po soseski in zapravljali zadnje prihranke za kepico sladoleda. Stvari se spreminjajo, saj se v podjetništvo vključujejo vedno mlajši.
Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni (Vir slike: sxc.hu)

Tega se zavedajo tudi pri ameriškem računalniškem podjetju Apple, ki je organiziral posebno konferenco prav za mlade razvijalce mobilnih in tabličnih aplikacij, stare od 13 do 17 let.

Phil Schiller, vodja marketinga pri podjetju Apple, je pojasnil, da so bili navdušeni nad tem, da so sodelovali z mladimi razvijalci, starimi okoli 18 let. Applov operacijski sistem iOS pa je privabil zanimanje tudi razvijalcev programske opreme, ki še niso dopolnili 18 let. Dobili so ogromno prošenj mladih tehnoloških navdušencev, starih 14, 15 ali 16 let, ki so želeli sodelovati na konferenci in predstaviti svoje dosežke na področju razvoja mobilnih aplikacij.

Izkazalo se je, da imajo omenjeni mladoletniki poleg tehnološkega znanja tudi pravo podjetniško žilico. Mnogi izmed njih že uspešno tržijo svoje produkte, del dobička pa dajejo v dobrodelne namene. K uspehu zagotovo močno prispeva njihova mladostniška naivnost, saj pogosto verjamejo v stvari, ki se odraslim zdijo nemogoče. In prav spodbujanje kreativnosti in inovativnosti pri mladih je ključnega pomena za njihov nadaljnji razvoj v tej smeri.

Apple bo v prihodnosti najverjetneje znižal starostno mejo in vstop na konferenco omogočil tudi mlajšim od 13 let. Kdo ve, morda bodo sčasoma pritegnili tudi zanimanje investitorjev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje