Na Master of Start:ups se je prijavilo 82 podjetniških ekip

Na nacionalni intenzivni podjetniški program Master of Start:ups se je v razpisanem roku prijavilo 82 podjetniških skupin. Komisija je na osebne predstavitve povabila 20 podjetij in posameznikov, od katerih bo najboljših deset v začetku februarja pričelo s pettedenskim usposabljanjem.
Na Master of Start:ups se je prijavilo 82 podjetniških ekip

Osebne predstavitve ekip pred komisijo

Program Master of Start:ups zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah. Izbrane ekipe, ki bodo vključene v Master of Start:ups program, po prijavnih pogojih izkazujejo inovativnost ideje, tehnologije, globalne ambicije, predano ter zavzeto ekipo in minimalno sprejemljiv produkt.

Vsak torek, začenši 11. februarja 2014, bo potekala večurna intenzivna delavnica, ki vključuje teoretični okvir, praktične primere in nato konkretno delo na razvoju poslovne ideje.

 »V Iniciativi Start:up Slovenija stremimo k podpiranju najperspektivnejših podjetij, zato smo na podlagi pred selekcijske komisije izbrali deset ekip, ki se bodo udeležile programa. Delo poteka v majhnih skupinah, ki omogoča ohranjanje kakovosti usposabljanja na najvišjem nivoju, udeležencem pa nudi oseben pristop. Pomagali bomo tudi ostalim podjetjem, katere bomo na podlagi osebnega podjetniškega svetovanja, vključili v druge sorodne nacionalne programe iniciative« je povedal Blaž Kos, vodja programa Start:up Geek House

Vsa ostala podjetja in podjetniške skupine bodo povabljena k sodelovanju v nacionalnih programih Start:up Geek House, Start:up leta in Go:Global Slovenia. Na podlagi osebnega pogovora ter trenutne faze razvoja podjetniške ideje in ambicij, bodo ekipe vključene v najbolj primeren program. Ekipe bodo pri nadaljnjem razvoju podjetniških ideje imele v omenjenih programih vso podporo partnerjev Iniciative Start:up Slovenija in odprte možnosti za vključitev v Master of Start:ups v prihodnjih izvedbah.

Namenjen je vsem inovativnim podjetjem, ki imajo globalne ambicije in želijo graditi svoja start-up podjetja po najnovejših metodologijah. Program je subvencioniran, zato je udeležba brezplačna. Naslednja izvedba programa bo potekala v oktobru 2014. Vse zainteresirane ekipe lahko oddajo že sedaj oddajo spletno prijavo.

Master of Start:ups poteka v okviru programa Start:up Geek House, ki ga izvajajo člani Iniciative Start:up Slovenija. Skozi program člani uresničujejo začrtane ukrepe iz strateškega dokumenta za podjetniški preboj Slovenije – Start:up Manifesta. Podjetja vključena v izvajanje programa v tekočem in naslednjem letu lahko pridobijo brezplačne storitve preko INO projekta oziroma programa univerzitetnega inkubatorja, ki ju sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javna agencija SPIRIT Slovenija. 

Ste že prijavljeni na naše e-novice?

Oznake: , ,