Najbogatejši Slovenci burijo duhove

V prejšnjem tednu je revija Manager objavila drugo lestvico najbogatejših Slovencev v zgodovini naše države.
Najbogatejši Slovenci burijo duhove

100 najbogatejših Slovencev.

Tako kot v lanskem letu je tudi letos lestvica požela veliko zanimanja širše javnosti. Tako je bil tudi tokrat prispevek o najbogatejših Slovencih med najbolj branimi prispevki prejšnjega tedna tudi na portalu mladipodjetnik.si.

Tudi letos se je pojavilo veliko dvomov v merski inštrument, ki so ga novinarji oziroma analitiki Managerja pri ocenjevanju uporabljali. Upoštevali so namreč samo tisto, kar je zapisano v bilancah, za borzna podjetja so upoštevali vrednosti delnic 8. januarja. Zasebnega premoženja, luksuznih predmetov, nepremičnin in ostalega niso upoštevali. Ti predmeti pa so v nekaterih primerih vredni po več milijonov evrov.

Pustimo pot do pridobitve sredstev tokrat ob strani. Na seznamu se pojavljajo tudi osebe, ki nimajo sredstev v pripisani višini, pač pa so ta sredstva od oseb, ki svoje premoženje skrivajo za navideznimi podjetji. V Sloveniji je tako imenovanega ‘pakiranja’ delnic in premoženja precej, zato se pojavlja dodaten dvom v točnost lestvice.

Tema je bila obravnavana tudi v četrtkovih Trenjih. V zanimivi debati je bilo med drugim razkrito tudi dejstvo, da je imel eden izmed Slovencev Walter Wolf (ki ima med drugim tudi slovensko državljanstvo) pred mnogimi letih po ocenah nekaterih analitikov za okoli milijardo ameriških dolarjev bogastva. Seštevek premoženja vseh stotih Slovencev znaša več kot 4 milijarde evrov. Če upoštevamo še inflacijo in dejstvo, da je bil dolar pred leti veliko močnejša valuta, je imel le en posameznik precejšen delež sredstev, ki jih trenutno poseduje 100 najbogatejših Slovencev.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje