Na spletu rahlo več žensk kot moških?

Po raziskavah sodeč naj bi bilo vsaj v ZDA tako. In to že dve leti, trend pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnost.
Na spletu rahlo več žensk kot moških?

Kako dobro se oglaševalci zavedajo na koga ciljati v spletu?

Sodeč po objavljenem članku na strani eMarketer je več različnih raziskovalcev (nanizanih imajo šest posameznih strani oziroma institucij) prišlo do podobnih številk. Razlika seveda ni velika, ženske naj bi predstavljale dobrih 51%, moški pa slabih 49% spletne populacije. A v računalništvu na splošno še vedno velja predsodek, da gre nekako za moško stvar.

Programerji so povečini moški, tudi sicer se v svetu visoke tehnologije pojavlja relativno malo žensk. Zanimiv je tudi delež uporabnikov interneta proti ne-uporabnikom, tudi tu so ženske pred moškimi. Od vseh prebivalk ZDA nad 12. leti starosti jih 78,4% uporablja internet, številka pri moških pa je 76,7%. Spet relativno nepomembna razlika, a v nasprotju z omenjenim predsodkom.

Vir: eMarketer

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje