Nagrajevanje zaposlenih

Vsako podjetje potrebuje delavce, ki so visoko motivirani in zainteresirani za delo. Le tako namreč delujejo bolj učinkovito in ustvarjajo najboljše rezultate. Preberite si nekaj nasvetov za učinkovito ravnanje z zaposlenimi, ki bo vašemu podjetju dalo nov zagon in še več uspehov.
Nagrajevanje zaposlenih

Motivirajte svoje zaposlene (slika: sxc.hu)

Prva stvar, ki jo morate narediti, je izdelati načrt. Določite jasne meje, ki ločujejo izjemno in povprečno delo in jih predstavite svojim zaposlenim – tu bo komunikacija ključnega pomena. Ko se bodo zaposleni zavedali kaj od njih pričakujete, bodo vedeli, kaj storiti.

Uporabite svojo kreativnost in določite nagrade. Nagrajujte tiste, ki so najbolj učinkoviti in zagnani. V kolikor ste se v preteklosti zanašali na denarne nagrade – in to uspešno – z njimi vsekakor nadaljujte. Če pa ste lastnik manjšega podjetja, obstaja verjetnost, da denarna izplačila niso opcija, zato uberite drugačno strategijo nagrajevanja. Mnogi uspešni podjetniki verjamejo, da imajo ne-denarne nagrade mnogo večji vpliv na zaposlene, poleg tega pa so brezplačne. Tudi behavioristi se strinjajo, da je pohvala izjemno učinkovita.

Brent Longnecker, predsednik podjetja Longnecker & Associates, je uporabil drugačen način motiviranja svojih zaposlenih: omogočil jim je fleksibilen delavnik in občasne proste petkove popoldneve. Zaposleni so pridobili dodaten čas, v katerem lahko izkoristijo svoj zaslužek in uživajo podaljšane vikende, podjetje pa je pridobilo spočite in motivirane delavce.

A bodite previdni in ne pretiravajte z dodeljevanjem nagrad. Te morajo biti priložnostne in nikakor ne stalne. Če boste nagrade delili vsak teden, bodo postale samoumevne in izgubile svoj pomen. Lahko si priskrbite knjigico, v katero si boste zapisovali komu ste že dodelili nagrade, saj morate poskrbeti tudi za poštenost nagrajevanja.

Za večji učinek nagrajevanja nagrade dodeljujte osebno. Če jih želite poslati na kosilo, ne pošiljajte svoje tajnice, da to stori namesto vas. Ali pa se dogovorite z nadrejenimi, da skuhajo kosilo za podrejene – tako jim boste pokazali, da vsi delate za isto ekipo.

Primerno je tudi izročanje skupinskih nagrad po uspešno opravljenem projektu. A ne pozabite na posameznike, ki dajejo iniciativo svojim sodelavcem – poskrbeti morate za oboje: za skupino kot celoto in posameznike, ki izstopajo.

Ne pozabite – uspešnost podjetja je močno povezana s počutjem zaposlenih. In obratno – vsi radi delajo za podjetje, ki je uspešno.

Vir: Microsoft Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje