BLOG MARKETING DELAVNICA

Kako bogati so v resnici najbogatejši Slovenci?

Tudi letos je lestvica stotih najbogatejših Slovencev, ki jo je v tem tednu že tretje leto zapored izdala revija Manager, naletela na precejšen odziv. Mnogi se sprašujejo kako so najbogatejši Slovenci prišli do svojega premoženja, pojavljajo pa se tudi vprašanja o uporabljeni metodologiji.
Kako bogati so v resnici najbogatejši Slovenci?

Najbogatejši Slovenci (Vir: ecu.edu)

Glede na veliko število novincev na letošnji lestvici, ki prihajajo večinoma iz vrst podjetnikov, se na spletu in v drugih medijih pojavljajo ankete ter razprave o tem kako je mogoče na pravičen način v kratkem času priti do milijonskega bogastva. Mnogi menijo, da je dosti bogatašev na lestvici prišlo do svojega premoženja na nepošten način, s podporo politike in izkoriščanjem delavcev ter drugih podjetij, medtem ko so drugi mnenja, da je z delavnostjo in podjetniško žilico mogoče v nekaj letih ustvariti zavidljivo bogastvo.

Pojavljajo se tudi dvomi o učinkovitosti metodologije, ki jo novinarji revije Manager uporabljajo za ocenjevanje premoženja kandidatov. Za lovljenje bogatašev so tako letos uporabili dopolnjeno metodologijo z ažurnejšimi podatki, premoženje kandidatov pa so zaradi gospodarkse krize vrednotili še bolj v povezavi z dogajanji na kapitalskih trgih. Pri oceni čiste vrednosti premoženja slovenskih multimilijonarjev so se tudi letos zanašali na javno dostopne baze podatkov, upoštevali pa so predvsem lastniške deleže v družbah in drugo finančno premoženje, ki so ga zmanjšali za dolgove, medtem ko avtomobilov, hiš in plač večinoma niso upoštevali. Javne delniške družbe so ovrednotili po zaključenem tečaju na dan 10. julija 2009, nejavne pa na podlagi bilanc iz leta 2008.

Ker pa se pri pridobivanju podatkov pojavljajo mnoge omejitve, se lahko hitro zgodi, da se kateri izmed slovenskih multimilijonarjev, ki ima večino premoženja v tujini ali davčnih oazah, lestvici izogne. To se je verjetno zgodilo tudi v preteklosti, zato se morda samo na prvi pogled zdi, da so nekateri (kot npr. najvidnejša letošnja novinca zakonca Rejc z nemško multinacionalko Efaflex) obogateli kar čez noč. Kljub mnogim pomanjkljivostim se metodologija za sestavo slovitega seznama neprestano izboljšuje, baza podatkov slovenskih bogatašev pa postaja iz leta v leto večja, pravijo pri Managerju.

Če pa ste se tudi sami kdaj vprašali kam se po svojem bogastvu uvrščate med svetovno populacijo, lahko to preverite na naslednji povezavi.

 

Vir: Manager

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje