Modra Jagoda pridobila investicijo bolgarskega sklada

Slovensko podjetje Modra Jagoda je dobilo investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub! Podjetje vsem, ki se pri dnevnem delu srečujejo z zdravstvom, nudi najbolj kvalitetne informacije o zdravljenju.
Modra Jagoda pridobila investicijo bolgarskega sklada

Modra Jagoda pridobila investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub!

»Investicija nam omogoča ogromno mero fokusa. Do nedavnega smo se deloma financirali s storitvami za druga podjetja, s katerimi je bilo sicer prijetno sodelovati, ampak posledica je bila delitev časa in energije, ki bi jo želeli nameniti lastnim produktom.

Z investicijo se lahko popolnoma osredotočimo na naš projekt, na širjenje na nove trge, na izboljšanje produkta in kopico ostalih stvari, ki prej zaradi razdeljenega časa niso dobile zadosti pozornosti.

Sedaj lahko vse vložimo v našo vizijo in poskusimo narediti ogromen premik naprej v naših ciljih,« pomen investicije bolgarskega sklada semenskega kapitala za Modro Jagodo razloži Blaž Triglav.

Mediately – Popoln register zdravil

Aplikacija Mediately predstavlja popolno zbirko podatkov o zdravilih, ki so na voljo v Sloveniji in je že nekaj časa prisotna tudi na mobilnem telefonu.

Z aplikacijo lahko brskate po bazi več kot 6200 zdravil s podrobnimi informacijami, ki vključujejo:

  • Osnovne informacije o zdravilu (učinkovina, sestava, proizvajalec, izdajanje, lista, omejitve, oznake),

  • Pomembne informacije iz SmPC datotek (odmerjanje, indikacije, kontraindikacije, nosečnost, interakcije, pakiranje in cena, posebna opozorila, vpliv na sposobnost, preveliko odmerjanje),

  • Medsebojno zamenljiva zdravila in terapevtske skupine zdravil,

  • ATC klasifikacijo.

Enak princip se pojavlja pri hrvaški verziji Baza Lijekova, pri čemer gre za zdravila, ki so na voljo na Hrvaškem, z vsemi povezanimi informacijami.

V aplikaciji Mediately tako združujejo več različnih baz informacij in dokumentov o zdravilih, jih strojno obdelajo in prikažejo na dostopen način v aplikacijah. Ker ima velika večina zdravnikov pametne telefone, je mobilna aplikacija daleč najbolj uporabna, saj imajo orodje vedno pri sebi, ne glede na to, kje so. Vsi podatki pa so v aplikaciji na voljo brez internetne povezave.

Modra jagoda pod okriljem štirih ustanoviteljev

Modra Jagoda deluje pod okriljem štirih ustanoviteljev: dveh zdravnikov, Jureta Triglava in Nejca Tomšiča, ekonomista Blaža Triglava in računalniškega inženirja Marka Nikolovskega. »Naša glavna motivacija je zdravnikom ponuditi najboljša orodja, s katerimi lahko posledično nam vsem nudijo najboljšo možno oskrbo,« pojasnjuje Triglav.

  • Jure Triglav se je ob študiju medicine ves čas ukvarjal s programiranjem. Kmalu po zaključku študija se je odpravil v San Francisco, kjer je delal kot programer za start-up Academia.edu, največje družabno omrežje za znanstvenike na svetu. Po zaključku ameriške avanture pa se je vrnil v Slovenijo in posvetil delu v Modri Jagodi.
  • Nejca Tomšiča je ideja o programiranju prevzela ob koncu študija medicine, saj sta bila z Juretom sošolca in je med njima posledično večkrat tekla marsikatera debata o programiranju aplikacij za zdravnike. Do takrat je bil ob študiju aktiven predvsem na raziskovalnem področju in s slovensko ekipo leta 2010 osvojil prvo nagrado na tekmovanju v sintentični biologiji ameriške univerze MIT, iGEM Grand Prize.
  • Blaž Triglav je študiral ekonomijo v Ljubljani in tam tudi nadaljeval z magistrskim študijem po programu IMB. Po zaključku študija se je prav tako lotil programiranja, v tistem času pa se je tudi začela rojevati ideja Modre Jagode.
  • Marko Nikolovski je medtem v Makedoniji končal študij računalništva, v Sloveniji pa je na Ekonomski fakulteti opravil magisterij po programu IMB, kjer sta z Blažem prišla v stik in zametki Modre Jagode so bili tu. 

»Dobra ideja bo predvsem z dobro izvedbo uspela, ne glede na rezultate stresnih testov bank«

»Kriza za nas ni imela toliko neposrednih posledic, mogoče se je bolj občutilo negativno razpoloženje družbe. Ko pa enkrat izklopiš medije in se osredotočiš na lastno delo, občutek krize hitro mine. Dobra ideja bo predvsem z dobro izvedbo uspela, ne glede na rezultate stresnih testov bank in podobnih reči,« o vplivu vsesplošnega družbeno-gospodarskega stanja na njihovo delo pojasnjuje Triglav.

Vizija za prihodnost

»Želimo postati najboljši iskalnik zdravstvenih informacij za zdravnike v njihovem domačem jeziku. Naj bodo to zdravila, bolezni, postopki ali kaj drugega. V naši viziji prihodnosti je zdravnik z našimi orodji sposoben v trenutku dobiti informacijo, s katero izboljša kvaliteto zdravljenja svojih bolnikov,« v zanosu še pove mladi ekonomist. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje