Morda ste prav vi najboljši evropski startup!

Avtor — 31.08.2016
Startupi, ki so usmerjeni na končne stranke in podjetja, imajo odlično priložnost, da zasijejo. Podjetja Googla, McKinsey in Rocket Internet pripravljajo tekmovanje, ki je namenjeno evropskim startupom.
Morda ste prav vi najboljši evropski startup!

Tekmovanje Digital Top 50 je namenjeno iskanju najbolj perspektivnih startupov v regiji (Vir slike: Digital Top 50 Award).

Tekmovanje Digital Top 50 je namenjeno iskanju najbolj perspektivnih startupov v regiji, pravijo vsi trije velikani. Zmagovalci posameznih kategorij, teh bo kar pet, bodo nagrajeni z najmanj 50 tisoč evri oziroma s svetovanji, povezovanji in podajanjem znanj ter izkušenj vpletenih podjetij.

Tekmovanje je namenjeno tako startupom, ki prodajajo končnim strankam kot tudi podjetjem. Prej omenjene kategorije so naslednje: najboljši B2B startup, najboljši B2C startup, najboljši B2B hitro rastoč startup, najboljši B2C hitro rastoč startup in najboljše družbeno odgovorno podjetje.

Pomembno:
Startupi in hitro rastoča podjetja, ki imajo sedeže v državah EU in EFTE, ni pa zahtevano prav določeno državljanstvo. V izbor pridejo v poštev zgolj tista, ki so ocenjena na manj kot milijardo evrov oziroma njihovi prihodki ne presegajo tega zneska. Prijave sprejemajo do 1. oktobra 2016 do polnoči. Prijavi se lahko tudi ena oseba. Zmagovalie bodo znani na helsinški konferenci Slush, ki bo potekala od 30. novembra do 1. decembra.

Ena od čudovitih plati, ki jih ponuja digitalna tehnologija, je, da lahko svojo idejo s pomočjo spleta izstrelimo med zvezde. »A pot podjetnikov je težka. Mnogi ne vedo, kje začeti in kje najti pomoč. Želimo pomagati še več evropskim podjetnikom pri rasti in razvoju njihovih idej v pravo podjetje,« pravijo pri Googlu. McKinsey bo zagotovil povezovanje z vodilnimi strokovnjaki v branži.

»Evropska tehnološka scena izredno hitro raste – vse več podjetnikov ustvarja dobra podjetja. Želimo deliti svojo izkušnjo in pomagati tem talentom pri razvoju njihovih podjetij. Nagrade Digital Top 50 so dobra priložnost za podjetja, ki želijo zbrati denar in hkrati imeti dostop do znanja in relevantnih stikov v industriji. Pri Rocket Internet smo postavili že prek 100 podjetij v več kot 100 državah in vemo, kaj je potrebno za uspešen posel,« so v odzivu zapisali pri Rocket Internet.

Še pred prijavo pa bi vas želeli opozoriti na zgodbo nekdanjega zaposlenega pri Rocket Internet. Najdete jo tukaj >>