Modra Jagoda pridobila investicijo bolgarskega sklada

Slovensko podjetje Modra Jagoda je dobilo investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub! Podjetje vsem, ki se pri dnevnem delu srečujejo z zdravstvom, nudi najbolj kvalitetne informacije o zdravljenju.
Modra Jagoda pridobila investicijo bolgarskega sklada

Modra Jagoda pridobila investicijo bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub!

»Investicija nam omogoča ogromno mero fokusa. Do nedavnega smo se deloma financirali s storitvami za druga podjetja, s katerimi je bilo sicer prijetno sodelovati, ampak posledica je bila delitev časa in energije, ki bi jo želeli nameniti lastnim produktom.

Z investicijo se lahko popolnoma osredotočimo na naš projekt, na širjenje na nove trge, na izboljšanje produkta in kopico ostalih stvari, ki prej zaradi razdeljenega časa niso dobile zadosti pozornosti.

Sedaj lahko vse vložimo v našo vizijo in poskusimo narediti ogromen premik naprej v naših ciljih,« pomen investicije bolgarskega sklada semenskega kapitala za Modro Jagodo razloži Blaž Triglav.

Mediately – Popoln register zdravil

Aplikacija Mediately predstavlja popolno zbirko podatkov o zdravilih, ki so na voljo v Sloveniji in je že nekaj časa prisotna tudi na mobilnem telefonu.

Z aplikacijo lahko brskate po bazi več kot 6200 zdravil s podrobnimi informacijami, ki vključujejo:

  • Osnovne informacije o zdravilu (učinkovina, sestava, proizvajalec, izdajanje, lista, omejitve, oznake),

  • Pomembne informacije iz SmPC datotek (odmerjanje, indikacije, kontraindikacije, nosečnost, interakcije, pakiranje in cena, posebna opozorila, vpliv na sposobnost, preveliko odmerjanje),

  • Medsebojno zamenljiva zdravila in terapevtske skupine zdravil,

  • ATC klasifikacijo.

Enak princip se pojavlja pri hrvaški verziji Baza Lijekova, pri čemer gre za zdravila, ki so na voljo na Hrvaškem, z vsemi povezanimi informacijami.

V aplikaciji Mediately tako združujejo več različnih baz informacij in dokumentov o zdravilih, jih strojno obdelajo in prikažejo na dostopen način v aplikacijah. Ker ima velika večina zdravnikov pametne telefone, je mobilna aplikacija daleč najbolj uporabna, saj imajo orodje vedno pri sebi, ne glede na to, kje so. Vsi podatki pa so v aplikaciji na voljo brez internetne povezave.

Modra jagoda pod okriljem štirih ustanoviteljev

Modra Jagoda deluje pod okriljem štirih ustanoviteljev: dveh zdravnikov, Jureta Triglava in Nejca Tomšiča, ekonomista Blaža Triglava in računalniškega inženirja Marka Nikolovskega. »Naša glavna motivacija je zdravnikom ponuditi najboljša orodja, s katerimi lahko posledično nam vsem nudijo najboljšo možno oskrbo,« pojasnjuje Triglav.

  • Jure Triglav se je ob študiju medicine ves čas ukvarjal s programiranjem. Kmalu po zaključku študija se je odpravil v San Francisco, kjer je delal kot programer za start-up Academia.edu, največje družabno omrežje za znanstvenike na svetu. Po zaključku ameriške avanture pa se je vrnil v Slovenijo in posvetil delu v Modri Jagodi.
  • Nejca Tomšiča je ideja o programiranju prevzela ob koncu študija medicine, saj sta bila z Juretom sošolca in je med njima posledično večkrat tekla marsikatera debata o programiranju aplikacij za zdravnike. Do takrat je bil ob študiju aktiven predvsem na raziskovalnem področju in s slovensko ekipo leta 2010 osvojil prvo nagrado na tekmovanju v sintentični biologiji ameriške univerze MIT, iGEM Grand Prize.
  • Blaž Triglav je študiral ekonomijo v Ljubljani in tam tudi nadaljeval z magistrskim študijem po programu IMB. Po zaključku študija se je prav tako lotil programiranja, v tistem času pa se je tudi začela rojevati ideja Modre Jagode.
  • Marko Nikolovski je medtem v Makedoniji končal študij računalništva, v Sloveniji pa je na Ekonomski fakulteti opravil magisterij po programu IMB, kjer sta z Blažem prišla v stik in zametki Modre Jagode so bili tu. 

»Dobra ideja bo predvsem z dobro izvedbo uspela, ne glede na rezultate stresnih testov bank«

»Kriza za nas ni imela toliko neposrednih posledic, mogoče se je bolj občutilo negativno razpoloženje družbe. Ko pa enkrat izklopiš medije in se osredotočiš na lastno delo, občutek krize hitro mine. Dobra ideja bo predvsem z dobro izvedbo uspela, ne glede na rezultate stresnih testov bank in podobnih reči,« o vplivu vsesplošnega družbeno-gospodarskega stanja na njihovo delo pojasnjuje Triglav.

Vizija za prihodnost

»Želimo postati najboljši iskalnik zdravstvenih informacij za zdravnike v njihovem domačem jeziku. Naj bodo to zdravila, bolezni, postopki ali kaj drugega. V naši viziji prihodnosti je zdravnik z našimi orodji sposoben v trenutku dobiti informacijo, s katero izboljša kvaliteto zdravljenja svojih bolnikov,« v zanosu še pove mladi ekonomist. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje