Tožilstvo zahteva podatke od MySpace

Spet se srečujemo z vprašanjem zasebnosti na internetu. Ameriško državno tožilstvo namreč od MySpace zahteva naj jim izdajo imena obtoženih spolnih prestopnikov na njihovem portalu.
Tožilstvo zahteva podatke od MySpace

MySpace noče kršiti zakona.

MySpace podatkov zaenkrat ni predal. Na tožilstvu namreč menijo, da za pridobitev tovrstnih podatkov ne potrebujejo sodnega naloga. Pri MySpace so odločeni, da podatkov ne bodo izdali brez njega. Sicer se s predajo imen strinjajo, vendar pa pri tem nočeju kršiti zakona.

Akt o zasebnosti pri elektronski komunikaciji namreč za predajo kakršnihkoli informacij o uporabnikih zahteva predložitev sodnega naloga. 

Državno tožilstvo odgovarja, da gre v tem primeru za izjemo, saj obtoženi spolni prestopniki predstavljajo neposredno grožnjo veliki skupini otrok, ki uporablja storitve MySpace. Poleg tega so nekateri od teh prestopnikov na pogojnem izpustu, zato nalog po njihovem res ni potreben.

Dogovor o predaji informacij pričakujejo v prihodnjih dneh, v skrajnem primeru bo ameriško državno tožilstvo zahtevalo sodni nalog za izročitev podatkov.

Vir: The New York Times