Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

V ZDA se zadnje čase dogaja, da spraševalci na razgovorih za službo potencialne kandidate prosijo za popoln dostop do njihovih profilov na spletnih socialnih omrežjih. Ti jim podatke za prijavo pogosto tudi izdajo, saj se želijo na razgovoru čimbolje odrezati.
Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil (Vir slike: sxc.hu)

Med razgovorom se morajo kandidati prijaviti v svoj profil na Facebooku in, medtem ko spraševalec postavlja vprašanja, pregleduje njihova zasebna sporočila, fotografije, članstvo v skupinah in ostale osebne podatke.

Prijava v Facebook profil je sicer prostovoljna, a mnogi se s predlogom strinjajo zgolj zato, ker se želijo čimbolje odrezati na razgovoru.

Pogosto se tudi zgodi, da spraševalci bodoče zaposlene dodajo kot Facebook prijatelje, ti pa so v dilemi ali naj njihovo prošnjo potrdijo ali ne, saj spraševalci s tem pridobijo poln dostop do profila in objav, namenjenim prijateljem, poleg tega pa dobijo vpogled v fotografije, videoposnetke, ipd.

Dejstvo, da so uporabniki tako rekoč prisiljeni deliti svoje privatne informacije in, da se počutijo ogrožene v smislu razkritja in zlorabe informacij, je Facebook že obsodil. Uporabnike je pozval, da naj nikomur ne izdajajo svojih prijavnih podatkov in jih opozoril na morebitne posledice, kot so zloraba ali izguba podatkov.

Vir: Venture Beat

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje