Na Kickstarter prihaja nov slovenski projekt Trobla

Matej, Andrej in Martin, dva Primorca in Ljubljančan, se bodo od 7. aprila naprej svetovni javnosti predstavljali na Kickstarterju. Mladi ustvarjalci se bodo na platformi za množično financiranje preizkusili z nadgradnjo svojega obstoječega izdelka, lesenim zvočnikom, ki sliši na ime Trobla.
Na Kickstarter prihaja nov slovenski projekt Trobla

7. aprila se bo na Kickstarterju predstavil nov slovenski projekt Trobla (Vir slike: Trobla).

»Nova Trobla ponuja boljši zvok in je prilagodljiva za različne modele ter znamke pametnih telefonov,« pravi Matej, del ekipe Tok Tok. Prva Trobla, je bila v celoti ročno delo, kar je predstavljalo velik strošek, zato so fantje tokrat ubrali drugo pot. Trobla bo tako še eden od mnogih slovenskih projektov, ki so se v zadnjem času predstavili na platformah za množično financiranje in se predstavljajo z lesenimi izdelki: »Z njim (lesom, op.a.) je užitek delati

Posebna komora, ki ustvari stereofonijo

V proces izdelave so vključili še CNC stroj, ki jim je omogočil, da so se lahko z obliko zvočnika še dodatno »poigrali«. Trobla, s katero se bodo predstavili na Kickstarterju, bo imela boljši zvok, kar jim je omogočilo razvoj prehoda zvoka iz telefona v lijak. Razvili so posebno komoro, ki ustvari stereofonijo in nižje tone.

Vir slike: Trobla

Po nasvet k tistim, ki so na tem področju že od začetkov

Na kampanjo, ki se bo začela 7. aprila, trajala pa bo en mesec, se pripravljajo vse od novega leta, medtem ko so razvoju izdelka namenili skoraj leto in pol. Pri delu so jim bili v veliko pomoč prijatelji in skupnost. Kot pravi Martin, bi bilo brez njih veliko težje, pa tudi manj zabavno. »Z nasveti pa so nam ogromno pomagali tisti, ki se v množičnem financiranju gibljejo že od začetka,« in izpostavi Jureta Lozića, Nika Klanška, Jana Kiklja, Tineta Nagya in Marka Orla.

Projekt že lahko podprete na Kickstarterju >>

Bo Trobla zanimiva?

»Odločili smo se zbrati toliko finančnih sredstev, da pokrijemo vse stroške priprave kampanje in proizvodnje zvočnika,« pravi Matej. Za cilj so si tako zastavili 10 tisoč evrov, obenem pa bodo lahko preverili tako zanimanje za Troblo kot tudi zanimanje za prodajo na svetovnem trgu. Kickstarter jim pomeni dober kanal ravno za slednje: »Hitro bomo ugotovili, če res kaj velja ali ne

Prednost v množičnem financiranju vidi ekipa tudi v tem, da ekipam, ki so na začetku, omogoča izognitev iskanju kreditov, investitorjev in razpisov. Prek te »trojice« bi po mnenju Mateja težko prišli do finančnih sredstev.

Pripravljajo poseben začetek kampanje

Začetek kampanje bo poseben. Kot pravi Matej, želijo zaključek pripravljalne faze, ki bo nastopila z začetkom kampanje, primerno obeležiti, če tudi morda ne uspejo doseči zastavljenega cilja. Začetek bodo proslavili v izolski Riibi: »Prav je, da se vsi, ki smo delali na projektu in tisti, ki ga podpirajo, zberemo in skupaj pošljemo Troblo na Kickstarter

Podporniki bi lahko v primeru uspešno zaključene kampanje svoje Troble prejeli že mesec dni po začetku kampanje, saj so nekaj Trobel že testno izdelali in tako stestirali produkcijski proces.

Pri snemanju spota prav nič ni šlo po načrtih

Za potrebe kampanje so posneli tudi videospot: »Ker smo si celo kampanjo zastavili kot zabavo, smo se tudi videa lotili tako. Izbrali smo kraje na Obali, ki so nam blizu in se odpravili na dvodnevni izlet.« Snemanje je tako potekalo pri naravnem mostu v Sočergi, v Trstu, Kopru, Izoli in na smetišču, Matej pa dodaja, da prav nič ni šlo po načrtih. A vseeno je Dean Grgurica, ki je z ekipo že od samega začetka, s posnetim materialom »ustvaril res odličen video«.

Vas mika Trobla? Primerna je za tiste, ki imajo radi dober dizajn, zanimive rešitve in čim manj odpadkov, ki jih je težko reciklirati. Podprete jo lahko od 7. aprila dalje.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje