Na poti ljubezni po Sloveniji

Gregor in Urška Kelt sta raziskovalca partnerskih odnosov, ki sta se v tem tednu navkljub omejenim financam odpravila raziskovat partnerske odnose med Slovenci in bosta o tem posnela tudi kratek dokumentarni film.
Na poti ljubezni po Sloveniji

Urška in Gregor Kelt raziskujeta partnerske odnose (Vir slike: thekelts.com)

Med potjo bosta na Facebooku in svoji spletni strani dokumentirala vse, kar se jima bo dogajalo, ko bosta potovala in spala pri ljudeh ter odkrivala, kaj je Slovencem najbolj pomembno, ko pride do partnerskega odnosa ter kakšne so naše najvišje vrednote in problemi, ki nas najbolj pestijo.

Gregor in Urška Kelt sta eno leto potovala in živela po Balkanu, Turčiji, Indiji in Tajski. Zaljubljena sta v ljubezen – tako bi ju lahko opisali, saj sta se po enem letu vrnila domov in ustanovila podjetje za prenos teh izkušenj in znanj na ljudi. V svoje raziskovalno delo in posel, kjer se ukvarjata z ljubeznijo, sta investirala vse, kar sta imela.

»Zanima naju, kako je z odnosi doma, ne samo v drugih kulturah. Najina želja po raziskovanju odnosov je s potjo močno narasla. Ko pomisliva na potovanje z nahrbtniki in preprosto življenje, nama začne srce žareti. Hotela sva iti naprej v Ameriko, a nama v poslu še ni uspelo, da bi si lahko plačala za pot. Zato sva se odločila, da če že ne greva tja, bova pa začela doma in videla, kako daleč lahko prideva,« z žarom v očeh povesta Urška in Gregor Kelt.

24. marca sta pričela nov projekt raziskovanja partnerskih odnosov po Sloveniji, ki se imenuje Izrazi ljubezni – ostalo jima je samo še 500 €, zato sta se odločila, da gresta po poti ljubezni po Sloveniji, štopata in bivata pri ljudeh ter raziskujeta partnerske odnose med Slovenci. Ker želita nadaljevati s svojim poslanstvom, tako zasebno kot poslovno, s potjo želita graditi tudi na svoji prepoznavnosti.

»Od Slovencev želiva izvedeti, kaj jim je v partnerskem odnosu najbolj pomembno. Da greva v globino in lahko vidiva, kako lahko k temu nekaj prispevava. Kar bova zagotovo naredila, je kratek dokumentarni film o odnosih med Slovenci. Upava, da bova lahko v objektiv ujela čim več izrazov ljubezni.«

Gregor in Urška na predvečer odhoda na pot (Vir slike: facebook.com/ExploringPartnership)

V ta namen izdelujeta Knjige Ljubezni. To so osebne knjige za pare, ki jih pripravita za vsak par posebej. Knjiga vsebuje skupne vrednote, vizijo in dogovore za prihodnost, dopolnjena pa je z osebnimi fotografijami. Da se lahko par vedno spomni, kdo sta eden za drugega in zakaj sta sploh prišla skupaj. 

S svojimi dejanji skušata navdihniti Slovence, ki niso v najbolj rožnati situaciji – predvsem s tem, da ne glede na finančno stanje ne pozabijo, da je življenje avantura. Njuno življenje je namreč ravno to. Že pred prvim zmenkom sta si izmenjala svoje vizije in vrednote, kaj jima je najpomembnejše za prihodnost in kakšna je njuna preteklost. Še pred prvim poljubom sta se na prvem zmenku izbrala »za zmeraj«. 3 dni kasneje sta rekla, da gresta skupaj za eno leto na pot in se čez 5 dni zaročila. Preden sta čez eno leto šla na pot, sta se poročila in denar od poroke porabila za stroške potovanja. »Ker sva svoj odnos prvič v življenju začela z občutkom svobode in jasnosti, sva si izbrala pot s poslanstvom raziskovanja partnerskih odnosov. Hotela sva se še bolj povezati in zrasti. Najbolj logično nama je bilo, da se bo to zgodilo skozi raziskovanje odnosov. Da bova živela pri ljudeh in na ta način odkrivala prave kulturne obraze ljudi, njihovih odnosov in vrednot.«

Z malo manj kot 3 tisoč evri sta se mladoporočenca odpravila na štop čez Balkan v Turčijo. Tam so ju okradli in jima vzeli nov fotoaparat, računalnik, dokumente, denar, oba telefona. »Vrnila sva se nazaj v Slovenijo in prodala vse, kar sva še imela. Med drugim specialno karbonsko kolo, profesionalni fotoaparat, vsa odvečna oblačila in čevlje, vzmetnico, gorniško in plezalno opremo ter še vse ostalo, kar sva imela.«

Zdaj to pot želita nadaljevati v Sloveniji. Pričenjata jo na Krasu, ne vesta pa še, kam točno ju bo vodila. Nekaj ljudi ju je že povabilo v topel objem svojih stanovanj. Verjetno pa se bosta obrnila tudi na spletno skupnost popotnikov couchsurfing.org, kjer lahko bivaš pri ljudeh v zameno za kulturno izmenjavo.

»Zelo sva srečna, kakšen odnos sva si ustvarila sama. Za seboj imava več let treninga v osebni rasti in odnosih, dodatno pa naju je podkovala tudi pot. Vedno bolj nama stvari delujejo. Za oba partnerstvo pomeni mojstrstvo,« zaključita Keltova.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje