Motorola se deli na dva dela

V sredo je proizvajalec mobilnih telefonov Motorola oznanil, da se družba deli na dva dela, zaradi slabih poslovnih rezultatov.
Motorola se deli na dva dela

Motorola prisiljena v delitev.

Družba je že januarja oznanila da razmišlja o delitvi, sedaj pa je klonila pod pritiski nezadovoljnih delničarjev ter padajočim tržnim stanjem. Vrednost delnice je v zadnjem letu padla za 44 odstotkov.

Stanje mobilnega proizvajalca se je začelo slabšati, ko jim ni uspelo ponoviti uspeha, kot so ga dosegli z modelom Razr. Izpodrinil ga je predvsem sedaj najzanimivejši Apple-ov iPhone. 

Motorola se bo preoblikovala v dve delniški družbi. Ena se bo ukvarjala z mobilno telefonijo, medtem ko bo druga urejala področje poslovnega upravljanja. Vodilni so mnenja, da je to edina rešitev za ohranitev giganta.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje