Najbolj prodajan artikel na internetu: obleke

Obleke so bile najbolj prodajan artikel prek interneta v letu 2006 so sporočili iz prodajne verige Shop.org. Podatek je nekoliko presenetljiv, saj gre za zelo specifičen artikel

Skupaj so internetne trgovine v letu 2006 s prodajo oblek in čevljev dosegle za 18,3 milijarde dolarjev prometa. Na drugo mesto je v primerjavi z lani padla prodaja računalniške opreme (sem spadajo računalniki, tiskalniki in programi). Ta veja trgovine je desegla 17,2 milijarde dolarjev prometa.

Podatek prav gotovo preseneča tudi lastnike spletnih trgovin z oblekami in čevlji, ki so bili sprva precej skeptični. Kupovanje tovrstnih artiklov se namreč ponavadi opravi v trgovinah, kjer so na voljo kabine za pomerjanje, možno si je tudi v živo ogledati več različnih barv ter jih primerjati.

Uspeh pripisujejo možnosti vračila izdelkov, če ti niso ustrezni in porastu širokopasovnih povezav v ZDA, ki so trenutno prisotne v polovici vseh ameriških gospodinjstev. K odločitvi za nakup prek interneta pripomorejo tudi nekoliko ugodnejše cene.

Podatki agencije Forrester Research kažejo, da so kljub velikemu prometu potrošniki še vedno nekoliko skeptični do nakupovanja oblek preko interneta. Preko spleta je bilo lani namreč kupljenih okoli le 8 odstotkov vseh oblek. Po drugi strani pa kar 41 odstotkov računalniške opreme ter 21 odstotkov knjig.

Podatki jasno kažejo, da trg z oblekami in čevlji obstaja tudi na internetu. Pričakovati je, da se bo v prihodnje število spletnih trgovin, ki tovrstno blago prodajajo močno povečalo.

 

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje