Moč telesne temperature

Prenosni telefoni, računalniki in ostali tehnološki izdelki v prihodnosti ne bodo vezani na polnjene preko električne vtičnice. Vir energije boste imeli vedno in povsod pri sebi. Vir energije boste kar vi sami.
Moč telesne temperature

Polnitev z dlanjo.

Prvi prototip, preko katerega se s telesno temperaturo polnijo elektronske naprave, so že oblikovali in uspešno preizkusili. Telo samo po sebi ustvarja dovolj energije tako, da polnjenje ni pogojeno z istočasnim kolesarjenjem na sobnem kolesu ali kakršnokoli drugo prenaporno telesno aktivnostjo.

Osnovna komponenta produkta je polnilna tlačilka, ki zbira elektriko vse dokler ne doseže 1,8 voltov, vgrajeni tranzistor pa jo pošlje v priključeno napravo.

Do sedaj je v začetnih fazah razvoja možno polniti le električno manj zahtevne izdelke. Tako so uspešno polnili brezžični senzor, ki bi ga lahko uporabili v bolnišnicah za konstanten nadzor pacientove telesne temperature in pošiljanje informacij bolniškemu osebju.

Znanstveniki na nemškem Fraunhofer inštitutu pravijo, da bi z nekoliko modifikacije lahko uspešno uporabili tudi odvečno toploto, ki jo oddajajo radiatorji, hladilniki in klimatske naprave.

Vir:  Yahoo!