Bo Peru postal vodilna država v regiji?

Peru, tretja največja južnoameriška država, v zadnjih letih navdušuje s cvetočo ekonomijo, ki dosega kar 8 odstotno rast, in še boljšimi napovedmi za prihodnost. Tamkajšnja visoka stopnja zgodnjega podjetništva nakazuje, da utegne že v letu 2018 prevzeti mesto vodilne države v regiji.
Bo Peru postal vodilna država v regiji?

SocialPicz sredstva zbira na Indiegogo.

Eden izmed podjetnikov, ki se v Limi, glavnem mestu Peruja, preizkuša v startup podjetništvu, je tudi Ernesto Gordillo, ustanovitelj startupa SocialPicz. Trenutno mlado podjetje sestavlja ekipa sedmih podjetnikov, ki pa se je sedaj odpravila na Indiegogo, kjer so zagnali kampanjo množičnega financiranja.  

Kot pravi Gordillo, se ekipa tja podaja predvsem zaradi preizkusa tržišča in novih izkušenj, ki jih s seboj prinese priprava kampanje množičnega financiranja. Skupaj z ekipo so namreč razvili istoimensko mobilno aplikacijo SocialPicz, s katero nameravajo v prihodnjih nekaj mesecih prodreti na svetovno tržišče. Podobno kot večina perujskih startupovcev namreč tudi oni razmišljajo o tujini, saj je tamkajšnjo podporno okolje zaenkrat še v razvoju, pojasnjuje.

Podprite projekt SocialPicz na Indiegogo >>

Sicer pa Lima v zadnjih letih doživlja nekakšen preobrat: še pred dobrimi štirimi leti podjetniški pospeševalniki tam niso bili prisotni, kar je tamkajšnje mlade podjetnike sililo v selitev v Silicijevo dolino in druge podjetniške meke, kjer so imeli vsaj možnost poiskati investicijo za zagon svoje podjetniške ideje. Danes je situacija nekoliko drugačna, saj tam že obstoja kar nekaj podjetniških pospeševalnikov, kot je na primer tudi med Slovenci poznan pospeševalnik Wayra. Ta je v Limi svoje prostore odprl leta 2011 in že v prvem letu prejel izjemnih 1.210 prijav, leto kasneje pa celo 1.320.

Privlačna lokacija tik ob pacifiškem oceanu, ki omogoča živahno povezovanje različnih podjetij tako lokalno kot tudi globalno, v zadnjem času tja privablja številne tuje investitorje in poslovneže, predvsem tiste iz Silicijeve doline, New Yorka ter tudi iz nekaterih držav Evrope, ki z gradnjo podpornih institucij skušajo mladim, nadebudnim podjetnikom pomagati na njihovi podjetniški poti, predvsem v začetkih, ki so praviloma tudi najtežji.

A startupovci iz Peruja imajo prednost, ki jim v primeru uspeha omogoča fokusiranje na precej veliko tržišče, ki ne zajema zgolj njihove države, temveč tudi sosednji državi Kolumbijo in Čile. Večina najuspešnejših tamkajšnjih startupov ima ponavadi enote v vseh treh državah: skupaj gre za tržišče, ki šteje kar 100 milijonov ljudi. 

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje