Najbogatejši Slovenec je Sandi Češko

Sandi Češko, podjetnik in manager iz mednarodnega podjetja Studio Moderna, ostaja najbogatejši Slovenec tudi v letu 2012. Njegovo premoženje je bilo ocenjeno na 400 milijonov evrov, svoje premoženje pa je uspel glede na lansko leto precej povečati. Večina podjetij je mednarodnih.
Najbogatejši Slovenec je Sandi Češko

Najbogatejši Slovenec 2012, Sandi Češko (Foto: Dnevnik)

Revija Manager je tudi letos razglasila najbogatejše Slovence leta. Na prvem mestu s 400 milijoni evrov ostaja Sandi Češko iz Studia Moderna. Glavna dejavnost podjetja je spletna prodaja. Podjetje se izredno hitro širi na tujih trgih, predvsem v vzhodni Evropi.

S 184 milijoni mu na drugem mestu sledi Joc Pečečnik, ki je svoje premoženje povečal za kar 4 krat. Tudi njegov Elektronček posluje v tujini in sicer na področju izdelave igralnih avtomatov ter igralništva na splošno.

Preberite tudi: Najbogatejši Slovenci 2011.

Na tretjem mestu sta nekdanja lastnika iskalnika Najdi.si, Samo in Iza Login, ki imata trenutno podjetje le dobri dve leti. Gre za podjetje Outfit 7, ki razvija mobilne aplikcije. Verjetno poznate Talking friends? V tem času sta uspela svoje premoženje povečati na kar 127 milijonov evrov.

Skupno ima 100 najbogatejših Slovencev okoli 3 milijarde premoženja.

Na četrtem mestu sta Albin in Tatjana Doberšek, ki si lastita podjetje Engineering Dobersek. Gre za podjetje, ki posluje v Nemčiji, na lestvico se je par uvrstil že lani, je pa podjetje v Sloveniji relativno neznano.

Sledi Igor Lah, lani drugi, letos se je s 113 milijoni uvrstil na peto mesto.

Za uvrstitev na lestvico je bilo potrebnih 11,4 milijona evrov. Celotno lestvico bomo objavili jutri zjutraj!

Vir: Revija Manager

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje