MP kolumna: Prišli smo v TSStartup

Projekta TSSstartup.si so se razveselili mnogi, med njimi tudi mladi podjetnik Martin Korenjak, ki je bil z ekipo sprejet v prvi slovenski podjetniški pospeševalnik. Več si preberite v današnji MP kolumni: "Prišli smo v TSStartup, kaj sedaj?"
MP kolumna: Prišli smo v TSStartup

MP kolumna: Prišli smo v TSStartup (Vir slike: sxc.hu)

Prišli smo v TSStartup. Kaj sedaj?

Vsak podjetnik se zagotovo spominja svojih prvih začetkov, navdušenja ob prvi fakturi, prve plače, padcev, vzponov itd. Vsak podjetnik pa se slej ko prej sreča tudi z rastjo svojega podjetja, ko število strank narašča in se posledično poveča tudi obseg dela.

Z rastjo podjetja narašča tudi želja po vedno večjih izzivih, projektih in ciljih, ki si jih pripravljen sprejeti, in tako prideš do odločitve, ko moraš izbirati med zaposlitvijo in svojim podjetjem. Na tem mestu bi si sposodil odlično asociacijo Andraža Torija iz Zemante, ki je v enem izmed svojih intervjujev napisal takole: »Potrebno je skočiti v morje in se naučiti plavati«. Verjamem, da je za marsikoga to ena izmed težjih odločitev, saj so nas vzgajali po sistemu »naredi faks in si najdi varno zaposlitev«. Odločitev za podjetništvo je sicer bolj tvegana kot redna zaposlitev, vendar na drugi strani prinaša večje priložnosti za osebnostno rast, razvoj kreativnosti in potencialov posameznika. Ne smemo pozabiti dejstva, da so podjetniki tisti, ki odpirajo nova delovna mesta.

Vabljeni tudi k branju ostalih zanimivih MP kolumn.

Zelo sem se razveselil projekta TSStartup.si, saj to pomeni dejstvo, da so se tudi večja podjetja začela zavedati, da imamo v Sloveniji nekaj odličnih start up podjetij, ki bodo inovirala zastarele poslovne modele ter prakse in odpirala nova delovna mesta. Takšni in podobni projekti so še posebej dobrodošli za mlade podjetnike, ki svojo idejo gradijo praktično iz »nule«, brez podpore s strani bank, staršev, investitorjev in je pomemben vsak evro, ki ga uspejo zaslužiti in vložiti v nadaljnji razvoj. S podobnimi programi je prehod od redne zaposlitve v svet podjetništva, kjer si sam odgovoren za svojo plačo, precej lažji. Upam, da bo projekt prebudil tudi ostale organizacije in da se lahko podobnih stvari nadejamo tudi v prihodnosti.

Podjetniški pospeševalniki – zagotovilo uspeha?

Kot ekipa smo bili sprejema v TSStartup zelo veseli, saj to za nas pomeni popolnoma novo izkušnjo, način dela, znanja in poznanstva, ki nam bodo na nadaljnji poti zagotovo koristila. Zavedamo pa se, da to še ni nobeno zagotovilo uspeha.

Vsako podjetje, ideja, zahteva veliko trdega dela, energije, v kolikor želiš, da ne ostane le še ena izmed zgodb »saj bi lahko, če bi …«. V zadnjem času opažam pri mladih trend miselnosti, da je za uspeh dovolj le dobra ideja. Digitalne tehnologije so »vesolje priložnosti«, ki omogočajo globalizacijo in hitro rast, a je pot do uspeha brez trdega dela in strasti še vedno precej daljša in v večini primerov nemogoča. Pa vendarle sem mnenja, da neuspeh dejansko ne obstaja. Vsak neuspeh pomeni novo izkušnjo, nova neprecenljiva znanja, ki jih lahko uporabiš v življenju in na naslednjem projektu.

78 prijavljenih ekip kaže na dejstvo, da se tudi start up scena v Sloveniji čedalje bolj prebuja, tako da lahko v prihodnjih letih pričakujemo veliko število tehnoloških podjetij, ki bodo, vsaj nekatera, prav gotovo požela tudi mednarodni sloves. Vsem sprejetim in tudi ostalim ekipam želim veliko sreče. Se vidimo na vrhu!

Avtor kolumne je Martin Korenjak;
www.ribiskekarte.si in www.najdi-glasbenika.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje