Najbolj inovativne države v 2013

Avtor Nejc Setnikar — 12.02.2014
Komentiraj!
Ameriški poslovni medij Bloomberg je objavil lestvico najbolj inovativnih držav. Najbolj inovativna država je Južna Koreja, na drugem mestu je Švedska, tretje so Združene države Amerike, Slovenija pa se je znašla na 31. mestu.
Najbolj inovativne države v 2013

Najinovativnejše države v 2013. (Vir slike: sxc.hu)

Po Bloombergovi raziskavi o najbolj inovativni državi je na prvem mestu Južna Koreja, druga najbolj inovativna država je Švedska, na tretjem mestu pa so ZDA. 

Bloombergov svetovni indeks, po katerem so prišli do zgornjih rezultatov, zajema naslednje kriterije: produktivnost, razširjenost visoke tehnologije, intenzivnost raziskovalne in razvojne dejavnosti, koncentracija raziskovalcev, proizvodne zmožnosti, učinkovitost izobraževalnega sistema, patentna aktivnost.

Slovenja je iz lanskega 19. mesta padla na 31. mesto med najbolj inovativnimi državami na svetu.

Najboljše države za poslovanje v letu 2013

Poleg raziskave o najbolj inovativnih državah sveta, je Bloomberg raziskal tudi, katere države so najbolj privlačne za podjetnike. Država, ki po Bloombergovi raziskavi ponuja najbolj optimalno okolje za sklenitev posla je Hong Kong. Poleg tega se Hong Kong lahko pohvali tudi z najnižjimi stroški za zagon podjetja.

Na drugem mestu so Združene države Amerike, na tretjem pa Japonska. Slovenije na tem seznamu, ki vsebuje 20 držav, ni. Edina naša soseda, ki je uvrščena na ta seznam, je Avstrija, ki je zasedla 11. mesto  

Vir: Bloomberg

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!