Na vaš naslov je lahko brez vaše vednosti prijavljenih več podjetij

Avtor — 02.12.2010

Težava se pojavlja pri Ajpesu, kjer trenutno obstaja možnost, da podjetje lahko registrira vsak, ki odda popolno vlogo in podpiše izjavo, da nima neporavnanih obveznosti iz prejšnjih poslovanj. Zakonodaja ne določa dolžnosti države, da preverja, ali je bodoči podjetnik lastnik objekta, oziroma ali ima lastnikovo dovoljenje.

Na vaš naslov je lahko brez vaše vednosti prijavljenih več podjetij

Preverite, kdo vse je prijavljen na vašem naslovu (foto: Anže Petkovšek).

Če ste podjetnik in imate prijavljeno dejavnost, še ne pomeni, da vas bo država obvarovala pred vsemi dejanji zlonamernih posameznikov. Poznavanje možnih škodljivih dejanj s strani nepridipravov je zato najboljša možnost pri preganjanju kasnejših negativnih posledic.

Nepoznano podjetje, prijavljeno na vašem naslovu, je skrajno resna težava, saj se je že pojavil primer, da je bilo na enem naslovu registriranih kar 60 podjetij, kjer naj bi lastniki večinoma prihajali iz balkanski držav. Zaenkrat se na težavo opozarja s strani obrtno-podjetniške zbornice, vendar mora podrobnosti preveriti vsak posameznik sam.

Na Ajpesovi spletni strani, kjer se lahko registrirate brezplačno, nujno preverite, ali imate na vašem naslovu registrirano vam neznano podjetje in ukrepajte čim prej.

 

Vir: Dnevnik.si, 11.11.2010


Oznake: ,