Na MP pripravništvu razvijali podjetniško idejo pripravnice

Ena od pripravnic v sklopu MP pripravništva, Jasmina Strašek, je bila mesec in pol pod okriljem podjetja Letalske.si. Kako je potekalo pripravništvo, ki je bilo malce neobičajno, smo se pogovarjali z njenim mentorjem, Petrom Berićem.
Na MP pripravništvu razvijali podjetniško idejo pripravnice

Kako se je odvijalo pripravništvo v Letalske.si (Vir slike: Letalske.si)

Z Beričem smo se pogovarjali tik pred začetkom MP pripravništva, ko nam je dejal, da bodo pripravniku ponudili realnost primerov in ovir, s katerimi se tudi sami dnevno srečujejo. »Kako narediti učinkovite načine poslovanja z zmernimi vlaganji in hitrimi povratki na vloženi čas, energijo in denar,« je dejal konec oktobra, pred začetkom nove izkušnje.

Pripravništvo izkoristili za razvoj projekta pripravnice

Pripravnica Jasmina se je izkazala več kot dobro. Berić o njej govori v presežkih in v njej vidi potencial, da se razvije v pravo podjetnico. Jasmina namreč že ustvarja nekatere svoje projekte, enemu od teh so se posvetili tudi v času pripravništva. Pripravnica ni vsak dan preživela z njimi, pogosto je delala kar v svoji pisarni. Ker danes vsi mladi podjetniki nimajo priložnosti delati iz pisarne, se odločajo kar za delo od doma, smo Berića povprašali, ali je zagovornik takšne oblike dela: »Ne, dom je dom, pisarna je pa pisarna.«

Projekt, nadgrajen z njegovim znanjem

»Moja pripravnica ni delala z ekipo, ker smo se fokusirali na njen projekt, Migaj Ritki so ga oplemenitili z njegovim znanjem in izkušnjami ter tako poskusili narediti boljši produkt, ki bi lahko pripeljal več udeležencev v posamezne vadbene skupine, dodaja Berić.

Izdelek bodo testirali in videli rezultate

»Zanimiv je bil napredek, ki se je zgodil od trenutka, ko je Jasmina prišla in predstavila, s čim se ukvarja in ko sva se dogovorila, da bi delala na tem projektu, pa vse do danes, ko je to že veliko bolj strukturirana zgodba z nekakšnim pol izdelkom, ki ga bomo testirali in videli, kakšni so rezultati.«

Ostali bodo v stikih

Pripravništvo je bilo polno novih izkušenj. To obliko dela pozdravlja, pravi pa, da se je treba zavedati, da bodo nekateri od njih postali v prihodnosti uspešni, zato je dobro, da se ohranja stike.

Čas pripravništva je (pre)hitro minil, a pravi, da bosta najverjetneje ostala v stikih, saj ga zanima, kakšne rezultate bodo dale njene ideje. »Komunikacija bo potekala kot do zdaj, prek telefonov, sestankov in interneta

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje