Moč dobre volje v podjetništvu

Dandanes so prijaznost in dobri odnosi v delovni ekipi prava redkost. Ljudje pozabljajo, da bi lahko na reševanje težav in prepirov gledali z manj razburjanja in jeze ter se jih lotili z lepo besedo in z nasmehom na obrazu. Kot pravi stari rek, lepa beseda vedno lepo mesto najde.

Ustanovitev podjetja je za mladega podjetnika stresna izkušnja, saj se lahko dolgo načrtovane poslovne strategije v trenutku začnejo odvijati drugače, kot smo si zamislili. Takrat nastopijo težave, stres, jeza in vse ostale frustracije, ki sodijo zraven. V takšnih situacijah je najbolje ohraniti hladno glavo in se težav lotiti kar se da hitro, brez nepotrebnega razburjanja in brez znašanja nad ljudmi okoli sebe.

Enako je tudi pri odnosu s potencialnimi strankami. Kljub temu, da znajo biti te včasih zelo naporne in se razburjajo zaradi stvari, ki jih niste zagrešili vi, morate kljub temu vedno rešiti nesporazum z nasmehom in lepo besedo, pa čeprav zna biti to včasih zelo težko.

Navajamo še nekaj razlogov, zakaj je na delovnem mestu vredno biti napolnjen s pozitivno energijo in prijazno sodelovati s sodelavci:

  1. Ljudje bodo želeli biti v vaši bližini, kajti prijaznost do drugih je ključna komponenta, ki nam zagotovi njihovo pripravljenost za sodelovanje in pomoč.

  2. Pridobili boste sloves dobrega delavca, šefa, in se izognili zahrbtnim zavijanjem z očmi svojih sodelavcev, saj je vzajemno sodelovanje zaposlenih v podjetju temelj njegovega uspeha.

  3. Dober glas vašega načina poslovanja se bo hitro razširil, kar pa bo vplivalo tudi na potencialne stranke, ki se rade vračajo in svoje zadovoljstvo nad vašimi storitvami širijo naprej.

  4. Občutek preobremenjenosti in napetosti bo izginil.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje