Mreženje je za podjetnike ključno

Mreženje spada med pomembnejše dejavnosti vsakega podjetnika, vendar pa je pri tem potrebno paziti na kakovost vzpostavljenih stikov, na katere se je mogoče zanesti in ki lahko podjetniku resnično ponudijo pomoč pri poslovanju.
Mreženje je za podjetnike ključno

Vzpostavljanje kakovostnih stikov pomaga pri napredovanju.

Poskusite vzpostaviti povezave z osebami, ki so vam simpatične, saj bo sodelovanje tako prijetnejše, pri tem pa se je potrebno zavedati, da je mreženje vzajemno in je prav tako pomembno, da lahko pomoč ponudite tudi vi. Sledi pet povezav, ki lahko podjetniku pomagajo napredovati.

1. Konkurenti: Poskusite kar najbolje spoznati svoje tekmece, saj se vam to lahko obrestuje. Če boste z njimi v dobih odnosih vas lahko v primeru, da bodo prezaposleni, priporočijo svojim strankam ali pa jih prosite za pomoč pri zahtevnejših projektih. Za začetek se pridružite strokovnemu združenju in vzpostavite stike s strokovnjaki s svojega področja.

2. Mediji: Vzpostavite stike s predstavniki medijev, ki obravnavajo vaše področje poslovanja (npr. pisci blogov, časopisni novinarji). Vaše podjetje bo v novicah omenjeno prej, če boste poleg novice novinarju povedali tudi svoje mnenje zakaj želite, da zgodbo napiše ravno on.

3. Neprofitne organizacije: Povezave z neprofitnimi organizacijami so koristne, saj poleg davčnih olajšav povezanih z donacijami, podjetje s tem pridobi ugled in poslovne priložnosti.

4. Odvetniki: Za vsak slučaj vzpostavite stike z večimi strokovnjaki, da boste lahko pridobili različna mnenja o problemu in se prepričali, da res delujejo v vašo korist.

5. Politiki: Politika ima vpliv na gospodarstvo in s tem tudi na podjetja, zato je smiselno vzpostaviti stike tudi z nekaterimi politiki. Ta poznanstva prav tako pomagajo pri uresničevanju idej povezanih z vašo skupnostjo.

Stike lahko vzpostavljate na različnih prireditvah, na kar se lahko vnaprej pripravite in napišete katere ljudi bi radi spoznali in zakaj. Morda se boste na seznamu koga drugega znašli tudi vi. Če ste slišali za nekoga, ki vam lahko pomaga, pa ni potrebno čakati na katero od prireditev ampak ga povabite na kosilo.

 

Vir: LifeHack

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje