Moč telesne temperature

Prenosni telefoni, računalniki in ostali tehnološki izdelki v prihodnosti ne bodo vezani na polnjene preko električne vtičnice. Vir energije boste imeli vedno in povsod pri sebi. Vir energije boste kar vi sami.
Moč telesne temperature

Polnitev z dlanjo.

Prvi prototip, preko katerega se s telesno temperaturo polnijo elektronske naprave, so že oblikovali in uspešno preizkusili. Telo samo po sebi ustvarja dovolj energije tako, da polnjenje ni pogojeno z istočasnim kolesarjenjem na sobnem kolesu ali kakršnokoli drugo prenaporno telesno aktivnostjo.

Osnovna komponenta produkta je polnilna tlačilka, ki zbira elektriko vse dokler ne doseže 1,8 voltov, vgrajeni tranzistor pa jo pošlje v priključeno napravo.

Do sedaj je v začetnih fazah razvoja možno polniti le električno manj zahtevne izdelke. Tako so uspešno polnili brezžični senzor, ki bi ga lahko uporabili v bolnišnicah za konstanten nadzor pacientove telesne temperature in pošiljanje informacij bolniškemu osebju.

Znanstveniki na nemškem Fraunhofer inštitutu pravijo, da bi z nekoliko modifikacije lahko uspešno uporabili tudi odvečno toploto, ki jo oddajajo radiatorji, hladilniki in klimatske naprave.

Vir:  Yahoo!

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje