Najbogatejši ljudje na svetu po Forbes

Vstop na lestvico najbogatejših je pogojen z vrednostjo premoženja vsaj 1 milijardo ameriških dolarjev. Zadnje leto je to doseglo rekordnih 946 ljudi, med njimi tudi znan srbski poslovnež Miroslav Mišković.
Najbogatejši ljudje na svetu po Forbes

Forbes

Skupno je 148 novincev, od tega so “državni debitanti”, poleg Miškovića iz Srbije, še Romun, Ciperčan in poslovnež iz Omana.

Industrija v katerih so obogateli je izredno mešana, saj so nekateri zaslužili s kavo, nepremičninami, drugi z mediji in odpadki. Kar dve tretjini milijarderjev sta bogatejši glede na prejšnje leto, 17% pa “revnejših”. Skupno premoženje vseh na lestvici je kar 3,6 bilijona dolarjev, kar je povprečno 3,6 milijarde na enega. Povprečen milijarder je star 62 let, kar je 2 leti manj kot v letu poprej.

Kar je izredno zanimivo je, da se Gatesu, ki je že 13. leto najbogatejši zemljan, trese stolček, saj mu je za petami Mehičan Carlos Slim Helú (Wikipedia), kateremu je v zadnjem letu poraslo premoženje za kar 19 milijard! Tako zaostaja za Gatesom le še 7 milijard, za drugouvrščenim Warrenom Buffetom pa le pičle tri milijarde.

Velik porast premožnih ljudi je občutiti v Indiji, ki je po 20. letih vladanja prehitela Japonsko v Azijskem delu. Ravno tako je Rusija v neto premoženju prehitela Nemčijo, skupno z dvema milijarderjema manj.

Odličen čas za primerjavo z lestvico najbogatejših Slovencev.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje