MP kolumna: Prišli smo v TSStartup

Projekta TSSstartup.si so se razveselili mnogi, med njimi tudi mladi podjetnik Martin Korenjak, ki je bil z ekipo sprejet v prvi slovenski podjetniški pospeševalnik. Več si preberite v današnji MP kolumni: "Prišli smo v TSStartup, kaj sedaj?"
MP kolumna: Prišli smo v TSStartup

MP kolumna: Prišli smo v TSStartup (Vir slike: sxc.hu)

Prišli smo v TSStartup. Kaj sedaj?

Vsak podjetnik se zagotovo spominja svojih prvih začetkov, navdušenja ob prvi fakturi, prve plače, padcev, vzponov itd. Vsak podjetnik pa se slej ko prej sreča tudi z rastjo svojega podjetja, ko število strank narašča in se posledično poveča tudi obseg dela.

Z rastjo podjetja narašča tudi želja po vedno večjih izzivih, projektih in ciljih, ki si jih pripravljen sprejeti, in tako prideš do odločitve, ko moraš izbirati med zaposlitvijo in svojim podjetjem. Na tem mestu bi si sposodil odlično asociacijo Andraža Torija iz Zemante, ki je v enem izmed svojih intervjujev napisal takole: »Potrebno je skočiti v morje in se naučiti plavati«. Verjamem, da je za marsikoga to ena izmed težjih odločitev, saj so nas vzgajali po sistemu »naredi faks in si najdi varno zaposlitev«. Odločitev za podjetništvo je sicer bolj tvegana kot redna zaposlitev, vendar na drugi strani prinaša večje priložnosti za osebnostno rast, razvoj kreativnosti in potencialov posameznika. Ne smemo pozabiti dejstva, da so podjetniki tisti, ki odpirajo nova delovna mesta.

Vabljeni tudi k branju ostalih zanimivih MP kolumn.

Zelo sem se razveselil projekta TSStartup.si, saj to pomeni dejstvo, da so se tudi večja podjetja začela zavedati, da imamo v Sloveniji nekaj odličnih start up podjetij, ki bodo inovirala zastarele poslovne modele ter prakse in odpirala nova delovna mesta. Takšni in podobni projekti so še posebej dobrodošli za mlade podjetnike, ki svojo idejo gradijo praktično iz »nule«, brez podpore s strani bank, staršev, investitorjev in je pomemben vsak evro, ki ga uspejo zaslužiti in vložiti v nadaljnji razvoj. S podobnimi programi je prehod od redne zaposlitve v svet podjetništva, kjer si sam odgovoren za svojo plačo, precej lažji. Upam, da bo projekt prebudil tudi ostale organizacije in da se lahko podobnih stvari nadejamo tudi v prihodnosti.

Podjetniški pospeševalniki – zagotovilo uspeha?

Kot ekipa smo bili sprejema v TSStartup zelo veseli, saj to za nas pomeni popolnoma novo izkušnjo, način dela, znanja in poznanstva, ki nam bodo na nadaljnji poti zagotovo koristila. Zavedamo pa se, da to še ni nobeno zagotovilo uspeha.

Vsako podjetje, ideja, zahteva veliko trdega dela, energije, v kolikor želiš, da ne ostane le še ena izmed zgodb »saj bi lahko, če bi …«. V zadnjem času opažam pri mladih trend miselnosti, da je za uspeh dovolj le dobra ideja. Digitalne tehnologije so »vesolje priložnosti«, ki omogočajo globalizacijo in hitro rast, a je pot do uspeha brez trdega dela in strasti še vedno precej daljša in v večini primerov nemogoča. Pa vendarle sem mnenja, da neuspeh dejansko ne obstaja. Vsak neuspeh pomeni novo izkušnjo, nova neprecenljiva znanja, ki jih lahko uporabiš v življenju in na naslednjem projektu.

78 prijavljenih ekip kaže na dejstvo, da se tudi start up scena v Sloveniji čedalje bolj prebuja, tako da lahko v prihodnjih letih pričakujemo veliko število tehnoloških podjetij, ki bodo, vsaj nekatera, prav gotovo požela tudi mednarodni sloves. Vsem sprejetim in tudi ostalim ekipam želim veliko sreče. Se vidimo na vrhu!

Avtor kolumne je Martin Korenjak;
www.ribiskekarte.si in www.najdi-glasbenika.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje