[update] Moč interneta: vrednost Appla na borzi padla za 4 mrd $ zaradi objave na blogu

Avtor — 18.05.2007
Najbolj popularen blog na internetu, tehnološki Engadget, je včeraj objavil novico o notranji informaciji, da bosta tako iPhone kot novi OS Leopard imela zamudo. V samo šestih minutah od objave je delnica padla iz 107,89 $ na 103,42 $, kar je povzročilo skupen padec 4 milijarde dolarjev!
[update] Moč interneta: vrednost Appla na borzi padla za 4 mrd $ zaradi objave na blogu

Engadget – ali se zavedajo svoje moči na borznem trgu?

Vendar je Engadget kmalu objavil novo novico, kjer so napisali, da je bil e-mail prevara. Prepričani so, da je bila to okrožnica, ki je prišla do vseh zaposlenih. Apple bo sedaj ugotavljal, kako se je to zgodilo.

Delnica je po tej novici znova pridobila na vrednosti, vendar je bila vrednost Appla ob koncu dneva še zmeraj nižja za 1,25 milijarde dolarjev. Vse to se je zgodilo v pičlih 22 minutah.

Update: Michael Arrington piše o incidentu, ki ga je poimenoval ‘Applegate’. Napisal je, da je bil tudi on presenečen ob posledicah novice in da se verjetno blogerji niti ne zavedajo, kakšno moč posedujejo. Omenil je tudi, da bo verjetno veliko vode preteklo, preden bodo obiskovalci piscem Engadget zopet popolnoma zaupali. Kljub temu pa je prepričan, da je tehnološki blog ravnal pravilno in korektno.

Vir: TechCrunch

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje