Najbogatejši Slovenec je Sandi Češko

Sandi Češko, podjetnik in manager iz mednarodnega podjetja Studio Moderna, ostaja najbogatejši Slovenec tudi v letu 2012. Njegovo premoženje je bilo ocenjeno na 400 milijonov evrov, svoje premoženje pa je uspel glede na lansko leto precej povečati. Večina podjetij je mednarodnih.
Najbogatejši Slovenec je Sandi Češko

Najbogatejši Slovenec 2012, Sandi Češko (Foto: Dnevnik)

Revija Manager je tudi letos razglasila najbogatejše Slovence leta. Na prvem mestu s 400 milijoni evrov ostaja Sandi Češko iz Studia Moderna. Glavna dejavnost podjetja je spletna prodaja. Podjetje se izredno hitro širi na tujih trgih, predvsem v vzhodni Evropi.

S 184 milijoni mu na drugem mestu sledi Joc Pečečnik, ki je svoje premoženje povečal za kar 4 krat. Tudi njegov Elektronček posluje v tujini in sicer na področju izdelave igralnih avtomatov ter igralništva na splošno.

Preberite tudi: Najbogatejši Slovenci 2011.

Na tretjem mestu sta nekdanja lastnika iskalnika Najdi.si, Samo in Iza Login, ki imata trenutno podjetje le dobri dve leti. Gre za podjetje Outfit 7, ki razvija mobilne aplikcije. Verjetno poznate Talking friends? V tem času sta uspela svoje premoženje povečati na kar 127 milijonov evrov.

Skupno ima 100 najbogatejših Slovencev okoli 3 milijarde premoženja.

Na četrtem mestu sta Albin in Tatjana Doberšek, ki si lastita podjetje Engineering Dobersek. Gre za podjetje, ki posluje v Nemčiji, na lestvico se je par uvrstil že lani, je pa podjetje v Sloveniji relativno neznano.

Sledi Igor Lah, lani drugi, letos se je s 113 milijoni uvrstil na peto mesto.

Za uvrstitev na lestvico je bilo potrebnih 11,4 milijona evrov. Celotno lestvico bomo objavili jutri zjutraj!

Vir: Revija Manager

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje