Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Se še spomnite, kako ste preživeli poletne počitnice, ko ste bili stari 13 let? Najverjetneje ste se s kolesom podili po soseski in zapravljali zadnje prihranke za kepico sladoleda. Stvari se spreminjajo, saj se v podjetništvo vključujejo vedno mlajši.
Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni

Mladostniki so dandanes čedalje bolj podjetni (Vir slike: sxc.hu)

Tega se zavedajo tudi pri ameriškem računalniškem podjetju Apple, ki je organiziral posebno konferenco prav za mlade razvijalce mobilnih in tabličnih aplikacij, stare od 13 do 17 let.

Phil Schiller, vodja marketinga pri podjetju Apple, je pojasnil, da so bili navdušeni nad tem, da so sodelovali z mladimi razvijalci, starimi okoli 18 let. Applov operacijski sistem iOS pa je privabil zanimanje tudi razvijalcev programske opreme, ki še niso dopolnili 18 let. Dobili so ogromno prošenj mladih tehnoloških navdušencev, starih 14, 15 ali 16 let, ki so želeli sodelovati na konferenci in predstaviti svoje dosežke na področju razvoja mobilnih aplikacij.

Izkazalo se je, da imajo omenjeni mladoletniki poleg tehnološkega znanja tudi pravo podjetniško žilico. Mnogi izmed njih že uspešno tržijo svoje produkte, del dobička pa dajejo v dobrodelne namene. K uspehu zagotovo močno prispeva njihova mladostniška naivnost, saj pogosto verjamejo v stvari, ki se odraslim zdijo nemogoče. In prav spodbujanje kreativnosti in inovativnosti pri mladih je ključnega pomena za njihov nadaljnji razvoj v tej smeri.

Apple bo v prihodnosti najverjetneje znižal starostno mejo in vstop na konferenco omogočil tudi mlajšim od 13 let. Kdo ve, morda bodo sčasoma pritegnili tudi zanimanje investitorjev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje