Naj bodo sestanki čim krajši

Čas ponavadi ni podjetnikov najboljši prijatelj in vse prevečkrat ga podjetniki zapravljajo na predolgih sestankih, namesto da bi ga porabili za strateško načrtovanje. Svetujemo vam, da vsakodnevne sestanke za informiranje in poročanje skrajšate na skupno 5 minut.
Naj bodo sestanki čim krajši

Naj bodo sestanki čim krajši. (Vir slike: sxc.hu)

Kolikokrat ste se že ukvarjali s stvarmi, ki ne bi smele biti vaša skrb? Prevečkrat, kajne? Ne pustite, da vaši zaposleni prav za vsako najmanjšo nalogo potrebujejo vaše dovoljenje in mnenje – s tem zgolj izgubljate čas – čas pa je denar.

Pozabite na redne sestanke, kjer vaša ekipa zgolj preverja, če so vam všeč ideje in od vas pričakuje dovoljenje. Naredite temu konec. Zaupajte svojim zaposlenim, da se lahko glede manjših projektov in nalog odločajo sami.

Slab primer sestanka

Zaposleni vpraša: »Med selitvijo smo izgubili račune za lanskoletno izobraževanje. Kaj bomo naredili?«

Dober primer sestanka

Zaposleni ne vpraša, ampak pove: »Zaostajamo z oceno stroškov lanskega leta, ker smo izgubili račune lanskoletnega izobraževanja med selitvijo. Poklical bom podjetje, naj nam izdajo duplikat in pričakujem, da bomo še pred koncem tedna lahko nadaljevali s projektom.«

V prvem primeru se bo razvnela debata o tem, kaj narediti. V drugem primeru pa lahko zgolj prikimate in v manj kot 5 minutah zaključite sestanek.

Občutite kronično pomanjkanje časa? Naslednji nasveti vam bodo v veliko pomoč.

Okrajšave in bližnjice

S svojo ekipo se posvetujte in določite nekaj okrajšav. Ko se boste naslednjič pogovarjali o novih poslovnih idejah in projektih, lahko uporabite besede, kot so rdeča za »Trenutno zadeva stoji, ne premikamo se nikamor. Naleteli smo na oviro, ki lahko predstavlja velik problem,« rumena za »Lahko, da bomo naleteli na problem,« in zelena za »Našli smo zlato jamo.«

Na tak način lahko naslednjič, ko res nimate časa, na sestanku zgolj vprašate »Kaj je rdeče in zakaj?«

Jasno določeni cilji

Še preden pričnete poslušati o težavah, morate imeti jasno izoblikovane cilje in pričakovanja za tekoče leto. Na tak način se ne boste obremenjevali s stvarmi, ki niso pomembne in se popolnoma osredotočili na tiste, ki to so.

Zaposleni vam morajo razložiti, zakaj je prišlo do težav

Nikar ne pustite, da vam na sestanku zaposleni zgolj povedo, da je prišlo do težav, potem pa morate sami raziskovati, zakaj je do tega prišlo. Če nekdo pove, da je naletel na oviro, vam mora takoj v naslednjem stavku razložiti, zakaj je do tega prišlo.

Niso vsi problemi vaši

Vse preveč podjetnikov, ki imajo malo zaposlenih, dopuščajo, da ti vse težave prelagajo nanje.

  • Prvi korak: zaposleni opiše težavo.
  • Drugi korak: pove, zakaj je do tega prišlo.
  • Tretji korak: razloži, kako bo težavo odpravil oz. rešil problem.

Zahtevajte točen datum

Nastala je težava, veste, kako jo boste rešili, sedaj rabite samo še točen datum. Zahtevajte ga.

Razmislite o opisanih metodah sestankovanja. Ne pustite, da zaposleni prelagajo vse težave na vas, saj potrebujete čas za načrtovanje večjih in bolj pomembnih stvari.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje