Naj vam postreže kar robot

Lastnik restavracije na Kitajskem se je odločil, da v svojo ekipo sprejme tudi robota. Zanj je odštel več kot 13 tisoč dolarjev. Robot, ki je podobne velikosti kot človek, se je dobro znašel kot pomočnik v restavraciji.
Naj vam postreže kar robot

Fotografija je simbolična (Vir slike: YouTube).

Robot je v restavraciji prava senzacija. Veliko gostov vanjo zavije tudi zato, da bi preizkusili, česa vse je zmožen. Robot je oblikovan kot ženska, saj njegov spodnji del spominja na krilo. Da je še bolj podoben človeku, so mu ustvarjalci naredili obraz, z očmi pa tudi mežika.

Robota osebje uporablja predvsem za pomoč pri strežbi. Kot kaže, so tako osebje kot tudi gostje precej zadovoljni z novim članom. Pri širjenju vesti pa so pripomogli gosti, ki se nenehno fotografirajo z robotom.

Roboti, ki postrežejo več kot 100 obrokov

To sicer ni prvi robot za tovrstne namene. Dalu Robot restavracija na Kitajskem je že leta 2010 medse sprejela 6 robotov, ki so bili sposobni postreči več kot 100 obrokov. Roboti, ki jih je razvilo podjetje Shandong Dalu Science and Technology, mize pripravijo in postrežejo v krogih ter pripravijo hrano. Takrat je Zhang Yongspei, tiskovni predstavnik restavracije, dejal, da bodo roboti kmalu znali premagovati stopnice in bili sposobni pri kuhinjskih opravilih, kot je pomivanje posode.

Roboti so si ogledali videe na YouTubu in kuhali

Roboti so se danes sposobni tudi že učiti – prek gledanja video vsebin. Tako je ekipi znanstvenikov iz univerze v Marylandu uspelo razviti robote do takšne mere, da so sposobni učenja le prek opazovanja. Za njihovo učenje tako niso več potrebni ukazi prek človeka. Zadnji dosežek, ki ga je dosegla avstralska ekipa, je razvoj robotov, ki so se sposobni učiti prek gledanja video vsebin na YouTubu. Robotom so predvajali 88 video vsebin, na katerih so mojstri pekli, pripravljali jedi na žaru, pripravljali zajtrk, sendviče, solate in kuhali. Video vsebine so bile prikazane iz različnih zornih kotov kuhinje.

Roboti bodo gibe v prihodnosti povsem obvladali

Raziskovalce je zanimalo, kako lahko robot, ki se samostojno uči, še izboljša svoje znanje, na primer kuharske veščine z gledanjem video vsebin. Zakaj kuhanje? Ker gre za aktivnost, ki zahteva več gibov in znanj, s tem pa so dokazali, da bodo roboti v prihodnosti le-te še kako obvladali.

Roboti so bili sposobni analizirati gibe kuharskih mojstrov na video posnetkih, prav tako prepoznave pripomočkov, ki so jih uporabili pri tem in s tem ugotoviti, kako je celoten postopek izveden. Kot poroča spletna stran Phys, so nato raziskovalci robotom ukazali, naj izvedejo »naloge«, ki so si jih predhodno ogledali na posnetkih. Njihovi izdelki in veščine so se izkazale za res dobre.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje