Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

Avtor — 28.03.2012
V ZDA se zadnje čase dogaja, da spraševalci na razgovorih za službo potencialne kandidate prosijo za popoln dostop do njihovih profilov na spletnih socialnih omrežjih. Ti jim podatke za prijavo pogosto tudi izdajo, saj se želijo na razgovoru čimbolje odrezati.
Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil (Vir slike: sxc.hu)

Med razgovorom se morajo kandidati prijaviti v svoj profil na Facebooku in, medtem ko spraševalec postavlja vprašanja, pregleduje njihova zasebna sporočila, fotografije, članstvo v skupinah in ostale osebne podatke.

Prijava v Facebook profil je sicer prostovoljna, a mnogi se s predlogom strinjajo zgolj zato, ker se želijo čimbolje odrezati na razgovoru.

Pogosto se tudi zgodi, da spraševalci bodoče zaposlene dodajo kot Facebook prijatelje, ti pa so v dilemi ali naj njihovo prošnjo potrdijo ali ne, saj spraševalci s tem pridobijo poln dostop do profila in objav, namenjenim prijateljem, poleg tega pa dobijo vpogled v fotografije, videoposnetke, ipd.

Dejstvo, da so uporabniki tako rekoč prisiljeni deliti svoje privatne informacije in, da se počutijo ogrožene v smislu razkritja in zlorabe informacij, je Facebook že obsodil. Uporabnike je pozval, da naj nikomur ne izdajajo svojih prijavnih podatkov in jih opozoril na morebitne posledice, kot so zloraba ali izguba podatkov.

Vir: Venture Beat

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>