Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Obleke so bile najbolj prodajan artikel prek interneta v letu 2006 so sporočili iz prodajne verige Shop.org. Podatek je nekoliko presenetljiv, saj gre za zelo specifičen artikel
Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Ste že kupili obleko prek spleta?

Skupaj so internetne trgovine v letu 2006 s prodajo oblek in čevljev dosegle za 18,3 milijarde dolarjev prometa. Na drugo mesto je v primerjavi z lani padla prodaja računalniške opreme (sem spadajo računalniki, tiskalniki in programi). Ta veja trgovine je desegla 17,2 milijarde dolarjev prometa.

Podatek prav gotovo preseneča tudi lastnike spletnih trgovin z oblekami in čevlji, ki so bili sprva precej skeptični. Kupovanje tovrstnih artiklov se namreč ponavadi opravi v trgovinah, kjer so na voljo kabine za pomerjanje, možno si je tudi v živo ogledati več različnih barv ter jih primerjati.

Uspeh pripisujejo možnosti vračila izdelkov, če ti niso ustrezni in porastu širokopasovnih povezav v ZDA, ki so trenutno prisotne v polovici vseh ameriških gospodinjstev. K odločitvi za nakup prek interneta pripomorejo tudi nekoliko ugodnejše cene.

Podatki agencije Forrester Research kažejo, da so kljub velikemu prometu potrošniki še vedno nekoliko skeptični do nakupovanja oblek preko interneta. Preko spleta je bilo lani namreč kupljenih okoli le 8 odstotkov vseh oblek. Po drugi strani pa kar 41 odstotkov računalniške opreme ter 21 odstotkov knjig.

Podatki jasno kažejo, da trg z oblekami in čevlji obstaja tudi na internetu. Pričakovati je, da se bo v prihodnje število spletnih trgovin, ki tovrstno blago prodajajo močno povečalo.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje