Najbolj perspektivni mladi podjetniki leta 2010

Avtor — 04.11.2010
Bralci spletne strani Businessweek.com so med 25 kandidati izbrali najbolj perspektivnega mladega podjetnika, starega do 25 let.
Najbolj perspektivni mladi podjetniki leta 2010

Predstavljamo vam 5 najbolj perspektivnih mladih podjetnikov (vir slike: www.sxc.hu).

Zmagovalni podjetniki so lahko vzor vsem, ki želijo uspeti v težkih časih: poskrbite za čim nižje stroške in imejte jasno začrtano pot, kako boste imeli dovolj dohodkov za poslovanje podjetja.

1. CampusBuddy je zmagovalno podjetje iz Los Angelesa, ki prodaja naročnine za dostop do podatkov javnih višješolskih zavodov. Ustanovitelj podjetja, Mike Moradian, je diplomirani ekonomist, ki je privarčeval denar za svoje podjetje, tako da je delal v računovodstvu. Podjetje je ustanovil leta 2008 in ima trenutno 5 zaposlenih. V letu 2010 pričakuje prihodke v višini 400.000 ameriških dolarjev, prihodnje leto pa kar milijon dolarjev.

2. Andrew Marshall in Stephen Thompson sta ustanovitelja podjetja Pyknic, ki tiska majice. Sprva sta tiskala letake kar na tiskalniku na fakulteti. Njuno podjetje nima zaposlenih, sedež pa je v skladišču podjetja. Letos pričakujeta 500.000 dolarjev prometa.

3. Leta 2008 sta diplomiranca Tyler Low in Jason Wellemeyer prišla do manjše finančne podpore preko poslovnega angela, postavila spletno stran ter začela tržiti blagovno znamko PrimeTime Lacrosse.

4. Na četrtem mestu se je znašlo socialno podjetje Freshbox, ki nudi poslovna kosila in hkrati pomaga brezdomcem pri usposabljanju za boljšo zaposljivost. Ustanovitelj podjetja je Joe DeLoss.

5. Svetovalno podjetje Convasis pomaga start-up podjetjem pri postavitvi svojih spletnih aplikacij. Ustanovitelj podjetja, Alexey Ossikine, to leto pričakuje več kot 200.000 USD prometa pri prodaji.

Vir: businessweek.com


Oznake: , , ,