Množično financiranje (crowdfunding) je tu!

Množično financiranje, bolj poznan je angleški izraz crowdfunding, je čedalje bolj priljubljen način financiranja podjetniških projektov. Za razliko od nekaterih drugih novosti, smo bili Slovenci v tem primeru zelo hitro dojemljivi.
Množično financiranje (crowdfunding) je tu!

Crowdfunding / množično financiranje

Še več, glede na majhnost naše države, nekolikšen zaostanek v podjetniški miselnosti, razvitosti podpornega okolja za razvoj podjetništva in na splošno slabim gospodarskim razmeram, lahko rečemo, da smo Slovenci pravzaprav rekorderji na področju množičnega zbiranja sredstev.

Kaj je množično financiranje?

Množično financiranje (crowdfunding) je definirano kot skupen nastop posameznikov v podporo določenemu projektu. Lahko gre za najrazličnejše projekte: dobrodelne, umetniške, glasbene, razvoj tehnoloških izdelkov… v tem članku se bomo usmerili predvsem na področja, ki so vezana na podporo produktov mladih podjetij oziroma startupov.

Množično financiranje ima v grobem tri oblike podpore za zbiratelje sredstev:

  • Lastniško financiranje,
  • dolžniško financiranje,
  • nagradno / donacijsko financiranje.

Ravno zadnja oblika financiranja, kjer podpornik donira sredstva zaradi simpatij do projekta ali pa ker v zameno sprejme izdelek po promocijski ceni ali z ekskluzivnimi dodatki, je trenutno najbolj aktualna.

O skorajda vseh slovenskih crowdfunding projektih smo obširno pisali tudi na našem portalu, nekaj arhivskih objav si lahko ogledate v nadaljevanju:

  • Xvida,
  • Lumu,
  • ONDU,
  • Musguard,
  • Chipolo,
  • RedPitaya,
  • Fly Kly.

Več preberite v članku: Množično financiranje (crowdfunding).

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje