Najboljše knjige za ambiciozne in podjetne ljudi

Avtor — 04.08.2014
Kako postati uspešen podjetnik je skrivnost, ki verjetno ne bo nikoli razrešena. Kljub temu pa se lahko marsikaj naučimo od uspešnih ljudi. Predstavljamo vam nekaj najboljših knjig, v katerih vam uspešni ljudje z različnih področjih ponujajo nasvete za učinkovitejši posel in življenje.
Najboljše knjige za ambiciozne in podjetne ljudi

Najboljše knjige za ambiciozne in podjetne ljudi.

The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen Covey

Slovenski prevod: Sedem navad zelo uspešnih ljudi

Knjiga Stephena Coveya je postala klasika na področju priročnikov za uspešnost. Kljub temu, da nekateri primeri ne zvenijo več aktualno, pa nasveti, kako prevzeti kontrolo nad svojim življenjem,  še kar veljajo.

The 4-Hour WorkweekTimothy Ferriss

Slovenski prevod: 4-urni delovni teden 

Ameriški poslovnež je že pri 31 letih prepotoval ves svet, postal prvak v tangu in se naučil tekoče govoriti pet tujih jezikov, pri vsem tem, pa je njegov delovnik trajal le 4 ure na teden. V priročniku nam predstavi načine, kako živeti kot bogataš in delati le nekaj ur tedensko.

QuietSusain Cain

V knjigi Susain Cain razloži, kako je družba razvrednotila introvertirane ljudi in kaj je pri tem izgubila. O tem je imela avtorica tudi TED govor, ki velja za enega bolj priljubljenih.

The Creative HabitTwyla Tharp

Ena izmed vodilnih umetnic in koreografinj, v knjigi razkrije svoje skrivnosti za razvijanje in glajenje naših ustvarjalnih talentov.

Finding Your Own North StarMartha Beck

Martha Beck je najljubša življenjska učiteljica svetovno znane voditeljice Oprah. Knjiga ponuja veliko praktičnih nasvetov, kako do življenja, ki si ga želite.

The Happiness ProjectGretchen Rubin

Avtorica se v knjigi spominja njenih poskusov, da bi postala srečna, medtem pa bralcem daje napotke za njihovo srečo.

Manage Your Day-to-DayJocelyn K. Glei

Zbirka esejev, ki je lahko v pomoč pri tem, kako narediti življenje smiselno in kako si vzeti čas za stvari, ki so najpomembnejše v življenju.

The Power of HabitCharles Duhigg

Duhig v knjigi raziskuje, zakaj navade obstajajo in kako slabe navade nadomestiti z dobrimi.

SwitchChip in Dan Heath

Avtorja odgovarjata, zakaj se je tako težko odločiti za dolgotrajne spremembe v naših skupnostih, podjetjih in življenjih.

Getting Things DoneDavid Allen

Knjiga vam bo s temeljnimi načeli in preizkušenimi triki pokazala, kako spremeniti način dela in kako ujeti ritem v življenju, da bi se izognili stresu.

101 Daily Thoughts and Affirmations to Create Positive ChangeMichael Austin Jacobs

Avtor nas s svojim znanjem vodi iz omejitev in negativnosti v obilje in pozitivnost.

ThriveArianna Huffington

S strastnim in argumentiranim pisanjem Huffingtonova redefinira pojem uspešnosti v današnjem svetu.

Še nekaj najboljših knjig:

  • Think and Grow Rich – Napoleon Hill
  • How to Win – Mark Cuban
  • Lean In – Sheryl Sandberg
  • Let My People Go Surfing – Yvon Chouinard
  • The E-Myth Revisted – Michael Gerber
  • How to Win Friends ands Influence People – Dale Carnegie
  • Start with Why – Simon Sinek
  • Thinking Fast and Thinking Slow – Daniel Kahneman
  • The Lean Startup – Eric Ries
  • Good to Great – Jim Collins
Preberite tudi
Predlog za branje: Peter F. Drucker: Managing Oneself

Predlog za branje: Peter F. Drucker: Managing Oneself

Živimo v dobi neskončnih možnosti: s pomočjo ambicij, zagnanosti in talenta se lahko na izbranem področju povzpnete na vrh, in sicer ne glede na to, kje ste začeli. Sami ste tako odgovorni za svoje mesto v svetu – pri iskanju le-tega vam lahko pomaga delo Managing Oneself.

Preberite več >>
Predlog za branje: Scaling Lean

Predlog za branje: Scaling Lean

Ima vaša »velika ideja« potencial? Ali lahko svoj poslovni model preizkusite, še preden bi vanj vložili svoj čas in denar? Na takšna vprašanja odgovarja priročnik Scaling Lean: Mastering the Key Metrics for Startup Growth Asha Maurye, ki je na voljo tudi v MP knjižnici.

Preberite več >>
Predlog za branje: Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Predlog za branje: Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Umetnikom ni treba stradati. S pomočjo dela Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist Lise Congdon, ki je na voljo v MP knjižnici, boste lahko nadebudni umetniki, ki bi se radi preživljali z ustvarjalnim delom, spremenili svojo strast v donosen posel.

Preberite več >>
Predlog za branje: Agile Product Management with Scrum

Predlog za branje: Agile Product Management with Scrum

Delo Romana Pichlerja Agile Product Management with Scrum: Creating Products That Customers Love je prvi vodič po agilnem produktnem vodenju po metodi oziroma s pomočjo ogrodja scrum. Če vas zanimajo agilne metode menedžmenta, si lahko knjigo izposodite tudi v MP knjižnici.

Preberite več >>
Video: Naj knjige leta 2016 po izboru Billa Gatesa

Video: Naj knjige leta 2016 po izboru Billa Gatesa

Bill Gates, ustanovitelj podjetja Microsoft, ki se v zadnjih letih posveča predvsem človekoljubnim projektom, je strasten bralec, ki kljub izjemno zasedenemu urniku povprečno vsak teden prebere vsaj eno knjigo. V prispevku predstavljamo njegove najljubše knjige lanskega leta.

Preberite več >>
Video: 5 knjig, ki lahko izboljšajo vaš način vodenja podjetja

Video: 5 knjig, ki lahko izboljšajo vaš način vodenja podjetja

Uspešni podjetniki in veliki vodje se učijo vsak dan in branje knjig je eden izmed načinov, na katerega pridejo do novih znanj. Predstavljamo vam nekaj knjig, ki so navdihnile uspešnega kanadskega podjetnika Dana Martella, da je drugače pričel gledati na poslovni svet.

Preberite več >>
Naj knjige leta 2016 po izboru Chrisa Fralica

Naj knjige leta 2016 po izboru Chrisa Fralica

Chris Fralic, uspešni ameriški podjetnik, ki se ukvarja s tveganim kapitalom, že nekaj let sestavlja sezname najboljših knjig, ki jih je prebral v tistem letu. Večinoma gre za poslovne knjige, čeprav ga navdihujejo tudi druge teme. Prebrskajte seznam, morda najdete kaj zase.

Preberite več >>
S temi knjigami bo vaš marketing še bolj privlačen

S temi knjigami bo vaš marketing še bolj privlačen

Poskus osvajanja misli in src potrošnikov brez ustreznega znanja se lahko hitro spremeni v nočno moro. Skrivnosti, kako delujejo naši možgani, so k sreči razkrili nekateri strokovnjaki. Knjige, s katerimi jih boste spoznali, si oglejte v nadaljevanju.

Preberite več >>
Video: Kaj je najboljša motivacija za dobro opravljeno delo?

Video: Kaj je najboljša motivacija za dobro opravljeno delo?

V nasprotju s splošnim prepričanjem denar ni tisti, ki človeka motivira, da delo opravlja dobro in zagnano. Kot kaže je precej boljši motivator občutek uresničitve cilja, občutek napredka ter občutek smisla.

Preberite več >>
10 marketinških knjig, ki jih lahko podarite za praznično darilo

10 marketinških knjig, ki jih lahko podarite za praznično darilo

Marketinški svet se nenehno spreminja, zato je učenje nujno. Pomagamo si lahko tudi s knjigami, ki bodo prijetna družba ob mrzlih večerih. Predstavljamo 10 knjig, ki jih lahko podarite za darilo, z njimi pa boste obdarovanca obogatili za nove marketinške trende, strategije in tehnike.

Preberite več >>
Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje