Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

V ZDA se zadnje čase dogaja, da spraševalci na razgovorih za službo potencialne kandidate prosijo za popoln dostop do njihovih profilov na spletnih socialnih omrežjih. Ti jim podatke za prijavo pogosto tudi izdajo, saj se želijo na razgovoru čimbolje odrezati.
Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil (Vir slike: sxc.hu)

Med razgovorom se morajo kandidati prijaviti v svoj profil na Facebooku in, medtem ko spraševalec postavlja vprašanja, pregleduje njihova zasebna sporočila, fotografije, članstvo v skupinah in ostale osebne podatke.

Prijava v Facebook profil je sicer prostovoljna, a mnogi se s predlogom strinjajo zgolj zato, ker se želijo čimbolje odrezati na razgovoru.

Pogosto se tudi zgodi, da spraševalci bodoče zaposlene dodajo kot Facebook prijatelje, ti pa so v dilemi ali naj njihovo prošnjo potrdijo ali ne, saj spraševalci s tem pridobijo poln dostop do profila in objav, namenjenim prijateljem, poleg tega pa dobijo vpogled v fotografije, videoposnetke, ipd.

Dejstvo, da so uporabniki tako rekoč prisiljeni deliti svoje privatne informacije in, da se počutijo ogrožene v smislu razkritja in zlorabe informacij, je Facebook že obsodil. Uporabnike je pozval, da naj nikomur ne izdajajo svojih prijavnih podatkov in jih opozoril na morebitne posledice, kot so zloraba ali izguba podatkov.

Vir: Venture Beat

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje