Naj vaša spletna stran deluje pravilno v vseh brskalnikih

Internet Explorer je vedno v ustvarjanju nove verzije, Firefoxu narašča uporaba, Safari pridobiva uporabnike na račun Macove popularnosti, sedaj pa ima celo Google svoj brskalnik. Razvijalci strani z e-prodajo morajo zagotoviti njihovo pravilno delovanje vsem uporabnikom. Ponujamo nekaj nasvetov, da bo vaša stran izgledala enako, ne glede na to kateri brskalnik uporablja obiskovalec.
Naj vaša spletna stran deluje pravilno v vseh brskalnikih

Obilica internetnih brskalnikov ki so na voljo, lahko povzročijo marsikateri problem zaradi neprilagojenosti vaše strani posameznemu brskalniku.

Če prodajate svoje izdelke na spletni strani, lahko nepravilna prikaznost uporabniku povzroča preglavice. Vaša stran je narejena predvsem za uporabo v IE 7, vaš razvojni proračun usmerjen predvsem v IE 8, stranka pa uporablja Safari. Izbere nekaj produktov, ki jih stran prodaja, nato pa gumb za nakup ni razpoložljiv. Razočarana se preusmeri na drugo prodajno stran, vi pa ste izgubili prodajo.

S trenutno padajočo prevlado Internet Explorerja, je tu še Firefox, Googlov Chrome, Safari in drugi brskalniki, katerih uporaba narašča. Upoštevati je potrebno še vse starejše različice teh brskalnikov v uporabi, ki predstavljajo še dodaten izziv v obvladovanju prikazovanja strani v posameznih brskalnikih.

Izvedite nekaj preizkusov za pregled pravilnega delovanja v vseh brskalnikih.

  • Vizualni: ali je vaša stran prikazana pravilno? Najlažje ta preizkus opravite tako, da si jo ogledate v različnih brskalnikih in se prepričate, da je grafika povsod enaka, kako je prikazan tekst, ali so aplikacije na pravem mestu in ali kakšna funkcija manjka. Vizualno preverjanje je enostaven proces, s katerim ugotovimo osnovne napake, ki lahko odvrnejo stranke.

  • Funkcijski: ali funkcije na strani delujejo pravilno? Preverite pravilno delovanje skozi vse korake nakupa, v vseh brskalnikih in OS kombinacijah, preverite povezave. Ali pa boste pustili kupca s polno nakupovalno karto čakati ali uiti na drugo stran?
  • Predstavnost: kakšna je vaša celotna izvedba strani? Na voljo so 3 merila, s katerimi jo preverite.

  • Zaznana prikaznost – kar uporabnik zares vidi: vedno si morate prizadevati za uporabnikovo dejansko izkušnjo na vaši strani. Zaznana prikaznost predstavlja čas, ki ga vaša stran potrebuje, da se naloži in je uporabna z vsemi funkcijami.

Vir: TechNewsWorld

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje