Na voljo podjetniški mikrokrediti 2015

Avtor — 30.01.2015
Slovenski podjetniški Sklad je objavil razpis, v katerem vabi mikro in mala podjetja k pridobitvi mikrokreditov v višini 5.000 do 25.000 evrov. Kreditiranje bo razdeljeno na dva sklopa: za mlada podjetja (mlajša od 5 let) in ostala. Napovedujejo pa tudi nove podjetniške spodbude za 2015.
Na voljo podjetniški mikrokrediti 2015

Mikrokrediti v 2015 (Vir slike: hubspot.com)

Slovenski podjetniški Sklad (SPS) daje na voljo možnost pridobitve podjetniškega mikrokredita, ki mikro in malim podjetjem omogoča ugodna likvidna sredstva za tekoče poslovanje. Pridobivanje mikrokredita preko SPS poteka preko enostavnejšega in hitrejšega postopka, z nižjimi zahtevami po zavarovanju, nižjo obrestno mero. Ponujena pa je tudi možnost moratorija pri vračilu mikrokredita.

V sklopu razpisa P7 – Mikrokrediti bo na voljo 5 milijonov evrov.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zadruge z omejeno odgovornostjo, ki opravljajo gospodarsko dejavnost), ki imajo vsaj 1 zaposlenega in manj kakor 50 zaposlenih in imajo letni promet in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 10 milijonov evrov.  

Financiranje je namenjeno za tekoče in likvidno poslovanje in je razdeljeno na dva sklopa:

  1. P7 – mikrokrediti = namenjen mladim podjetjem (mlajšim od 5 let)
  2. MSP5+ = namenjen podjetjem starejšim od 5 let

Kredit se bo odplačeval obročno, na mesečni ravni. Najkrajša ročnost kredita je 12 mesecev, najdaljša pa 60 mesecev. Pri čemer je možno izkoristiti moratorij po zapadlosti roka za črpanje kredita na odplačilo glavnice v trajanju 6 mesecev.

Obrestna mera je 3,5-odstotna.

Najnižji znesek kredita znaša 5.000 evrov, najvišji pa 25.000 evrov. Namen kreditiranja je pokritje različnih stroškov poslovanja.

SPS namerava tudi v letu 2015 nadaljevati s celovito podporo za MSP–je. Številčno načrtuje v letu 2015 podpreti približno 754 podjetij v skupni višini 100,36 milijona evrov, od tega:

  • 269 mladih podjetij v višini 30,36 milijona evrov.

Poleg mikrokreditov pa bodo po konceptu »SPS DVOJČEK« (kombinacija vsebinske in finančne podpore), predvidoma ponovno konec februarja objavljeni razpisi:

  • zagonske ino spodbude P2 za lažji zagon novih inovativnih podjetij do 54.000 evrov na podjetje,

  • semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila v višini 75.000 evrov na podjetje – (SK75) in klasičnega kapitalskega vložka v višini 200.000 evrov na podjetje – (SK200), za lažji prodor na trg ter hitrejšo globalno rast.

Ravno tako bo SPS predvidoma v mesecu marcu 2015 ponovno razpisal:

  • garancije za tehnološko inovativne (P1TIP) ter klasične projekte (P1), v okviru katerih bodo po principu preteklih let, sledila odpiranja mesečno skozi celo leto – vse do porabe sredstev.   

Vir: Slovenski podjetniški sklad – sporočilo za javnost

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje