Najbogatejši Slovenec je Sandi Češko

Sandi Češko, podjetnik in manager iz mednarodnega podjetja Studio Moderna, ostaja najbogatejši Slovenec tudi v letu 2012. Njegovo premoženje je bilo ocenjeno na 400 milijonov evrov, svoje premoženje pa je uspel glede na lansko leto precej povečati. Večina podjetij je mednarodnih.
Najbogatejši Slovenec je Sandi Češko

Najbogatejši Slovenec 2012, Sandi Češko (Foto: Dnevnik)

Revija Manager je tudi letos razglasila najbogatejše Slovence leta. Na prvem mestu s 400 milijoni evrov ostaja Sandi Češko iz Studia Moderna. Glavna dejavnost podjetja je spletna prodaja. Podjetje se izredno hitro širi na tujih trgih, predvsem v vzhodni Evropi.

S 184 milijoni mu na drugem mestu sledi Joc Pečečnik, ki je svoje premoženje povečal za kar 4 krat. Tudi njegov Elektronček posluje v tujini in sicer na področju izdelave igralnih avtomatov ter igralništva na splošno.

Preberite tudi: Najbogatejši Slovenci 2011.

Na tretjem mestu sta nekdanja lastnika iskalnika Najdi.si, Samo in Iza Login, ki imata trenutno podjetje le dobri dve leti. Gre za podjetje Outfit 7, ki razvija mobilne aplikcije. Verjetno poznate Talking friends? V tem času sta uspela svoje premoženje povečati na kar 127 milijonov evrov.

Skupno ima 100 najbogatejših Slovencev okoli 3 milijarde premoženja.

Na četrtem mestu sta Albin in Tatjana Doberšek, ki si lastita podjetje Engineering Dobersek. Gre za podjetje, ki posluje v Nemčiji, na lestvico se je par uvrstil že lani, je pa podjetje v Sloveniji relativno neznano.

Sledi Igor Lah, lani drugi, letos se je s 113 milijoni uvrstil na peto mesto.

Za uvrstitev na lestvico je bilo potrebnih 11,4 milijona evrov. Celotno lestvico bomo objavili jutri zjutraj!

Vir: Revija Manager

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje