Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Obleke so bile najbolj prodajan artikel prek interneta v letu 2006 so sporočili iz prodajne verige Shop.org. Podatek je nekoliko presenetljiv, saj gre za zelo specifičen artikel
Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Ste že kupili obleko prek spleta?

Skupaj so internetne trgovine v letu 2006 s prodajo oblek in čevljev dosegle za 18,3 milijarde dolarjev prometa. Na drugo mesto je v primerjavi z lani padla prodaja računalniške opreme (sem spadajo računalniki, tiskalniki in programi). Ta veja trgovine je desegla 17,2 milijarde dolarjev prometa.

Podatek prav gotovo preseneča tudi lastnike spletnih trgovin z oblekami in čevlji, ki so bili sprva precej skeptični. Kupovanje tovrstnih artiklov se namreč ponavadi opravi v trgovinah, kjer so na voljo kabine za pomerjanje, možno si je tudi v živo ogledati več različnih barv ter jih primerjati.

Uspeh pripisujejo možnosti vračila izdelkov, če ti niso ustrezni in porastu širokopasovnih povezav v ZDA, ki so trenutno prisotne v polovici vseh ameriških gospodinjstev. K odločitvi za nakup prek interneta pripomorejo tudi nekoliko ugodnejše cene.

Podatki agencije Forrester Research kažejo, da so kljub velikemu prometu potrošniki še vedno nekoliko skeptični do nakupovanja oblek preko interneta. Preko spleta je bilo lani namreč kupljenih okoli le 8 odstotkov vseh oblek. Po drugi strani pa kar 41 odstotkov računalniške opreme ter 21 odstotkov knjig.

Podatki jasno kažejo, da trg z oblekami in čevlji obstaja tudi na internetu. Pričakovati je, da se bo v prihodnje število spletnih trgovin, ki tovrstno blago prodajajo močno povečalo.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje