Naj vaša spletna stran deluje pravilno v vseh brskalnikih

Internet Explorer je vedno v ustvarjanju nove verzije, Firefoxu narašča uporaba, Safari pridobiva uporabnike na račun Macove popularnosti, sedaj pa ima celo Google svoj brskalnik. Razvijalci strani z e-prodajo morajo zagotoviti njihovo pravilno delovanje vsem uporabnikom. Ponujamo nekaj nasvetov, da bo vaša stran izgledala enako, ne glede na to kateri brskalnik uporablja obiskovalec.
Naj vaša spletna stran deluje pravilno v vseh brskalnikih

Obilica internetnih brskalnikov ki so na voljo, lahko povzročijo marsikateri problem zaradi neprilagojenosti vaše strani posameznemu brskalniku.

Če prodajate svoje izdelke na spletni strani, lahko nepravilna prikaznost uporabniku povzroča preglavice. Vaša stran je narejena predvsem za uporabo v IE 7, vaš razvojni proračun usmerjen predvsem v IE 8, stranka pa uporablja Safari. Izbere nekaj produktov, ki jih stran prodaja, nato pa gumb za nakup ni razpoložljiv. Razočarana se preusmeri na drugo prodajno stran, vi pa ste izgubili prodajo.

S trenutno padajočo prevlado Internet Explorerja, je tu še Firefox, Googlov Chrome, Safari in drugi brskalniki, katerih uporaba narašča. Upoštevati je potrebno še vse starejše različice teh brskalnikov v uporabi, ki predstavljajo še dodaten izziv v obvladovanju prikazovanja strani v posameznih brskalnikih.

Izvedite nekaj preizkusov za pregled pravilnega delovanja v vseh brskalnikih.

  • Vizualni: ali je vaša stran prikazana pravilno? Najlažje ta preizkus opravite tako, da si jo ogledate v različnih brskalnikih in se prepričate, da je grafika povsod enaka, kako je prikazan tekst, ali so aplikacije na pravem mestu in ali kakšna funkcija manjka. Vizualno preverjanje je enostaven proces, s katerim ugotovimo osnovne napake, ki lahko odvrnejo stranke.

  • Funkcijski: ali funkcije na strani delujejo pravilno? Preverite pravilno delovanje skozi vse korake nakupa, v vseh brskalnikih in OS kombinacijah, preverite povezave. Ali pa boste pustili kupca s polno nakupovalno karto čakati ali uiti na drugo stran?
  • Predstavnost: kakšna je vaša celotna izvedba strani? Na voljo so 3 merila, s katerimi jo preverite.

  • Zaznana prikaznost – kar uporabnik zares vidi: vedno si morate prizadevati za uporabnikovo dejansko izkušnjo na vaši strani. Zaznana prikaznost predstavlja čas, ki ga vaša stran potrebuje, da se naloži in je uporabna z vsemi funkcijami.

Vir: TechNewsWorld

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje