Na voljo so novi Windows 7

V četrtek so na trg prišli novi Windows 7, ki so prejeli dobre ocene. Z njimi se želi Microsoft odkupiti razočaranim uporabnikom za predhodno različico operacijskega sistema - Visto, ki je zaradi svoje kompleksnosti marsikoga odvrnila.
Na voljo so novi Windows 7

Windows 7 na voljo že tudi v slovenskih trgovinah. (Vir: 24ur.com)

Poleg tega se kažejo znaki okrevanja računalniškega trga, kar lahko vpliva tudi na prodajo novih Windowsov.

Microsoft, vodilno svetovno podjetje s programsko opremo, ki poganja več kot 90 odstotkov osebnih računalnikov, je za nov operacijski sistem prejel dobre ocene in upa, da mu bo s tem uspelo pridobiti še večjo prednost pred tekmecema Applom in Googlom.

Sistem Windows 7 se ponaša s hitrejšim delovanjem, manjšo natrpanostjo ter novimi touch-screen funkcijami in je na voljo za 199,99 dolarjev za Home Premium verzijo ali po 119,99 dolarjev za uporabnike, ki želijo nadgraditi starejše različice operacijskega sistema, kar je novost pri Microsoftu. Na trg prihaja skoraj tri leta za Visto, ki je zaradi svoje kompleksnosti in višjih cen odbila marsikaterega uporabnika, na voljo pa je tudi že slovenska različica.

Z uspehom Windowsov, ki Microsoftu prinašajo več kot polovico zaslužka, želi gigant ponovno vzpostaviti image najpomembnejšega podjetja na področju programske opreme. Po slabših četrtletnih rezultatih upajo, da bo prodaja novega sistema pomagala k večji poslovni uspešnosti, poleg tega pa računajo tudi na vpliv rastoče svetovne prodaje računalnikov, ki naj bi se nadaljevala tudi v naslednjem letu.

 

Vir: Reuters

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje