Mobi(te)lna televizija osvaja Evropo

Majhna televizija, kot imenujejo ekran mobilnega telefona, postaja vse bolj zaželjena. Trend se je razvil na Japonskem pred približno tremi leti, sedaj pa se vse bolj širi v Evropo in ZDA. Velike družbe vlagajo ogromne vsote v razvoj takšnega prikaza video vsebin na teh prenosnih napravah.
Mobi(te)lna televizija osvaja Evropo

Mobilna televizija je najbolj priljubljena na Japonskem.

V Švici vsak dan približno 40.000 ljudi gleda 100 sekundne video novice na mobilnem aparatu, v Italiji jih dober milijon plača 19 evrov na mesec za ogled TV kanalov na mobilnem telefonu. Podatki vsekakor kažejo močan porast tega medija, predvsem zato, ker imamo aparat ves čas ob sebi in nam omogoča dotok novic ali pa sproščanje ob videih razvedrilnih vsebin, ob vsakem trenutku.

Konec prejšnjega tedna je ameriška družba AT&T Wireless, katerih telefonske storitve izkorišča 71,4 milijona uporabnikov, začela predvajati AT&T mobilno TV. Ta vsebuje 10 kanalov, vključno s Sonyjevim kanalom ki predvaja filme, in stane 15 dolarjev na mesec. Družba prodaja LG Electronics in Samsungove telefone, ki lahko sprejemajo te kanale.

Japonska je še vedno vodilna v predvajanju mobilne televizije, s kar 20 milijoni uporabnikov telefonov, opremljenih s TV sprejemniki, sledi pa jim Južna Koreja. Konec leta 2007 je 29,7 milijona svetovnega prebivalstva uporabljalo mobilne aparate tudi kot televizijo, do konec leta 2008 pa naj bi se število povečalo na 56,9 milijona uporabnikov.

Poznavalci pravijo da gre za pravi fenomen, ki bo temeljito spremenil naše navade, kot jih je pred nekaj desetletji televizija.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje