Na kitajskem blokiran dostop do YouTube

Po tem, ko je Kitajska pred približno tednom dni svojim državljanom blokirala dostop do YouTube, je kitajski zunanji minister zanikal obtožbe, da se Kitajska vlada boji vplivov interneta.
Na kitajskem blokiran dostop do YouTube

Na Kitajskem je dostop do YouTube blokiran.

Kitajska je pred dobrim tednom dni svojim državljanom onemogočila dostop do spletne strani YouTube. Do tega je prišlo le nekaj ur po tem, ko so se na spletni strani znašli videoposnetki poročanja tujih reporterjev o protestih v Tibetu.

O blokadi je spregovoril kitajski zunanji minister Qin Gang in zanikal govorice, da se kitajska vlada boji vplivov interneta. O onemogočenem dostopu do YouTube naj ne bi vedel ničesar, a je dodal, da internet občasno potrebuje cenzuro, saj se le tako lahko prepreči širjenje škodljivih informacij. Po njegovem mnenju naj bi bila Kitajska s tristo milijoni uporabnikov interneta in stotimi milijoni blogov dovolj odprta za zunanji svet.

Cenzuriranje spletnih strani se je za Kitajce sicer začelo že januarja letos, ko so ukinili več sto kitajskih strani, priljubljenih zlasti med Tibetanci.

 

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje