Mobi(te)lna televizija osvaja Evropo

Majhna televizija, kot imenujejo ekran mobilnega telefona, postaja vse bolj zaželjena. Trend se je razvil na Japonskem pred približno tremi leti, sedaj pa se vse bolj širi v Evropo in ZDA. Velike družbe vlagajo ogromne vsote v razvoj takšnega prikaza video vsebin na teh prenosnih napravah.
Mobi(te)lna televizija osvaja Evropo

Mobilna televizija je najbolj priljubljena na Japonskem.

V Švici vsak dan približno 40.000 ljudi gleda 100 sekundne video novice na mobilnem aparatu, v Italiji jih dober milijon plača 19 evrov na mesec za ogled TV kanalov na mobilnem telefonu. Podatki vsekakor kažejo močan porast tega medija, predvsem zato, ker imamo aparat ves čas ob sebi in nam omogoča dotok novic ali pa sproščanje ob videih razvedrilnih vsebin, ob vsakem trenutku.

Konec prejšnjega tedna je ameriška družba AT&T Wireless, katerih telefonske storitve izkorišča 71,4 milijona uporabnikov, začela predvajati AT&T mobilno TV. Ta vsebuje 10 kanalov, vključno s Sonyjevim kanalom ki predvaja filme, in stane 15 dolarjev na mesec. Družba prodaja LG Electronics in Samsungove telefone, ki lahko sprejemajo te kanale.

Japonska je še vedno vodilna v predvajanju mobilne televizije, s kar 20 milijoni uporabnikov telefonov, opremljenih s TV sprejemniki, sledi pa jim Južna Koreja. Konec leta 2007 je 29,7 milijona svetovnega prebivalstva uporabljalo mobilne aparate tudi kot televizijo, do konec leta 2008 pa naj bi se število povečalo na 56,9 milijona uporabnikov.

Poznavalci pravijo da gre za pravi fenomen, ki bo temeljito spremenil naše navade, kot jih je pred nekaj desetletji televizija.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje