Mobi(te)lna televizija osvaja Evropo

Majhna televizija, kot imenujejo ekran mobilnega telefona, postaja vse bolj zaželjena. Trend se je razvil na Japonskem pred približno tremi leti, sedaj pa se vse bolj širi v Evropo in ZDA. Velike družbe vlagajo ogromne vsote v razvoj takšnega prikaza video vsebin na teh prenosnih napravah.
Mobi(te)lna televizija osvaja Evropo

Mobilna televizija je najbolj priljubljena na Japonskem.

V Švici vsak dan približno 40.000 ljudi gleda 100 sekundne video novice na mobilnem aparatu, v Italiji jih dober milijon plača 19 evrov na mesec za ogled TV kanalov na mobilnem telefonu. Podatki vsekakor kažejo močan porast tega medija, predvsem zato, ker imamo aparat ves čas ob sebi in nam omogoča dotok novic ali pa sproščanje ob videih razvedrilnih vsebin, ob vsakem trenutku.

Konec prejšnjega tedna je ameriška družba AT&T Wireless, katerih telefonske storitve izkorišča 71,4 milijona uporabnikov, začela predvajati AT&T mobilno TV. Ta vsebuje 10 kanalov, vključno s Sonyjevim kanalom ki predvaja filme, in stane 15 dolarjev na mesec. Družba prodaja LG Electronics in Samsungove telefone, ki lahko sprejemajo te kanale.

Japonska je še vedno vodilna v predvajanju mobilne televizije, s kar 20 milijoni uporabnikov telefonov, opremljenih s TV sprejemniki, sledi pa jim Južna Koreja. Konec leta 2007 je 29,7 milijona svetovnega prebivalstva uporabljalo mobilne aparate tudi kot televizijo, do konec leta 2008 pa naj bi se število povečalo na 56,9 milijona uporabnikov.

Poznavalci pravijo da gre za pravi fenomen, ki bo temeljito spremenil naše navade, kot jih je pred nekaj desetletji televizija.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje