Nagrada SEA je šla v Slovenijo

Prestižna mednarodna nagrada Sea of excellence za izjemne trajnostne in poslovne dosežke je šla v roke mag. Andreji Kodrin, ustanoviteljici in predsednici Challenge:Future, v Sloveniji ustanovljene platforme za socialne inovacije in razvoj potenciala mladih.
Nagrada SEA je šla v Slovenijo

Nagrada SEA je šla v Slovenijo. (Vir: challengefuture)

SEA nagrada

Glavni namen SEA je ustvariti zavedanje o pomembnosti trajnostne ekonomije, zato SEA odlikuje posameznike in podjetja, ki že danes oblikujejo jutrišnji svet.

Zmagovalni projekt, ki ga izbere SEA, dobi nagrado 10.000 EUR, ki se podeljuje na letni ravni za najvišje poslovne dosežke ter za najboljšo idejo in projekt s področja trajnostnega podjetništva. Tokrat je nagrada Sea of excellence šla v roke Andreji Kodrin.

Zmagovalni projekt

Andreja Kodrin si je s projektom Challenge:Future glavno nagrado delila z Michaelom Braungartom, soavtorjem koncepta »Od zibke do zibke« (Cradle to Cradle) in znanim aktivistom organizacije Greenpeace.

Andreja Kodrin je nagrado prejela zaradi ustanovitve in večletnih globalnih dosežkov projekta Challenge:Future, ki je v preteklih treh letih pritegnil 33.000 mladih z vsega sveta in jih usmeril v podjetniško miselnost reševanja osebnih izzivov in socialnih problemov. V zadnjih štirih mesecih so v partnerstvu z mednarodnim združenjem za razvoj managementa CEEMAN, s svetovalnim podjetjem A.T. Kearney in z Univerzo v Mariboru aktivirali 1.360 skupin mladih iz 106 držav, ki iščejo rešitve na področju brezposelnosti mladih, gospodarske nekonkurenčnosti srednje in vzhodne Evrope ter na področju potrebnih sprememb na področju izobraževanja.

Ob podelitvi nagrade na Dunaju je Andreja Kodrin nagovorila navzoče: “Svet je v položaju, ko mora prav vsak posameznik stopiti iz svojega območja udobja in se aktivno vključiti v soustvarjanje družbe in v reševanje izzivov. Mladi so zaradi velike brezposelnosti še posebej ranljiva skupina, vendar ni druge poti, kot da si rešitve za svojo zaposlitev in prihodnost soustvarijo sami, ob tem pa prispevajo k blagostanju svoje lokalne skupnosti. Hvaležna sem, da je glas zame in za Challenge:Future potrdil, da smo na poti nove globalne civilizacije, ki bo na temelju sodelovanja, soustvarjanja in sobivanja. Zato si to nagrado delim s tisočerimi, ki jim daje upanje, da ne majhnost države in ne ekonomska kriza niso prepreka za globalno priznane dosežke.”

Vir: challengefuture.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje