Moč dobre volje v podjetništvu

Dandanes so prijaznost in dobri odnosi v delovni ekipi prava redkost. Ljudje pozabljajo, da bi lahko na reševanje težav in prepirov gledali z manj razburjanja in jeze ter se jih lotili z lepo besedo in z nasmehom na obrazu. Kot pravi stari rek, lepa beseda vedno lepo mesto najde.

Ustanovitev podjetja je za mladega podjetnika stresna izkušnja, saj se lahko dolgo načrtovane poslovne strategije v trenutku začnejo odvijati drugače, kot smo si zamislili. Takrat nastopijo težave, stres, jeza in vse ostale frustracije, ki sodijo zraven. V takšnih situacijah je najbolje ohraniti hladno glavo in se težav lotiti kar se da hitro, brez nepotrebnega razburjanja in brez znašanja nad ljudmi okoli sebe.

Enako je tudi pri odnosu s potencialnimi strankami. Kljub temu, da znajo biti te včasih zelo naporne in se razburjajo zaradi stvari, ki jih niste zagrešili vi, morate kljub temu vedno rešiti nesporazum z nasmehom in lepo besedo, pa čeprav zna biti to včasih zelo težko.

Navajamo še nekaj razlogov, zakaj je na delovnem mestu vredno biti napolnjen s pozitivno energijo in prijazno sodelovati s sodelavci:

  1. Ljudje bodo želeli biti v vaši bližini, kajti prijaznost do drugih je ključna komponenta, ki nam zagotovi njihovo pripravljenost za sodelovanje in pomoč.

  2. Pridobili boste sloves dobrega delavca, šefa, in se izognili zahrbtnim zavijanjem z očmi svojih sodelavcev, saj je vzajemno sodelovanje zaposlenih v podjetju temelj njegovega uspeha.

  3. Dober glas vašega načina poslovanja se bo hitro razširil, kar pa bo vplivalo tudi na potencialne stranke, ki se rade vračajo in svoje zadovoljstvo nad vašimi storitvami širijo naprej.

  4. Občutek preobremenjenosti in napetosti bo izginil.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje