Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program

V teh dneh se je na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pod okriljem Tovarne podjemov odvil podjetniški dogodek Geek Day, ki je privabil množico obiskovalcev, željnih sprememb v Mariboru. Z Geek Day-jem so zakorakali v intenzivni jesenski podjetniški program.
Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program

Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program.

Nadaljevanja »Od ideje do prototipa v dveh dneh« se lahk udeležite še 17. in 18. oktobra, kjer boste spoznali, kako poteka razvoj poslovne ideje in njena realizacija v praksi. Hkrati pa je to tudi dobra priložnost, da sestavite svojo ekipo za tekmovanje Imagine Cup.

Prijave za podjetniški vikend sprejemajo do četrtka , do 19.ure.

Program dogodka

Petek, 17.oktober

9:30-10:00 Registracija udeležencev
10:00-10:10 Pozdrav in uvodna beseda
predstavnik Mestne občine Maribor, Jure Verhovnik, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
10:10-10:30 Predstavitev poteka dogodka
Jure Verhovnik in Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
10:30-11:30 Predstavitve poslovnih idej, glasovanje in formiranje skupin
11:30-12:00 Kofeinizacija – spoznavne minute za skupine
12:00-13:00 Motivacijski intervju in druženje z uspešnim podjetnikom 
mag. Peter Kavčič, Comtec d.o.o.
13:00-14:00 Uvedba v delavnico: Lean Business Model Canvas – razlaga pojmov in ciljev delavnice
TED film (Start with WHY by Simon Sinek)
14:00-14:30 Delovno kosilo
14:30-18:00 Proizvajanje kreativne energije in poslovnega modela V1 – delo v skupinah

Sobota, 18. september

8:30-9:00 Kofeinizacija in poročanje o poteku dela
9:00-14:00 Proizvajanje kreativne energije in poslovnega modela V1 in prototipa- delo v skupinah in pomoč mentorjev.
14:00-15:00 Delovno kosilno
15:00-16:30 Priprava predstavitev
16:30-17:30 Predstavitve podjetniških idej
17:30-18:00 Razglasitev zmagovalcev, podelitev diplom in druženje

Več o programu in načinu prijave, preverite tu.

Organizatorji so prepričani, da bodo medse spet privabili ogromno množico, podobno kot na Geek Day-ju. Dogodek, ki je potekal 15.oktobra, je odprl Urban Lapajne, vodja projektov v Tovarni podjemov, Jure Vrhovnik, vodja Tovarne podjemov, pa je predstavil pester podjetniški program. Program pripravlja Tovarna podjemov, vključuje pa dogodke, kot so podjetniški vikendi, enodnevne delavnice, tekmovanja Imagine Cup, torkovi Startup Muslijev in ostali dogodki. S tem se Maribor spreminja v podjetniško mesto.

Zbrano množico sta nagovorila tudi Andrej Duh iz Demole in Anton Habjanič iz Tehno centra UM. Duh je predstavil možnost sodelovanja ekip z njihovimi partnerskimi podjetji, Habjanič pa je predstavil upravljanje in zaščito avtorskih pravic intelektualne ter industrijske lastnine. Dodal je, da to je težava, s katerimi se mladi podjetniki pogosto srečujejo.

Stekla pa je tudi beseda o Imagine Cup, ki služi kot dobra odskočna deska za študentske ekipe. Predstavitev je potekala v okviru okrogle mize, na njej pa so Marko Hölbl, Domen Mongus, Kristjan Košič in Nenad Čikić debatirali, kaj vse je potrebno za uspešno tehnološko-podjetniško zgodbo. “Tekmovanja ti prinesejo medijsko prepoznavnost, ki jo v začetni fazi nujno potrebuješ. Četudi ne zmagaš, dobiš določeno medijsko izpostavljenost, ki jo lahko izkoristiš za naprej,« meni Nenad Čikić iz Beezinge. Geek Day je zaključil Kristjan Pečanec iz startup šole Hekovnik, ki je predstavil korake, metode in nasvete za sistematično izgradnjo startup podjetja. Povedal je tudi razloge, zakaj kar 9 od 10 podjetij propade in navedel, kako se temu izogniti.

Dogajanje se je nato prestavilo v Kiblo, kjer je ekipa Tovarne podjemov že na 25. Startup Muslijih ponovno gostila Pečanca. Predstavil je svoje podjetniške izkušnje, spregovoril o startup metodologijah, z obiskovalci pa je delil tudi nekaj praktičnih nasvetov, do katerih je prišel sam po mnogih padcih.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje