Mreženje je za podjetnike ključno

Mreženje spada med pomembnejše dejavnosti vsakega podjetnika, vendar pa je pri tem potrebno paziti na kakovost vzpostavljenih stikov, na katere se je mogoče zanesti in ki lahko podjetniku resnično ponudijo pomoč pri poslovanju.
Mreženje je za podjetnike ključno

Vzpostavljanje kakovostnih stikov pomaga pri napredovanju.

Poskusite vzpostaviti povezave z osebami, ki so vam simpatične, saj bo sodelovanje tako prijetnejše, pri tem pa se je potrebno zavedati, da je mreženje vzajemno in je prav tako pomembno, da lahko pomoč ponudite tudi vi. Sledi pet povezav, ki lahko podjetniku pomagajo napredovati.

1. Konkurenti: Poskusite kar najbolje spoznati svoje tekmece, saj se vam to lahko obrestuje. Če boste z njimi v dobih odnosih vas lahko v primeru, da bodo prezaposleni, priporočijo svojim strankam ali pa jih prosite za pomoč pri zahtevnejših projektih. Za začetek se pridružite strokovnemu združenju in vzpostavite stike s strokovnjaki s svojega področja.

2. Mediji: Vzpostavite stike s predstavniki medijev, ki obravnavajo vaše področje poslovanja (npr. pisci blogov, časopisni novinarji). Vaše podjetje bo v novicah omenjeno prej, če boste poleg novice novinarju povedali tudi svoje mnenje zakaj želite, da zgodbo napiše ravno on.

3. Neprofitne organizacije: Povezave z neprofitnimi organizacijami so koristne, saj poleg davčnih olajšav povezanih z donacijami, podjetje s tem pridobi ugled in poslovne priložnosti.

4. Odvetniki: Za vsak slučaj vzpostavite stike z večimi strokovnjaki, da boste lahko pridobili različna mnenja o problemu in se prepričali, da res delujejo v vašo korist.

5. Politiki: Politika ima vpliv na gospodarstvo in s tem tudi na podjetja, zato je smiselno vzpostaviti stike tudi z nekaterimi politiki. Ta poznanstva prav tako pomagajo pri uresničevanju idej povezanih z vašo skupnostjo.

Stike lahko vzpostavljate na različnih prireditvah, na kar se lahko vnaprej pripravite in napišete katere ljudi bi radi spoznali in zakaj. Morda se boste na seznamu koga drugega znašli tudi vi. Če ste slišali za nekoga, ki vam lahko pomaga, pa ni potrebno čakati na katero od prireditev ampak ga povabite na kosilo.

 

Vir: LifeHack

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje