Moč dobre volje v podjetništvu

Dandanes so prijaznost in dobri odnosi v delovni ekipi prava redkost. Ljudje pozabljajo, da bi lahko na reševanje težav in prepirov gledali z manj razburjanja in jeze ter se jih lotili z lepo besedo in z nasmehom na obrazu. Kot pravi stari rek, lepa beseda vedno lepo mesto najde.

Ustanovitev podjetja je za mladega podjetnika stresna izkušnja, saj se lahko dolgo načrtovane poslovne strategije v trenutku začnejo odvijati drugače, kot smo si zamislili. Takrat nastopijo težave, stres, jeza in vse ostale frustracije, ki sodijo zraven. V takšnih situacijah je najbolje ohraniti hladno glavo in se težav lotiti kar se da hitro, brez nepotrebnega razburjanja in brez znašanja nad ljudmi okoli sebe.

Enako je tudi pri odnosu s potencialnimi strankami. Kljub temu, da znajo biti te včasih zelo naporne in se razburjajo zaradi stvari, ki jih niste zagrešili vi, morate kljub temu vedno rešiti nesporazum z nasmehom in lepo besedo, pa čeprav zna biti to včasih zelo težko.

Navajamo še nekaj razlogov, zakaj je na delovnem mestu vredno biti napolnjen s pozitivno energijo in prijazno sodelovati s sodelavci:

  1. Ljudje bodo želeli biti v vaši bližini, kajti prijaznost do drugih je ključna komponenta, ki nam zagotovi njihovo pripravljenost za sodelovanje in pomoč.

  2. Pridobili boste sloves dobrega delavca, šefa, in se izognili zahrbtnim zavijanjem z očmi svojih sodelavcev, saj je vzajemno sodelovanje zaposlenih v podjetju temelj njegovega uspeha.

  3. Dober glas vašega načina poslovanja se bo hitro razširil, kar pa bo vplivalo tudi na potencialne stranke, ki se rade vračajo in svoje zadovoljstvo nad vašimi storitvami širijo naprej.

  4. Občutek preobremenjenosti in napetosti bo izginil.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: , , , ,