Najbogatejši ljudje na svetu po Forbes

Vstop na lestvico najbogatejših je pogojen z vrednostjo premoženja vsaj 1 milijardo ameriških dolarjev. Zadnje leto je to doseglo rekordnih 946 ljudi, med njimi tudi znan srbski poslovnež Miroslav Mišković.
Najbogatejši ljudje na svetu po Forbes

Forbes

Skupno je 148 novincev, od tega so “državni debitanti”, poleg Miškovića iz Srbije, še Romun, Ciperčan in poslovnež iz Omana.

Industrija v katerih so obogateli je izredno mešana, saj so nekateri zaslužili s kavo, nepremičninami, drugi z mediji in odpadki. Kar dve tretjini milijarderjev sta bogatejši glede na prejšnje leto, 17% pa “revnejših”. Skupno premoženje vseh na lestvici je kar 3,6 bilijona dolarjev, kar je povprečno 3,6 milijarde na enega. Povprečen milijarder je star 62 let, kar je 2 leti manj kot v letu poprej.

Kar je izredno zanimivo je, da se Gatesu, ki je že 13. leto najbogatejši zemljan, trese stolček, saj mu je za petami Mehičan Carlos Slim Helú (Wikipedia), kateremu je v zadnjem letu poraslo premoženje za kar 19 milijard! Tako zaostaja za Gatesom le še 7 milijard, za drugouvrščenim Warrenom Buffetom pa le pičle tri milijarde.

Velik porast premožnih ljudi je občutiti v Indiji, ki je po 20. letih vladanja prehitela Japonsko v Azijskem delu. Ravno tako je Rusija v neto premoženju prehitela Nemčijo, skupno z dvema milijarderjema manj.

Odličen čas za primerjavo z lestvico najbogatejših Slovencev.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje