Na Chevrolet Volt čaka že več kot 33.000 kupcev

V torek so objavili neuradno listo bodočih kupcev električnega avtomobila, na katero se je že vpisalo 33.411 ljudi. General Motors bo avtomobil Chevrolet Volt na trg poslal leta 2010.
Na Chevrolet Volt čaka že več kot 33.000 kupcev

Zanimanje za Chevrolet Volt je vse večje.

Po raziskavi, ki je potekala na spletni strani podjetja General Motors, so bodoči kupci za električni avtomobil v povprečju pripravljeni odšteti nekaj več kot 32 tisoč ameriških dolarjev, kljub temu, da je GM predvidel ceno 40 tisoč dolarjev.

GM naj bi Chevrolet Volt na trg poslal leta 2010 in bo naredil vse, da se bo roka držal. Zaveda se namreč, da je v času, ko na trgu vladajo visoke cene nafte, zanimanje za električne avtomobile večje. Kljub temu pa se GM zaveda, da s prvo generacijo avtomobilov na litijeve baterije najverjetneje še ne bo bogato služil.

GM je videz avtomobila zaradi izboljševanja aerodinamike že večkrat spremenil. Prvi videz je predstavil že januarja 2007, a se je koncept od takrat močno spremenil.

Volt naj bi z enim polnjenjem lahko prevozil do 40 milj (63 kilometrov), litijevo baterijo pa naj bi bilo mogoče napolniti na povsem navadnih električnih vtičnicah.

Vir: Reuters