[update] Moč interneta: vrednost Appla na borzi padla za 4 mrd $ zaradi objave na blogu

Najbolj popularen blog na internetu, tehnološki Engadget, je včeraj objavil novico o notranji informaciji, da bosta tako iPhone kot novi OS Leopard imela zamudo. V samo šestih minutah od objave je delnica padla iz 107,89 $ na 103,42 $, kar je povzročilo skupen padec 4 milijarde dolarjev!
[update] Moč interneta: vrednost Appla na borzi padla za 4 mrd $ zaradi objave na blogu

Engadget – ali se zavedajo svoje moči na borznem trgu?

Vendar je Engadget kmalu objavil novo novico, kjer so napisali, da je bil e-mail prevara. Prepričani so, da je bila to okrožnica, ki je prišla do vseh zaposlenih. Apple bo sedaj ugotavljal, kako se je to zgodilo.

Delnica je po tej novici znova pridobila na vrednosti, vendar je bila vrednost Appla ob koncu dneva še zmeraj nižja za 1,25 milijarde dolarjev. Vse to se je zgodilo v pičlih 22 minutah.

Update: Michael Arrington piše o incidentu, ki ga je poimenoval ‘Applegate’. Napisal je, da je bil tudi on presenečen ob posledicah novice in da se verjetno blogerji niti ne zavedajo, kakšno moč posedujejo. Omenil je tudi, da bo verjetno veliko vode preteklo, preden bodo obiskovalci piscem Engadget zopet popolnoma zaupali. Kljub temu pa je prepričan, da je tehnološki blog ravnal pravilno in korektno.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje