Najbogatejši Slovenci burijo duhove

V prejšnjem tednu je revija Manager objavila drugo lestvico najbogatejših Slovencev v zgodovini naše države.
Najbogatejši Slovenci burijo duhove

100 najbogatejših Slovencev.

Tako kot v lanskem letu je tudi letos lestvica požela veliko zanimanja širše javnosti. Tako je bil tudi tokrat prispevek o najbogatejših Slovencih med najbolj branimi prispevki prejšnjega tedna tudi na portalu mladipodjetnik.si.

Tudi letos se je pojavilo veliko dvomov v merski inštrument, ki so ga novinarji oziroma analitiki Managerja pri ocenjevanju uporabljali. Upoštevali so namreč samo tisto, kar je zapisano v bilancah, za borzna podjetja so upoštevali vrednosti delnic 8. januarja. Zasebnega premoženja, luksuznih predmetov, nepremičnin in ostalega niso upoštevali. Ti predmeti pa so v nekaterih primerih vredni po več milijonov evrov.

Pustimo pot do pridobitve sredstev tokrat ob strani. Na seznamu se pojavljajo tudi osebe, ki nimajo sredstev v pripisani višini, pač pa so ta sredstva od oseb, ki svoje premoženje skrivajo za navideznimi podjetji. V Sloveniji je tako imenovanega ‘pakiranja’ delnic in premoženja precej, zato se pojavlja dodaten dvom v točnost lestvice.

Tema je bila obravnavana tudi v četrtkovih Trenjih. V zanimivi debati je bilo med drugim razkrito tudi dejstvo, da je imel eden izmed Slovencev Walter Wolf (ki ima med drugim tudi slovensko državljanstvo) pred mnogimi letih po ocenah nekaterih analitikov za okoli milijardo ameriških dolarjev bogastva. Seštevek premoženja vseh stotih Slovencev znaša več kot 4 milijarde evrov. Če upoštevamo še inflacijo in dejstvo, da je bil dolar pred leti veliko močnejša valuta, je imel le en posameznik precejšen delež sredstev, ki jih trenutno poseduje 100 najbogatejših Slovencev.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje