Mreženje je za podjetnike ključno

Mreženje spada med pomembnejše dejavnosti vsakega podjetnika, vendar pa je pri tem potrebno paziti na kakovost vzpostavljenih stikov, na katere se je mogoče zanesti in ki lahko podjetniku resnično ponudijo pomoč pri poslovanju.
Mreženje je za podjetnike ključno

Vzpostavljanje kakovostnih stikov pomaga pri napredovanju.

Poskusite vzpostaviti povezave z osebami, ki so vam simpatične, saj bo sodelovanje tako prijetnejše, pri tem pa se je potrebno zavedati, da je mreženje vzajemno in je prav tako pomembno, da lahko pomoč ponudite tudi vi. Sledi pet povezav, ki lahko podjetniku pomagajo napredovati.

1. Konkurenti: Poskusite kar najbolje spoznati svoje tekmece, saj se vam to lahko obrestuje. Če boste z njimi v dobih odnosih vas lahko v primeru, da bodo prezaposleni, priporočijo svojim strankam ali pa jih prosite za pomoč pri zahtevnejših projektih. Za začetek se pridružite strokovnemu združenju in vzpostavite stike s strokovnjaki s svojega področja.

2. Mediji: Vzpostavite stike s predstavniki medijev, ki obravnavajo vaše področje poslovanja (npr. pisci blogov, časopisni novinarji). Vaše podjetje bo v novicah omenjeno prej, če boste poleg novice novinarju povedali tudi svoje mnenje zakaj želite, da zgodbo napiše ravno on.

3. Neprofitne organizacije: Povezave z neprofitnimi organizacijami so koristne, saj poleg davčnih olajšav povezanih z donacijami, podjetje s tem pridobi ugled in poslovne priložnosti.

4. Odvetniki: Za vsak slučaj vzpostavite stike z večimi strokovnjaki, da boste lahko pridobili različna mnenja o problemu in se prepričali, da res delujejo v vašo korist.

5. Politiki: Politika ima vpliv na gospodarstvo in s tem tudi na podjetja, zato je smiselno vzpostaviti stike tudi z nekaterimi politiki. Ta poznanstva prav tako pomagajo pri uresničevanju idej povezanih z vašo skupnostjo.

Stike lahko vzpostavljate na različnih prireditvah, na kar se lahko vnaprej pripravite in napišete katere ljudi bi radi spoznali in zakaj. Morda se boste na seznamu koga drugega znašli tudi vi. Če ste slišali za nekoga, ki vam lahko pomaga, pa ni potrebno čakati na katero od prireditev ampak ga povabite na kosilo.

 

Vir: LifeHack

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje