Mobilne aplikacije za lažje poslovanje

Avtor — 24.01.2011
Za podjetnika je zelo pomembno, da sledi novostim na trgu, ki mu lahko prihranijo nekaj zelo dragocenega časa (in denarja). V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj mobilnih aplikacij, ki vam lahko olajšajo posel.
Mobilne aplikacije za lažje poslovanje

Mobilne aplikacije, ki vam lahko olajšajo poslovanje (slika: sxc.hu).

  1. Brezplačna mobilna aplikacija Bump deluje kot elektronska poslovna kartica. Omogoča vam, da izmenjate informacije, koledar, slike ali vaš profil na socialnem omrežju. Za izmenjavo potrebujete zgolj neposredno bližino telefona, kamor bi radi prenesli informacije. Na tak način vas nikoli več ne bo skrbelo, da bi vam zmanjkalo poslovnih kartic.
  2. Mobilna aplikacija Intuit GoPayment omogoča sprejemanje in obdelavo transakcij za večino kreditnih kartic kar preko pametnega telefona. Takšna aplikacija vas bo stala približno 13 ameriških dolarjev in 30 centov za vsak prenos in obdelavo transakcije.
  3. Quickoffice Connect Mobile Suite nudi dostop do Microsoft Offica, kar uporabniku pametnega telefona omogoča urejanje, ustvarjanje, odpiranje dokumentov in njihovo skupno rabo. Aplikacija stane približno 10 ameriških dolarjev.
  4. TripIt Traveling je mobilna aplikacija, ki omogoča lažjo pot na srečanje s stranko ali do sejma, kjer predstavljate svoje podjetje. Aplikacija vaš potovalni načrt organizira in deli z vašo družino, kolegi in celo s kontakti na socialnih omrežjih. Aplikaciji je možno dodati tudi vremensko napoved, zemljevide in navodila za pot. Osnovna verzija je brezplačna, za nadgradnjo pa boste odšteli od 29 – 50 ameriških dolarjev letno.
  5. Mobilna aplikacija Sales CRM EZi sledi in upravlja s poslovnimi priložnostmi ter računa možne prihodke. Aplikacija je na voljo za iPhone za približno 10 ameriških dolarjev.
  6. Scan2PDF Mobile deluje kot prenosni čitalnik, ki s pomočjo kamere na mobilnem telefonu skenira dokument in ga pretvori v PDF dokument, ki ga nato lahko pošljete po elektronski pošti. Osnovna verzija aplikacije je brezplačna, nadgrajene verzije pa lahko kupite za približno 7 ameriških dolarjev.
  7. Brezplačna mobilna aplikacija Fuze Meeting nadgrajuje video konference s predstavitvami, možnostjo skupne rabe zaslona in dodatnimi funkcijami.
  8. Timewerks je mobilna aplikacija za lažje upravljanje s časom in prejetimi računi, ki vas bo stala približno 10 ameriških dolarjev.
  9. Mobilna aplikacija My Eyes Only varuje pomembne poslovne podatke, npr. najrazličnejše finančne podatke, številke kreditnih kartic in številna gesla ter uporabniška imena. Aplikacija je namenjena iPhone uporabnikom za približno 9 ameriških dolarjev.
  10. Brezplačna aplikacija Evernote zabeleži vaše poslovne ideje v trenutku, ko se pojavijo. S pomočjo aplikacije lahko na pametni telefon spravite dokumente v obliki teksta, slike ali avdio posnetka, ki se nato sinhronizirajo z vašim računalnikom, osebnim telefonom, iPad-om ipd.

 

Vir: Entrepreneur.com, januar 2011


Oznake: , ,