Na spletu rahlo več žensk kot moških?

Po raziskavah sodeč naj bi bilo vsaj v ZDA tako. In to že dve leti, trend pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnost.
Na spletu rahlo več žensk kot moških?

Kako dobro se oglaševalci zavedajo na koga ciljati v spletu?

Sodeč po objavljenem članku na strani eMarketer je več različnih raziskovalcev (nanizanih imajo šest posameznih strani oziroma institucij) prišlo do podobnih številk. Razlika seveda ni velika, ženske naj bi predstavljale dobrih 51%, moški pa slabih 49% spletne populacije. A v računalništvu na splošno še vedno velja predsodek, da gre nekako za moško stvar.

Programerji so povečini moški, tudi sicer se v svetu visoke tehnologije pojavlja relativno malo žensk. Zanimiv je tudi delež uporabnikov interneta proti ne-uporabnikom, tudi tu so ženske pred moškimi. Od vseh prebivalk ZDA nad 12. leti starosti jih 78,4% uporablja internet, številka pri moških pa je 76,7%. Spet relativno nepomembna razlika, a v nasprotju z omenjenim predsodkom.

Vir: eMarketer

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje