Nagrajevanje zaposlenih

Vsako podjetje potrebuje delavce, ki so visoko motivirani in zainteresirani za delo. Le tako namreč delujejo bolj učinkovito in ustvarjajo najboljše rezultate. Preberite si nekaj nasvetov za učinkovito ravnanje z zaposlenimi, ki bo vašemu podjetju dalo nov zagon in še več uspehov.
Nagrajevanje zaposlenih

Motivirajte svoje zaposlene (slika: sxc.hu)

Prva stvar, ki jo morate narediti, je izdelati načrt. Določite jasne meje, ki ločujejo izjemno in povprečno delo in jih predstavite svojim zaposlenim – tu bo komunikacija ključnega pomena. Ko se bodo zaposleni zavedali kaj od njih pričakujete, bodo vedeli, kaj storiti.

Uporabite svojo kreativnost in določite nagrade. Nagrajujte tiste, ki so najbolj učinkoviti in zagnani. V kolikor ste se v preteklosti zanašali na denarne nagrade – in to uspešno – z njimi vsekakor nadaljujte. Če pa ste lastnik manjšega podjetja, obstaja verjetnost, da denarna izplačila niso opcija, zato uberite drugačno strategijo nagrajevanja. Mnogi uspešni podjetniki verjamejo, da imajo ne-denarne nagrade mnogo večji vpliv na zaposlene, poleg tega pa so brezplačne. Tudi behavioristi se strinjajo, da je pohvala izjemno učinkovita.

Brent Longnecker, predsednik podjetja Longnecker & Associates, je uporabil drugačen način motiviranja svojih zaposlenih: omogočil jim je fleksibilen delavnik in občasne proste petkove popoldneve. Zaposleni so pridobili dodaten čas, v katerem lahko izkoristijo svoj zaslužek in uživajo podaljšane vikende, podjetje pa je pridobilo spočite in motivirane delavce.

A bodite previdni in ne pretiravajte z dodeljevanjem nagrad. Te morajo biti priložnostne in nikakor ne stalne. Če boste nagrade delili vsak teden, bodo postale samoumevne in izgubile svoj pomen. Lahko si priskrbite knjigico, v katero si boste zapisovali komu ste že dodelili nagrade, saj morate poskrbeti tudi za poštenost nagrajevanja.

Za večji učinek nagrajevanja nagrade dodeljujte osebno. Če jih želite poslati na kosilo, ne pošiljajte svoje tajnice, da to stori namesto vas. Ali pa se dogovorite z nadrejenimi, da skuhajo kosilo za podrejene – tako jim boste pokazali, da vsi delate za isto ekipo.

Primerno je tudi izročanje skupinskih nagrad po uspešno opravljenem projektu. A ne pozabite na posameznike, ki dajejo iniciativo svojim sodelavcem – poskrbeti morate za oboje: za skupino kot celoto in posameznike, ki izstopajo.

Ne pozabite – uspešnost podjetja je močno povezana s počutjem zaposlenih. In obratno – vsi radi delajo za podjetje, ki je uspešno.

Vir: Microsoft Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje