Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

V ZDA se zadnje čase dogaja, da spraševalci na razgovorih za službo potencialne kandidate prosijo za popoln dostop do njihovih profilov na spletnih socialnih omrežjih. Ti jim podatke za prijavo pogosto tudi izdajo, saj se želijo na razgovoru čimbolje odrezati.
Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil

Na razgovoru za službo želijo videti Facebook profil (Vir slike: sxc.hu)

Med razgovorom se morajo kandidati prijaviti v svoj profil na Facebooku in, medtem ko spraševalec postavlja vprašanja, pregleduje njihova zasebna sporočila, fotografije, članstvo v skupinah in ostale osebne podatke.

Prijava v Facebook profil je sicer prostovoljna, a mnogi se s predlogom strinjajo zgolj zato, ker se želijo čimbolje odrezati na razgovoru.

Pogosto se tudi zgodi, da spraševalci bodoče zaposlene dodajo kot Facebook prijatelje, ti pa so v dilemi ali naj njihovo prošnjo potrdijo ali ne, saj spraševalci s tem pridobijo poln dostop do profila in objav, namenjenim prijateljem, poleg tega pa dobijo vpogled v fotografije, videoposnetke, ipd.

Dejstvo, da so uporabniki tako rekoč prisiljeni deliti svoje privatne informacije in, da se počutijo ogrožene v smislu razkritja in zlorabe informacij, je Facebook že obsodil. Uporabnike je pozval, da naj nikomur ne izdajajo svojih prijavnih podatkov in jih opozoril na morebitne posledice, kot so zloraba ali izguba podatkov.

Vir: Venture Beat

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje