Najbogatejši ljudje na svetu po Forbes

Vstop na lestvico najbogatejših je pogojen z vrednostjo premoženja vsaj 1 milijardo ameriških dolarjev. Zadnje leto je to doseglo rekordnih 946 ljudi, med njimi tudi znan srbski poslovnež Miroslav Mišković.
Najbogatejši ljudje na svetu po Forbes

Forbes

Skupno je 148 novincev, od tega so “državni debitanti”, poleg Miškovića iz Srbije, še Romun, Ciperčan in poslovnež iz Omana.

Industrija v katerih so obogateli je izredno mešana, saj so nekateri zaslužili s kavo, nepremičninami, drugi z mediji in odpadki. Kar dve tretjini milijarderjev sta bogatejši glede na prejšnje leto, 17% pa “revnejših”. Skupno premoženje vseh na lestvici je kar 3,6 bilijona dolarjev, kar je povprečno 3,6 milijarde na enega. Povprečen milijarder je star 62 let, kar je 2 leti manj kot v letu poprej.

Kar je izredno zanimivo je, da se Gatesu, ki je že 13. leto najbogatejši zemljan, trese stolček, saj mu je za petami Mehičan Carlos Slim Helú (Wikipedia), kateremu je v zadnjem letu poraslo premoženje za kar 19 milijard! Tako zaostaja za Gatesom le še 7 milijard, za drugouvrščenim Warrenom Buffetom pa le pičle tri milijarde.

Velik porast premožnih ljudi je občutiti v Indiji, ki je po 20. letih vladanja prehitela Japonsko v Azijskem delu. Ravno tako je Rusija v neto premoženju prehitela Nemčijo, skupno z dvema milijarderjema manj.

Odličen čas za primerjavo z lestvico najbogatejših Slovencev.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje