Na kitajskem blokiran dostop do YouTube

Avtor — 27.03.2009
Po tem, ko je Kitajska pred približno tednom dni svojim državljanom blokirala dostop do YouTube, je kitajski zunanji minister zanikal obtožbe, da se Kitajska vlada boji vplivov interneta.
Na kitajskem blokiran dostop do YouTube

Na Kitajskem je dostop do YouTube blokiran.

Kitajska je pred dobrim tednom dni svojim državljanom onemogočila dostop do spletne strani YouTube. Do tega je prišlo le nekaj ur po tem, ko so se na spletni strani znašli videoposnetki poročanja tujih reporterjev o protestih v Tibetu.

O blokadi je spregovoril kitajski zunanji minister Qin Gang in zanikal govorice, da se kitajska vlada boji vplivov interneta. O onemogočenem dostopu do YouTube naj ne bi vedel ničesar, a je dodal, da internet občasno potrebuje cenzuro, saj se le tako lahko prepreči širjenje škodljivih informacij. Po njegovem mnenju naj bi bila Kitajska s tristo milijoni uporabnikov interneta in stotimi milijoni blogov dovolj odprta za zunanji svet.

Cenzuriranje spletnih strani se je za Kitajce sicer začelo že januarja letos, ko so ukinili več sto kitajskih strani, priljubljenih zlasti med Tibetanci.

 

Vir: Reuters

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.

Preberite več >>
Vse za podjetje