Moč telesne temperature

Avtor — 30.08.2007
Prenosni telefoni, računalniki in ostali tehnološki izdelki v prihodnosti ne bodo vezani na polnjene preko električne vtičnice. Vir energije boste imeli vedno in povsod pri sebi. Vir energije boste kar vi sami.
Moč telesne temperature

Polnitev z dlanjo.

Prvi prototip, preko katerega se s telesno temperaturo polnijo elektronske naprave, so že oblikovali in uspešno preizkusili. Telo samo po sebi ustvarja dovolj energije tako, da polnjenje ni pogojeno z istočasnim kolesarjenjem na sobnem kolesu ali kakršnokoli drugo prenaporno telesno aktivnostjo.

Osnovna komponenta produkta je polnilna tlačilka, ki zbira elektriko vse dokler ne doseže 1,8 voltov, vgrajeni tranzistor pa jo pošlje v priključeno napravo.

Do sedaj je v začetnih fazah razvoja možno polniti le električno manj zahtevne izdelke. Tako so uspešno polnili brezžični senzor, ki bi ga lahko uporabili v bolnišnicah za konstanten nadzor pacientove telesne temperature in pošiljanje informacij bolniškemu osebju.

Znanstveniki na nemškem Fraunhofer inštitutu pravijo, da bi z nekoliko modifikacije lahko uspešno uporabili tudi odvečno toploto, ki jo oddajajo radiatorji, hladilniki in klimatske naprave.

Vir:  Yahoo!

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje