MP3 predvajalniki se soočajo z omejevanjem glasnosti

Evropska komisija zahteva, da se na MP3 predvajalnikih nastavi določena maksimalna glasnost, da bi obvarovali sluh uporabnikov.
MP3 predvajalniki se soočajo z omejevanjem glasnosti

Znanstveniki pravijo, da bi privzeta glasnost na MP3 predvajalnikih morala biti 85 decibelov (slika: getty images)

To velja za vse MP3 predvajalnike, vključno z iPodi, ki se prodajajo v Evropi, ki naj bi imeli enake limite glasnosti. Poteza je verjetno posledica lanskoletnega poročila, ki opozarja, da se do deset milijonov Evropejcev sooča s trajnimi izgubami sluha prav zaradi dolgotrajnega poslušanja glasne glasbe.

Glede na BBC One’s Politics Show želijo strokovnjaki iz EU nastaviti kot privzeto lastnost 85 decibelov. Uporabniki bi sicer lahko prekoračili to nastavitev in dosegli končno mejo 100 decibelov. Januarja se bo začelo dvomesečno posvetovanje vseh evropskih standardizacijskih teles o teh predlogih, končni dogovor pa je pričakovan spomladi. 

Nekateri osebni predvajalniki glasbe, ki so jih testirali v posebnih laboratorijih, lahko glede na raziskave dosežejo kar 120 decibelov, kar je ekvivalentno vzletu letala, prav tako pa ni uporabljenih nikakršnih privzetih varnostnih nastavitev, čeprav so proizvajalci obvezani, da priložijo informacije o tveganosti v priročnikih z navodili. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje