Nagrada SEA je šla v Slovenijo

Prestižna mednarodna nagrada Sea of excellence za izjemne trajnostne in poslovne dosežke je šla v roke mag. Andreji Kodrin, ustanoviteljici in predsednici Challenge:Future, v Sloveniji ustanovljene platforme za socialne inovacije in razvoj potenciala mladih.
Nagrada SEA je šla v Slovenijo

Nagrada SEA je šla v Slovenijo. (Vir: challengefuture)

SEA nagrada

Glavni namen SEA je ustvariti zavedanje o pomembnosti trajnostne ekonomije, zato SEA odlikuje posameznike in podjetja, ki že danes oblikujejo jutrišnji svet.

Zmagovalni projekt, ki ga izbere SEA, dobi nagrado 10.000 EUR, ki se podeljuje na letni ravni za najvišje poslovne dosežke ter za najboljšo idejo in projekt s področja trajnostnega podjetništva. Tokrat je nagrada Sea of excellence šla v roke Andreji Kodrin.

Zmagovalni projekt

Andreja Kodrin si je s projektom Challenge:Future glavno nagrado delila z Michaelom Braungartom, soavtorjem koncepta »Od zibke do zibke« (Cradle to Cradle) in znanim aktivistom organizacije Greenpeace.

Andreja Kodrin je nagrado prejela zaradi ustanovitve in večletnih globalnih dosežkov projekta Challenge:Future, ki je v preteklih treh letih pritegnil 33.000 mladih z vsega sveta in jih usmeril v podjetniško miselnost reševanja osebnih izzivov in socialnih problemov. V zadnjih štirih mesecih so v partnerstvu z mednarodnim združenjem za razvoj managementa CEEMAN, s svetovalnim podjetjem A.T. Kearney in z Univerzo v Mariboru aktivirali 1.360 skupin mladih iz 106 držav, ki iščejo rešitve na področju brezposelnosti mladih, gospodarske nekonkurenčnosti srednje in vzhodne Evrope ter na področju potrebnih sprememb na področju izobraževanja.

Ob podelitvi nagrade na Dunaju je Andreja Kodrin nagovorila navzoče: “Svet je v položaju, ko mora prav vsak posameznik stopiti iz svojega območja udobja in se aktivno vključiti v soustvarjanje družbe in v reševanje izzivov. Mladi so zaradi velike brezposelnosti še posebej ranljiva skupina, vendar ni druge poti, kot da si rešitve za svojo zaposlitev in prihodnost soustvarijo sami, ob tem pa prispevajo k blagostanju svoje lokalne skupnosti. Hvaležna sem, da je glas zame in za Challenge:Future potrdil, da smo na poti nove globalne civilizacije, ki bo na temelju sodelovanja, soustvarjanja in sobivanja. Zato si to nagrado delim s tisočerimi, ki jim daje upanje, da ne majhnost države in ne ekonomska kriza niso prepreka za globalno priznane dosežke.”

Vir: challengefuture.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje