Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Obleke so bile najbolj prodajan artikel prek interneta v letu 2006 so sporočili iz prodajne verige Shop.org. Podatek je nekoliko presenetljiv, saj gre za zelo specifičen artikel
Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Ste že kupili obleko prek spleta?

Skupaj so internetne trgovine v letu 2006 s prodajo oblek in čevljev dosegle za 18,3 milijarde dolarjev prometa. Na drugo mesto je v primerjavi z lani padla prodaja računalniške opreme (sem spadajo računalniki, tiskalniki in programi). Ta veja trgovine je desegla 17,2 milijarde dolarjev prometa.

Podatek prav gotovo preseneča tudi lastnike spletnih trgovin z oblekami in čevlji, ki so bili sprva precej skeptični. Kupovanje tovrstnih artiklov se namreč ponavadi opravi v trgovinah, kjer so na voljo kabine za pomerjanje, možno si je tudi v živo ogledati več različnih barv ter jih primerjati.

Uspeh pripisujejo možnosti vračila izdelkov, če ti niso ustrezni in porastu širokopasovnih povezav v ZDA, ki so trenutno prisotne v polovici vseh ameriških gospodinjstev. K odločitvi za nakup prek interneta pripomorejo tudi nekoliko ugodnejše cene.

Podatki agencije Forrester Research kažejo, da so kljub velikemu prometu potrošniki še vedno nekoliko skeptični do nakupovanja oblek preko interneta. Preko spleta je bilo lani namreč kupljenih okoli le 8 odstotkov vseh oblek. Po drugi strani pa kar 41 odstotkov računalniške opreme ter 21 odstotkov knjig.

Podatki jasno kažejo, da trg z oblekami in čevlji obstaja tudi na internetu. Pričakovati je, da se bo v prihodnje število spletnih trgovin, ki tovrstno blago prodajajo močno povečalo.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje