MP3 predvajalniki se soočajo z omejevanjem glasnosti

Evropska komisija zahteva, da se na MP3 predvajalnikih nastavi določena maksimalna glasnost, da bi obvarovali sluh uporabnikov.
MP3 predvajalniki se soočajo z omejevanjem glasnosti

Znanstveniki pravijo, da bi privzeta glasnost na MP3 predvajalnikih morala biti 85 decibelov (slika: getty images)

To velja za vse MP3 predvajalnike, vključno z iPodi, ki se prodajajo v Evropi, ki naj bi imeli enake limite glasnosti. Poteza je verjetno posledica lanskoletnega poročila, ki opozarja, da se do deset milijonov Evropejcev sooča s trajnimi izgubami sluha prav zaradi dolgotrajnega poslušanja glasne glasbe.

Glede na BBC One’s Politics Show želijo strokovnjaki iz EU nastaviti kot privzeto lastnost 85 decibelov. Uporabniki bi sicer lahko prekoračili to nastavitev in dosegli končno mejo 100 decibelov. Januarja se bo začelo dvomesečno posvetovanje vseh evropskih standardizacijskih teles o teh predlogih, končni dogovor pa je pričakovan spomladi. 

Nekateri osebni predvajalniki glasbe, ki so jih testirali v posebnih laboratorijih, lahko glede na raziskave dosežejo kar 120 decibelov, kar je ekvivalentno vzletu letala, prav tako pa ni uporabljenih nikakršnih privzetih varnostnih nastavitev, čeprav so proizvajalci obvezani, da priložijo informacije o tveganosti v priročnikih z navodili. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje